Rianne, Michiel+Kids

Terugblik op ons Proefhotelavontuur

 

Wat een avontuur! Nadat wij, Rianne & Michiel met onze kinderen, half november 2019 bekend maken dat we als gezin het Proefhotel gaan runnen, komen er wekelijks meerdere aanvragen binnen van gezinnen die naar onze 4 actieve familieweken willen komen.

En zonder dat we het Proefhotel in de zomer hebben gerund, begint een Proefhotelwinter ook te kriebelen. We brengen de kerst altijd door in de sneeuw en denken: ‘Hoe zou het zijn om het Proefhotel niet alleen 4 weken in de zomer, maar ook 4 weken in de winter te runnen? Te genieten in de sneeuw én gasten blij maken met eten en gezelligheid?’

We gaan het doen!

Maar op het moment dat we onze winterProefhotel bekend willen maken, komt Corona om de hoek kijken…

Vanaf half maart 2020 komen de boekingen tot stilstand en de bekendmaking van onze deelname in de winter doen we stilletjes. Michiel: ‘Het is echt een pittige periode. We houden onze gasten regelmatig op de hoogte. Het is best spannend. Ondertussen gaan we gewoon door met de voorbereidingen. We houden hoop en vanaf half mei voelen we dat het echt de goede kant op gaat.’

Dankzij verschillende maatregelen, heeft het zomerProefhotel kunnen doorgaan. Rianne: ‘Daar zijn we ontzettend dankbaar voor en onze gasten ook. In onze 4 Proefhotelweken hebben we maarliefst 28 gezinnen blij kunnen maken en van de bergen kunnen laten genieten. Het was echt heel gaaf! Ook om dit met ons gezin te doen. De weken zijn omgevlogen. ‘Gelukkig kunnen we het in de winter nog een keer ‘overdoen’, dachten we.”

Maar helaas loopt dat anders. In de loop van het najaar verslechtert de Coronasituatie in de wereld weer. Begin november wordt er een negatief reisadvies uitgegeven voor reizen naar het buitenland. Tot eind maart! Later blijkt dat de gastenaccommodaties in Oostenrijk tot en met de eerste week van januari gesloten moeten blijven. We hebben nog goede hoop voor de Krokusvakantie. Maar half januari vervalt ook dat sprankje hoop.

Ons Proefhotelavontuur komt hiermee tot einde. We vinden het ontzettend jammer dat we niet de winter een aantal weken in Oostenrijk hebben meegemaakt en ons gasten niet blij hebben kunnen maken met een verblijf. Een schrale troost is dat we niet de enige zijn. Maar wat was het mooi geweest.

Zomaar wat quotes uit het gastenboek om de mooie herinneringen vast te houden:

‘Jullie weten als team echt een relaxte en prettige sfeer neer te zetten waar ieder zich prettig bij voelt.’
‘Alles gebeurt met liefde en aandacht, leuk om te merken dat ook de kinderen hun deelname met plezier oppakken.’
‘Wat een onwijs tof team zijn jullie samen.’
‘Jullie hebben er écht als gezin een feestje van gemaakt.’

We koesteren de herinneringen aan een mooie zomer met gasten. Achteraf zeggen we tegen elkaar: hadden we er toen maar nóg meer bij stil gestaan. Als we toen wisten wat we nu weten…

Onze blogs rondom uit onze Proefhotelperiode

Kennismaking

Voorbereidingen

Slotblogs

 

Ons Proefhotelavontuur zit erop. Maar het smaakt naar meer. Hoe en wat? Dat gaan we de komende tijd ontdekken. Je kunt ons blijven volgen via Facebook en Instagram.

Zonnige groetjes,
Rianne, Michiel, Pepijn, Julie en Tess.