Het Proefhotel in Coronatijd

Wie had kunnen bedenken, toen we in november vol enthousiasme ‘Ja’ zeiden tegen het Proefhotel en de boekingen lekker binnenstroomden, dat de wereld ruim 3 maanden later een soort van ’tot stilstand’ zou komen. Zo ook de boekingen in het Proefhotelweken tussen 25 juli en 22 augustus.

We hadden veel hobbels op onze weg verwacht, maar deze niet. Ook Hans & Nel hebben nog geen ervaring met deze hobbel (wie wel? ;-)). Sinds half maart is “Corona en het Proefhotel” dus een vast agendapunt op onze wekelijkse coachingsagenda met Hans & Nel. Wat doen we eraan om het Proefhotel Coronaproof te kunnen laten functioneren en binnen die mogelijkheden onze gasten een onvergetelijke ervaring te bieden? Je leest het in dit blog en ondertussen houden we de ontwikkelingen nauw in de gaten.

Weg met beeldschermen!

Ik, Michiel, heb onlangs een nieuwe collega gekregen. Door de Coronacrisis heb ik haar nog niet in het echt gezien. Alleen op een beeldscherm, als we met elkaar praten via Microsoft Teams. Ik weet dus bijvoorbeeld niet hoe lang ze is en ik kan de kleur van haar ogen niet goed zien. Heel gek.

Straks in het Proefhotel hoeft dat gelukkig niet op deze manier. We gaan elkaar in het echt ontmoeten en we gaan de kleuren van alle ogen duidelijk zien. De hotels in Oostenrijk gaan eind mei weer open. Nu de grenzen nog. Als dat allemaal geregeld is, zien we elkaar komende zomer in Rauris. Leuk!

En dan hebben we wat in te halen… Laten we onze beeldschermen in de tas zitten. We gaan een echt gesprek voeren, net als vroeger. Nieuwe mensen ontmoeten, lekker eten, heerlijk wandelen in de gezonde berglucht. Wat een vooruitzicht!

Safe distancing in het Proefhotel

Dit zal waarschijnlijk uitsluitend mogelijk zijn met een aantal aanpassingen. Het zijn kleine dingen, waar we aan moeten wennen, maar na een tijdje zullen we er geen erg meer in hebben. Het “nieuwe normaal” heeft ook een Proefhotel-variant.

In Nederland kennen we de anderhalve-meter-samenleving. In Anglo-Saxische landen heet dat 6-feet. In Oostenrijk spreekt men over “Mindestabstand von einem Meter”.  Eén meter is minder dan anderhalve meter of six feet, maar het komt op hetzelfde neer. We zullen fysiek wat meer afstand van elkaar moeten houden. Een meter of anderhalf is niet teveel om nog een goed gesprek te kunnen voeren, lijkt me. Gelukkig maar.

Wat doen we in het Proefhotel aan safe distancing? Laten we beginnen met het verzinnen van een nieuwe groet. Want handen schudden kan niet meer. En knuffelen al helemaal niet! Maar er zijn andere manieren om elkaar te begroeten. Denk je met ons mee?

  • Ruimte creëren – We zullen alle ruimte benutten in het Proefhotel. Dat zie je straks terug op het terras, waar de stoelen en tafels wat verder uit elkaar worden geplaatst. In de tuin zullen de zitjes extra ruim neergezet worden.
  • Looproutes – Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk door elkaar en langs elkaar heen gelopen wordt, werken we aan looproutes. Gelukkig is het Proefhotel ruim en vooral de tuin en het terras bieden voldoende ruimte.
  • Ravotten en spelen – In de tuin is voldoende ruimte om te spelen binnen afstand.
  • Eten – Het ontbijtbuffet maakt plaats voor het ontbijt per gezin op tafel. En dat zal ook voor het avondeten gelden. Eventueel eten we in 2 shifts. Ondanks dat er minder samen gegeten kan worden dan normaal, zullen er evengoed mooie gesprekken gevoerd kunnen worden, ook rond het kampvuur.
  • Kampvuur – Ook deze zomer mag het kampvuur niet ontbreken. We zijn nog druk aan het bedenken hoe we dat gaan regelen. Misschien vind je het leuk om mee te denken?

Hoe dan ook: we komen er wel uit met elkaar!

Hygiëne heeft onze aandacht

Onder normale omstandigheden besteden wij al veel aandacht aan hygiëne in het Proefhotel. Nu des te meer! We zullen extra vaak schoonmaken en desinfecteren.

De richtlijnen schrijven nu voor dat we in de bediening mondkapje op moeten. Niet dat we daar veel zin in hebben, maar als het nodig is, doen we het. Gelukkig kun je ondanks de mondkapjes de kleur van onze ogen nog goed zien.

Activiteiten buiten het Proefhotel

De meeste gasten komen naar het Proefhotel om heerlijk in de bergen te vertoeven. En laat dat nou net de activiteit zijn die met safe distancing prima te beoefenen is. Het is gezond en veilig!

Zorgeloos boeken en verblijven

Tja, en mocht het zo zijn dat de situatie het vanuit Overheidswege niet toelaat om naar het Proefhotel te komen (bijvoorbeeld omdat de grenzen dicht blijven), dan krijgt iedereen die geboekt heeft zijn geld terug.

Overigens zijn er komende zomervakantie nog een paar kamers beschikbaar. Boekingen liepen vanaf het moment dat we ons Proefhotelavontuur aankondigden als een trein! Tot Corona…. Tussen 25 juli en 22 augustus hebben we nog enkele kamers beschikbaar, dus heb je zin om te genieten van de bergen deze zomer: laat het ons weten! En zoals gezegd: als de situatie het vanuit Overheidswege niet toelaat om naar het Proefhotel te komen, dan krijgt iedereen die geboekt heeft zijn geld terug.

Optimisme

Zoals we al eerder zeiden: we zijn optimistisch gestemd. We hopen met alle inspanningen en aanpassingen én met grenzen die hopelijk open gaan, dat onze gasten in deze bijzondere tijd binnen de omstandigheden een uitzonderlijk fijne tijd zullen hebben. We gaan ervoor!

Zonnige groet,
Michiel, Rianne en kids

PS: wist je dat we komende winter in  de kerst- en krokusvakantie ook het Proefhotel runnen? Je kunt alvast een vrijblijvende optie nemen.