Rianne, Michiel+kids

Komende zomer is geen normale Proefhotelzomer…
Het is een Proefhotel XL-zomer!
Van een gezin dat niet direct plannen heeft om een gastenverblijf te starten.
Maar het een heel gaaf avontuur vindt om dit project met elkaar te ondernemen.
Om het een keer gedaan te hebben.
En… wie weet?

 

>> Hier vind je meer informatie over CORONA en je verblijf in het Proefhotel

 

En hieronder lees je meer over de actieve gezinsweken van Rianne & Michiel

Rianne, Michiel & Kids

Actieve Gezinsweken Zomer

25 juli t/m 22 augustus 2020

 • Wil je lekker actief zijn in de bergen met je gezin?
 • Wil je ontspannen in een ongedwongen sfeer?
 • Houd je van lekker eten en een mooi gesprek in gezelschap van andere bergliefhebbers?
 • Heb je (tiener) kinderen die het leuk vinden om leeftijdgenoten te ontmoeten en samen te spelen en te chillen?

Kortom, zoek je een fijne, ongedwongen plek om samen met andere actieve gezinnen – met kids tussen de 6-16 jaar – vakantie te vieren in de bergen, om met aandacht verzorgd te worden en waar tijd voor jezelf en elkaar ontmoeten naast elkaar kunnen bestaan? Kom dan naar de Actieve Gezinsweken van het Proefhotel.

reserveren

Wie zijn wij?

Wij, Rianne en Michiel, lopen al jaren met het droombeeld rond van wonen op een plek met bergen in de achtertuin. Als de kinderen geboren worden, denken we dat we de eerste 5 jaar beter rustig in Nederland kunnen blijven. De “tropenjaren” in een bekende omgeving leven en pas als ze iets groter zijn de stap zetten.

Echter, die tropenjaren met onze kinderen blijven en er blijkt nooit één “perfect” moment te zijn om naar het buitenland te vertrekken. Dus nu, 16 jaar later, wonen we nog steeds in Nederland en weten we niet of we de stap ooit ook daadwerkelijk gaan nemen…

Er blijken alternatieven voor het roer geheel omgooien. Het Proefhotel doen bijvoorbeeld! Zo kunnen we toch een tijdje in de bergen zijn, met onze handen bezig zijn (we werken veel op kantoor) en als gezin een mooi avontuur aangaan.

Inmiddels hebben we 3 kinderen, Pepijn, Julie en Tess en vormen we een dynamisch en actief gezin. We houden heel erg van bos en bergen en zijn daar dan ook vaak te vinden. Michiel en Rianne hebben beiden alpiene cursussen gevolgd en in het verleden trektochten gemaakt in verre oorden, maar ook over de gletsjers in de Alpen. We hebben gemerkt dat kinderen meer van klimmen houden dan van wandelen en hebben daarmee het klettersteigen ontdekt (gezekerd aan een staalkabel een uitdagende route klimmen). Heerlijk vinden ze dat, maar een mooie rotsklimroute is ook favoriet. Sinds kort is mountainbiken aan de activiteiten toegevoegd dus de fietsen gaan zeker mee komende zomer.

We hebben jaren geleden een zomer lang op een prachtige plek in Frankrijk gewerkt waar creatieve vakanties werden aangeboden. Rianne heeft kookervaring opgedaan bij een traiteur en kookte voor fietsers van de Alpe D’Huzes. En het blijft kriebelen. De uitdaging van het Proefhotel aangaan past in dit rijtje.

Wat het dit keer extra speciaal maakt is dat we dit met het hele gezin gaan doen. Het is echt een gezinsavontuur, waar iedereen heel veel zin in heeft en iedereen ook echt zijn of haar eigen inbreng zal hebben. De kinderen hebben al veel creatieve ideeën:

“Mag ik helpen met de toetjes maken?”

“Een snoepwinkeltje in het Proefhotel lijkt me leuk”  

“Leuk, Weerwolven spelen in het donker”

“Misschien ga ik wel een buitenbar maken”

Daarnaast zullen ze ook ook hun steentje bijdragen aan bijvoorbeeld de afwas, wisseldag-taken en in de bediening.

“Ik ga echt geen wc’s schoonmaken!”      

“Serveren wil ik wel proberen”

We vinden het geweldig om komende zomer in onze favoriete omgeving en in een concept dat ons aanspreekt (droomlocatie met een goede sfeer, aandacht voor elkaar en goed eten), te mogen leren en ontdekken, samen met jullie (en uiteraard de hulp van Nel en Hans).

En of het er dan uiteindelijk ook daadwerkelijk van komt dat we onze eigen droomlocatie gaan runnen, dat weten we nu nog niet en is ook niet belangrijk. Het leertraject en de ervaring, daar gaat het ons om. En dat is nu, 9 maanden voor de 4 proefhotelweken in Rauris, al ingegaan. We leren elke dag!

Nog een goede reden om dit avontuur aan te gaan is dat we in het jaar dat we allebei 50 worden graag iets speciaals willen doen. Even weg uit de dagelijkse structuur. We werken allebei op kantoor (Rianne als beleidsmedewerker en Michiel als controller) en zitten veel achter een beeldscherm. Het werken in het Proefhotel is lekker actief en heel praktisch. Je ziet direct resultaat en dat in een prachtig decor.

We hopen dat deze ervaring voor ons allemaal iets moois brengt en ons nieuwe dingen leert, voor ieder individueel, maar ook voor ons als gezin. Dat we na de 4 weken Proefhotel terug mogen kijken op een geweldige ervaring die we met elkaar hebben mogen beleven en vol inspiratie en trots weer naar Nederland terugkeren. Een mooie herinnering rijker.

Faciliteiten in het Proefhotel

Het Proefhotel is een gezellig, kleinschalig hotel in het Raurisertal in Oostenrijk, zeer rustig gelegen aan het einde van een doodlopend weggetje.

Vanuit alle knusse kamers en de tuin heb je weids uitzicht op de bergen.

Het hotel heeft een grote omheinde tuin met voldoende schaduwplekjes en een zonnig terras. De tuin is groot genoeg voor een potje voetbal, 50 radslagen of om lekker te chillen met je nieuwe vrienden. Voor de volwassenen zijn er voldoende rustige plekjes om je lekker in je boek te verliezen, een mooi gesprek te voeren, of een drankje in het zonnetje te genieten.

Verder is er binnen een moderne gezellige Stube (grenzend aan het terras) waar gegeten kan worden en een heerlijke speelkamer/loungeplek voor de jeugd (met Wii).

De kamers

Het Proefhotel heeft 11 sfeervolle kamers en biedt ruimte aan 8 gezinnen. De gastenkamers liggen op de 1e en 2de verdieping en beschikken allemaal over een balkon en eigen douche en toilet.

Er zijn kamers in alle soorten en maten, voor kleine en grotere gezinnen:

 • drie 4-persoonskamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed in één ruimte (1 badkamer)
 • Eén “Matratzenlager”: een groot 6-persoonsstapelbed  (1 badkamer)
 • Eén 4-persoonskamer met daarin 2 aparte kamers, zonder tussendeur  (1 badkamer)
 • Drie dubbele kamers die middels een tussendeur verbonden zijn met elkaar (2 badkamers); geschikt voor max. 5 of 6 personen

Verzorging

Samen met ons team verzorgen we de volgende maaltijden voor jullie:

Ontbijt – Elke ochtend een uitgebreid en gezond ontbijt. Je kunt je ontbijt nuttigen in de knusse stube, maar je mag je bordje ook lekker meenemen naar het zonnige terras.

Avondeten – Vier keer per week kun je genieten van een gezonde, met aandacht bereide maaltijd (hoofd- en nagerecht). We verzorgen een maaltijd op de aankomstzaterdag, maandag, woensdag en vrijdag. Voor de andere 3 dagen adviseren wij jullie graag over leuke restaurants in de buurt.

Drankjes – We bieden gratis koffie, thee en limonade. Frisdrank en overige (alcoholische) dranken tegen een schappelijke prijs.

Wij verzorgen geen lunch, maar je kunt bij het ontbijt – tegen betaling – wel een lunchpakketje klaarmaken als je wilt!

Activiteiten

Oostenrijk is een grote “speeltuin” voor jong en oud. Op elke berg is een schommel, trampoline of waterspeeltuin te vinden voor kinderen, maar er zijn ook veel stoere activiteiten voor tieners te ondernemen. Verkoeling zoeken in één van de prachtig gelegen zwembaden of bij een beek: het kan allemaal.

Hierbij nog meer tips:

 • Ontdek één van de vele prachtige korte en langere wandelroutes in het Raurisertal
 • Neem de Hochalmbahn omhoog, geniet er van de watertuin, het meer en een lekkere wandeling
 • Ga op zoek naar goud en mineralen
 • Lekker spelen in een speeltuin
 • Ontdek de magische Kitzlochklamm
 • Struin rond in het oude centrum van Salzburg
 • Geniet van een duik in het geweldige buitenbad van Rauris

Houd je van iets meer uitdaging?

 • Ga klimmen in een klimtuin
 • Probeer een klettersteigroute
 • Maak een mooie afdaling op de mountainbike
 • Geniet van een canyoning-tocht door de Kitzlochklamm
 • Doe een raftingtour in het begin van het Raurisertal

Zie verder: Tips voor het Raurisertal

Bij onze kinderen hebben we gemerkt dat wandelen vooral leuk is in gezelschap van andere kinderen. Wie weet zijn er tijdens jullie week in het Proefhotel wel andere gezinnen waar je samen een mooie tocht mee kunt maken.

GOED OM TE WETEN

Wat is ook alvast handig om te weten?

 • De vakantieweek loopt van zaterdag tot zaterdag.
 • Aankomst: op zaterdagmiddag ben je vanaf 16.00 uur welkom.
 • Vertrek: we zwaaien jullie op de vertrekzaterdag uiterlijk 09.00 uur uit.
 • Je ontvangt per gezin een drankkaart, waarop je jouw genuttigde drankjes zelf bijhoudt. We rekenen aan het einde van de week de drankjes contant met je af.
 • Heb je dieetwensen? Laat ons dit bij reservering even weten. Dan houden we er rekening mee.
 • De actieve gezinsweken zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 6 en 16 jaar.
 • In het hele hotel is WiFi aanwezig.

Wat kost de actieve zomerweek?

Deze bijzondere familievakantie is inclusief:

 • sfeervolle kamer(s) met eigen badkamer (met douche en toilet) en een eigen balkon
 • elke ochtend een lekker en stevig ontbijt
 • 4 avonden avondeten*
 • onbeperkt koffie, thee (en limonade voor de kinderen)
 • toeristenbelasting

De kosten van dit pakket (exclusief eten) zijn:

 • Per gezin, met een 4-persoonskamer (2-persoonsbed en stapelbed in 1 ruimte): 1349,00 euro
 • Per gezin, in de “Matratzenlager” (6 persoons stapelbed): 1349,00 euro
 • Per gezin, met een kamer met daarin 2 kamers (zonder tussendeur): 1499,00 euro
 • Per gezin, met een dubbele kamer met tussendeur met iedere kamer een eigen badkamer: 1599,00 euro

* Bij bovenstaande prijs komen alleen nog de kosten voor het avondeten. Het is de bedoeling dat je het eten erbij boekt. Omdat elk gezin een andere samenstelling heeft, hebben we dit niet bij de kamerprijs inbegrepen. Dit zijn de kosten voor het lekkere en gezonde avondeten (hoofdgerecht en nagerecht) tijdens 4 avonden:

 • Volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar: de kosten zijn 70,00 euro per volwassene (17,50 p.p. per avond)
 • Kinderen t/m 13 jaar: de kosten zijn 34,00 euro per kind (8,50 p.p. per avond)

Ja, wij willen komen!

Reserveren

Wat leuk! Om je boeking definitief te maken, zet je de volgende stappen:

 1. Kies hieronder de week waarin je wilt komen en klik op ‘reserveer’.
 2. Vul de gevraagde gegevens in en verzend het bericht.
 3. Je ontvangt van ons binnen 48 uur een reactie met het reserveringsformulier.
 4. Zodra je het ingevulde reserveringsformulier aan ons hebt toegezonden, ontvang je binnen een week de bevestiging.
 5. Je reservering is definitief als je de bevestiging ontvangen hebt.

Aanbetaling

We vragen geen aanbetaling. Uiterlijk 4 weken voor je komst vragen we je het bedrag voldaan te hebben.

Boekings- en annuleringsvoorwaarden

We gaan er van uit dat we onze gasten komende zomer mogen ontvangen in het Proefhotel. Echter mocht het Proefhotel vanwege maatregelen die de overheid oplegt onverhoopt niet open kunnen dan zullen wij geen kosten doorberekenen aan onze gasten. Dus geen boekingskosten en ook geen annuleringskosten.

Voor meest gestelde vragen rondom Corona en je verblijf in Proefhotel: KLIK HIER.

 

PS: Voor de helderheid vermelden we hieronder nog even de huidige annuleringsvoorwaarden als je wilt annuleringen buiten de Corona-omstandigheden om:

  • Annulering tot 2 maanden  voor aankomst: 150 euro
  • Annulering tussen 2 maanden  en 1 maand voor aankomst: 40%
  • Annulering tussen 1 maand en 1 week voor aankomst: 70 %
  • Annulering in de laatste week voor aankomst: 90%.

De algemene voorwaarden voor de hotellerie gelden.

 

Data & beschikbaarheid

 • week
 • van
 • tot
 • beschikbaar
 • Kom je ook?
 • 31
 • 25 juli
 • 1 augustus
 • VOL
Er trad een fout op.

Dank je wel voor je aanvraag.
Je ontvangt binnen 48 uur van ons een reserveringsformulier.

 • 32
 • 1 augustus
 • 8 augustus
 • VOL
Er trad een fout op.

Dank je wel voor je aanvraag.
Je ontvangt binnen 48 uur van ons een reserveringsformulier.

 • 33
 • 8 augustus
 • 15 augustus
 • Nog 1 kamer
 • Reserveer
Er trad een fout op.

Dank je wel voor je aanvraag.
Je ontvangt binnen 48 uur van ons een reserveringsformulier.

 • 34
 • 15 augustus
 • 22 augustus
 • nog 3 kamers
 • Reserveer
Er trad een fout op.

Dank je wel voor je aanvraag.
Je ontvangt binnen 48 uur van ons een reserveringsformulier.

Vragen & contact

Heb je na het lezen van de info nog vragen? Kijk dan even bij de Meest gestelde vragen en antwoorden.

Maar je mag uiteraard ook contact met ons opnemen via de mail.

Zonnige groet van
Rianne, Michiel & Kids