Nog 4 weken!

Afgelopen november hebben we besloten komende zomer het Proefhotel te gaan runnen. Waar we aanvankelijk dachten “leuk hotelletje te gaan spelen”, verlopen de afgelopen maanden behoorlijk anders dan we hadden verwacht. We worden flink op de proef gesteld! De Coronacrisis maakt onze bijzondere ervaring extra intens. Nu weten we: een gastenverblijf runnen is Serieus Business. 😉

Herbeleef de afgelopen 3 maanden met ons mee…

Droom in duigen?

Half maart. Ineens zitten we allemaal thuis. Ook wij, met onze 3 kinderen. Eerst is Corona nog ver weg in China en nu zit heel Europa op slot. De fijne stroom met boekingen komt tot stilstand. We beseffen steeds meer dat een zomervakantie geen vanzelfsprekendheid is dit jaar… 

Voor ons als ‘hotel-uitbaters’ én voor onze gasten breekt een onzekere tijd aan. Wat als de zomervakantie niet door kan gaan? Wat al onze enthousiaste gasten niet kunnen komen? Wat als onze langgekoesterde droom om een gastenverblijf in de bergen te gaan runnen, in duigen valt? Dit leidt tot een emotionele rollercoaster die wekenlang doordendert.

Emoties

We denken in eerste instantie “het waait wel over”. We gaan stug door met de voorbereidingen. Vrolijk en optimistisch bleven we zichtbaar  We proberen recepten uit en fantaseren over hoe we de Stube gaan inrichten.

Tegelijkertijd word ik, (Michiel) steeds bozer. Boos op de wereld, op de situatie. Ik vind het namelijk heel sarcastisch dat wij getroffen werden door de Coronacrisis net op het moment dat wij, na jaren van aarzelen en nadenken, de grote stap hebben gezet. Eindelijk gaan wij een buitenland-avontuur aan, een oude droom die nooit verdwenen is. Eindelijk trekken we de stoute schoenen aan en dan overkomt ons dit!

We voelen ons machteloos. Iets waar wij geen invloed op hebben bepaalt nu voor ons hoe komende zomer er uit zal gaan zien. Dit maakt dat positieve spirit waarmee we aan het werk waren even verdwijnt. We houden er sterk rekening mee dat het Proefhotel voor deze zomer is afgeschreven en maken ons zorgen. Onze mooie plannen in duigen. En een zomer zonder bergen… 

Acceptatie

Na ontkenning, ongeloof, boosheid, machteloosheid volgde de volgende emotie: acceptatie. Achteraf gezien een hele vreemde fase. We hebben zolang toegeleefd naar dit avontuur en nu “accepteren” we dat het misschien niet door zal gaan. Ondertussen hebben we ontzettend gaaf contact met de mensen die al bij ons hebben geboekt. We houden hen op de hoogte van alle ontwikkelingen en benoemden de onzekere situatie. Met elkaar houden we ook hoop dat we elkaar komende zomer toch live kunnen gaan treffen in Rauris.

Perspectief

En dan ineens worden we wakker. Hoe hadden we kunnen denken dat het Proefhotel niet door zou gaan? Natuurlijk gaat het wel door! Optimisme wint het van de gelatenheid. We zien steeds meer signalen dat de kans er in zit dat het toerisme in de zomer weer op gang zal komen. We realiseren ons dat een verblijf in de bergen, waar je frisse lucht en ruimte hebt, veel gezonder is dan thuisblijven. De reis naar de Alpen doet iedereen met de auto. Dat is in Coronatijd echt de veiligste vorm van transport.

In Oostenrijk is Corona al snel onder controle, sneller dan in Nederland en België. De winkels en scholen zijn al vrij snel weer open. In mei mocht de horeca al zijn deuren weer openen. En het vooruitzicht dat de grenzen open zouden gaan was al snel duidelijk. Oostenrijk maakt zich op voor het zomerseizoen, met buitenlandse toeristen. De positieve ontwikkelingen zetten zich voort en sinds 16 juni weten we definitief: de weg naar het Proefhotel is open! Het Proefhotel opent haar deuren komende zomer!

Op gepaste afstand fijn ontmoeten

Wij gaan weer met optimisme aan de slag. In volle vaart, want we hebben er een flinke taak bij. Corona zorgt er namelijk wel voor dat we het Proefhotel op een aangepaste manier moeten runnen. We willen jou als gast natuurlijk op een zo’n veilig mogelijke manier ontvangen. We zijn inmiddels goed voorbereid. Er is natuurlijk een aantal dingen veranderd in hoe wij oorspronkelijk het hotel voor ogen hadden maar we denken dat dit zeker niet ten koste hoeft te gaan van de gezelligheid. Ook op gepaste afstand is actief zijn, ontmoeten en ontspannen zeer goed mogelijk.

Hans heeft nieuwe picknicktafels gemaakt, speciaal voor één gezin, zodat we nog wel fijn buiten kunnen eten. En er zijn bankjes, die bij het kampvuur geplaatst kunnen worden. Op die manier houden we afstand van elkaar, maar blijven we verbonden. En we bedachten buitenspellen die je op gepaste afstand kunt doen. Als je er langer over nadenkt zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om op afstand toch verbonden te zijn en er een toffe tijd van te maken met elkaar.

We gaan ervoor!

Nog een paar weken en dan vertrekken we naar Rauris. We hebben er ongelooflijk veel zin in. Wat zullen we, na deze onzekere maanden, extra blij (en opgelucht) zijn als onze eerste gasten arriveren.

Dit wordt een zomer om nooit te vergeten!

Heb je zin om bij ons in het Proefhotel te verblijven, overdag actief te zijn in de bergen en ’s avonds heerlijk te eten en te ontspannen bij het kampvuur? We hebben nog een paar kamers beschikbaar tussen 8 en 22 augustus. Kijk dan op Proefhotel.nl. En ook komende winter kun je bij ons met je gezin komen wintersporten!

Zonnige groet,

Rianne, Michiel
Pepijn, Julie & Tess