Rianne, Michiel en kids gaan voor Proefhotel XL!

Begin november hakken wij, Michiel, Rianne en onze 3 kinderen, de knoop door: we gaan het Proefhotel doen! Met het hele gezin. Proefhotel XL, zoals Nel dat inmiddels noemt.

Maar wie had gedacht dat wij, als dynamisch gezin, dit avontuur zouden aangaan? We hadden namelijk genoeg redenen om het niet te doen…

Stageplek gezocht

We vertellen je graag hoe we tot dit besluit zijn gekomen, want daarin gingen we zeker niet over één nacht ijs.

Al een paar jaar volgen we Hans en Nel. Ik, Rianne, houd van het speuren op internet naar leuke vakantieadresjes. Ik weet niet meer welke zoektermen ik intypte, misschien welk letterlijk “berghut”, en toen kwam ik op de Berghutwebsite van Hans en Nel. Ik was meteen betoverd: Dit is een gave plek! Na wat rondneuzen en verlekkeren aan de prachtige foto’s sloot ik de pagina weer en ging verder met mijn dagelijkse bezigheden.

De Berghut verdwijnt echter nooit meer uit mijn hoofd. In maart 2015 schrijf ik Nel een mail. Hierin geef ik aan dat wij al een tijd met een “B&B-droom” rondlopen en dat ik graag ‘ns stage wil lopen om te kijken hoe het in het echt is. Ik heb eerder een tijdje in Frankrijk op een landgoed gewerkt en het smaakt naar meer.

Nel begrijpt mijn vraag helemaal, maar omdat ze midden in het drukke winterseizoen zit, en er veel personeel aangestuurd moet worden, is er geen ruimte voor een stage. Heel begrijpelijk.

Eindeloos dromen

We blijven af en toe contact houden, ook toen Hans en Nel de Berghut niet meer zelf runden en de DroomplekAcademie opstartten. Een “academie” voor mensen zoals wij, mensen met een mooie droom maar die ook hobbels ervaren en angsten hebben om de stap daadwerkelijk te zetten.

We werken wel aan onze droom, in die zin dat we overal informatie vergaren. We bezoeken de Emigratiebeurs, doen in 2018 mee met de Vertrekweek van de DroomplekAcademie, lezen alle vertrekverhalen die we tegenkomen, zoeken zaken uit over visa en skypen met Hans en Nel.

Ja, maar…

Maar eigenlijk blijft het bij dromen. We durven de stap, met name vanwege de kinderen, niet te zetten. Hen als tieners weghalen uit hun vertrouwde omgeving, dat vinden we echt lastig. Het is nooit een “goed” moment voor een ieder tegelijkertijd. En dan komen daar nog de angsten bij rondom: taalbarrière, financiën, integreren en ga zo maar door. En ten slotte, wij als eeuwige twijfelaars: ‘WAAR is die perfecte plek dan?’

Kortom, we denken onszelf vast.

Wie weet…

En dan komt in augustus 2019 dat mailtje van Nel. We waren net weer aan het werk na een prachtige vakantie in de Balkanlanden. De titel van het mailtje is: “Wie weet …”.

Ze vertelt dat ze in de zomervakantie van 2020 het Proefhotel willen laten draaien en dat ze in dat kader tijdens hun vakantie een paar keer over ons hadden gesproken. Ze heeft ons eind 2018 al eens aangeraden om bijvoorbeeld een jaar in de bergen te verblijven, gewoon om te ervaren hoe dat is. Dat blijft wel in ons achterhoofd zitten, maar we ondernemen geen actie. Het Proefhotel runnen zou wellicht een mooie manier zijn om dat te ontdekken.

Nel vertelt ons dat ze wat schroom had gevoeld om ons te mailen met deze vraag, omdat ze onze belemmeringen kent. Maar wij waren meteen enthousiast!

We gaan het doen!

In de weken daaropvolgend, hebben we een aantal keer contact met Hans en Nel om het idee meer vorm te geven. De eerste weken weten de kinderen nog van niets; we willen hier eerst zelf zeker van zijn. En dat zijn we! Als we het de kinderen vertellen, zijn zij ook heel enthousiast.

Toen we afgelopen herfstvakantie een dagje bij Hans en Nel op bezoek waren, was het helemaal duidelijk: wat een gave plek en wat heerlijk om hier een zomer te mogen doorbrengen.

Begin november hakken we dus definitief de knoop door. Samen met Hans en Nel prikken we meteen een datum voor de bekendmaking op Facebook op vrijdagavond 15 november. In de tussenliggende tijd moet er heel veel gebeuren: webpagina maken, teksten schrijven, foto’s uitzoeken, formulieren klaarzetten, emailadres installeren en ga zo maar door. Er wordt druk heen en weer ge-appt met Hans en Nel. Kortom: we zitten in een rollercoaster. Maar het is gelukt, zoals je kunt zien! Onze Proefhotelwebsite is in de lucht! En we presenteren hem met enige trots, hoe spannend we het ook vinden.

Ik vind het zo gaaf dat we deze zomer gezinnen weer blij kunnen maken met een vakantie op onze Berghutlocatie, in de…

Geplaatst door Nelleke Griffioen op Vrijdag 15 november 2019

Hobbels overwinnen

Het betekent dat we komend jaar niet gaan rondtrekken door een onbekend land; maar dat we 4 weken gaan werken! We runnen van 25 juli t/m 22 augustus het Proefhotel, voorafgegaan door een inwerkweek. We zullen niet 100% beschikbaar zijn voor de kinderen. Ze zullen zich meer zelf moeten vermaken en ook wat meehelpen. Het mooie is dat ze meteen met allerlei leuke plannen komen.

Zo lang en zo moeilijk als wij soms over een besluit kunnen doen, zo snel en makkelijk ging ‘JA’ zeggen na Nels vraag of wij het Proefhotel willen runnen in de zomer van 2020. Dit is voor ons wellicht de beste manier: de hobbel iets kleiner en daarmee meer behapbaar maken. En wie weet waar het uiteindelijk toe leidt…

We hebben nu al heel veel geleerd over onszelf en het overwinnen van belemmeringen. We gaan vooral genieten van deze uitdagende reis!

Groetjes,
Rianne, Michiel & kids


Wil je komende zomer een week in de prachtige Oostenrijkse bergen doorbrengen met je gezin?
Vind je het fijn om lekker actief te zijn in de natuur, andere bergliefhebbers te ontmoeten en ondertussen goed verzorgd te worden?
En vinden je (tiener)kinderen het leuk om nieuwe vrienden te maken?

Dan zijn de actieve gezinsweken in het Proefhotel tussen 25 juli en 22 augustus 2020 echt iets voor jullie!
Kijk hier voor meer informatie: Proefhotel Actieve Gezinsweken

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail