Ik voel overal magie

Laatst zat ik op het strand met een vriendin te genieten van een mooie herfstavond. Zij had een fles wijn besteld en opeens valt mijn oog op het etiket: ‘bon courage’. Oftewel: goede moed. Het koekje bij de koffie was in hartjes vorm; mijn bedrijf heet Rose’s HEART. En afgelopen week stap ik in mijn auto en zit er een lieveheersbeestje op mijn ruit. Na 10 minuten gereden te hebben en ik weer uitstap, zit het beestje er nog steeds.

 

 

 

 

Er gebeuren momenteel magische dingen.

Wat betekent magie voor mij?

De definitie van magie of toverij is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten. Witte magie wordt gebruikt om mensen te genezen.

Voor mij is magie onder andere het creëren van onvergetelijke momenten door sfeerbeleving en oprechte liefdevolle aandacht voor de ander. De witte magie komt voor mij terug in mijn reiki behandelingen. Magie zit voor mij ook in momenten die mij ‘overkomen’. Ik noem het ‘overkomen’, maar ik geloof dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan en dat ons levenspad in de sterren geschreven staat.

Toeval bestaat niet

Nu ben ik alles behalve een zweverig mens. Ik heb echter te veel situaties meegemaakt om te zeggen dat het toevalligheden waren; in mijn ogen bestaat toeval niet. Sommige van deze situaties waren nodig om mijn koers te wijzigen. Zonder deze ervaringen had ik hoogstwaarschijnlijk nog een tijd aangemodderd om tot de conclusie te komen dat ik niet echt gelukkig was.

Zo is ook mijn plan om een B&B in Oostenrijk te starten in een versnelling geraakt. Zoals je wellicht in een eerder blog hebt gelezen heeft een ski-ongeluk afgelopen maart mijn wereld op zijn kop gezet. Ik werd zowel op het fysieke als het emotionele vlak uitgedaagd. Hiernaast wilde mijn werkgever, vanwege mijn ski-ongeluk, mijn contract niet in een onbepaald tijdscontract omzetten. Dit laatste zetje had ik nodig om al mijn onzekerheden opzij te zetten en op 1 november voor, sowieso, een half jaar naar Oostenrijk te vertrekken.

 

Vertrouwen dat alles goed komt

Ook hierbij vertrouw ik op de magie van het goed komen. Ik geloof dat ik in dit halfjaar een huis ga vinden voor mijn B&B, dat ik interessante mensen ga tegenkomen en, wie weet, dat ik de liefde van mijn leven ga ontmoeten. De tekenen zijn er in ieder geval naar, dat voelde ik op het stand met mijn vriendin.

Nu kan je ook zeggen: “Ja, maar dat is toeval.” Maar in mijn ogen bestaat toeval niet. Ik geloof dat dingen gebeuren met een reden en dat, als wij er oog voor zouden hebben, wij de signalen veel eerder zouden herkennen. Mij ontgaan deze signalen ook vaak en blijkbaar heb ik een ingrijpende gebeurtenis nodig om deze te zien en ernaar te handelen.

Een magische flow

Het afscheid nemen van de liefsten mensen om mij heen is begonnen, want over 20 dagen stap ik in mijn auto naar Oostenrijk waar ik voor een maand een huis in Karinthië heb gehuurd. Hier begint mijn zoektocht naar mijn droomplek voor mijn B&B Rose’s Heart en ga ik mijn businessplan voorleggen bij een bank. Vanaf 1 december vertrek ik naar Königsleiten waar ik in een sportwinkel ga werken.

En begin februari ga ik mij opmaken voor mijn Proefhotelperiode in de krokusvakantie. Drie weken waarin ik magie op mijn gasten wil overbrengen. Ondertussen gaan alle voorbereidingen voor het Proefhotel gewoon door en ligt nu de focus op het vinden van een kookliefhebber/ster en een allround medewerker/ster die mijn dreamteam gaan versterken.

Never a dull moment, wordt vervolgd!

Warme groet,
Caroline

PS: de afgelopen weken was het ook magisch hoe mijn Proefhotelgasten naar me ’toekwamen’. Ik heb inmiddels nog maar een paar kamers beschikbaar tussen 16 februari en 9 maart!