Gezocht voor winter 2019: kok of kookliefhebber.

Deze vacature is ingevuld 🙂

Ik – Caroline – zoek voor mijn Proefhotel van 10 februari tot en met 9 maart 2019 een kok of kookliefhebber. Wil jij mijn reisgenoot zijn en tijdens de krokusvakanties van 2019 met een dreamteam mijn droom uitproberen? Het runnen van een hotel in een wintersport gebied en er samen met de gasten een magische tijd van maken? Wie weet sta jij dan in februari je koffer in te pakken!

Ben jij een aanpakker, ben je in de genoemde periode beschikbaar en heb je zin om mij in de winter te ondersteunen? Lees dan snel verder!

 

Wat is het Proefhotel?
Hans & Nel hebben tussen 2009 en 2016 hun hotel ‘de Berghut’ in Oostenrijk gerund. Inmiddels begeleiden zij mensen die ook willen vertrekken en een succesvol gastenverblijf willen realiseren. Dat doen ze onder andere door hun hotel als Proefhotel beschikbaar te stellen voor mensen die hun vertrek-droom willen uitproberen. En dat ga ik komende winter doen! Hans & Nel coachen mij daarbij.

Het Proefhotel ligt nabij het plaatsje Rauris (Oostenrijk), half uurtje van Kaprun. Rauris heeft een eigen skigebied. Gasten krijgen alle dagen het ontbijt en vier dagen in de week diner. Om het werken met een seizoensteam spoedig in goede banen te leiden, werk ik volgens een vaste ‘Proefhotelmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor gasten vraagt een geoliede machine van het team. Dit is essentieel als je in het Proefhotel komt werken.

Over mij
Mijn naam is Caroline, ik ben 46 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik heb 7 jaar als stewardess de wereld over gevlogen tot ik een ski ongeluk kreeg. Mijn droom, die ik als klein meisje al had, om de wereld over te reizen viel in duigen. Na een zoektocht werd ik operatie assistente. Hierna ben ik de medische sales ingerold met als eindfunctie country manager.

Het was echter niet mijn droomleven. Ik veranderde van koers en ondertussen ben ik coach, reiki master en Pilates instructrice en organiseer ik retreats. Mijn motto is:

“The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams”

En langzaamaan werd mijn droom om een eigen B&B te starten steeds sterker. Ik heb bij Hans & Nel [de grondleggers van DroomplekAcademie.nl en het Proefhotel] de training ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf gevolgd en besloot het Proefhotel te gaan runnen om ervaring op te doen.

Je kunt hier meer lezen over mij, over hoe mijn droom tot stand is gekomen en over mijn magische krokusvakantieweken [van 16 februari t/m 9 maart].

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwacht ik tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met het andere teamlid om onze gasten in het Proefhotel een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Het winterteam
Het team bestaat uit mijzelf hotel ‘Führer’ en gastvrouw, een ontbijt- en avond kok/kookliefhebber en een allround medewerker.

Jouw rol als kok/kookliefhebber
Je verzorgt 6 dagen per week het ontbijt en je bereidt vier avonden per week het avondeten [2-gangen] voor de gasten. Doordat we veel verse producten gebruiken, snij je grote hoeveelheden ingrediënten voor de maaltijden. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt plannen en op snelheid kunt snijden. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en de inkopen van het eten. We serveren gerechten die passen bij het berg- en berghutgevoel: lekker, Oostenrijks, stevig en verantwoord. Ze zijn niet ingewikkeld te maken, maar hebben wel een goeie smaak. Je kookt in principe recepten die op papier staan.

Er kunnen ook gasten met dieetwensen zijn. We zorgen dat het eten voor de kinderen ook een feest is, dus dat kan een aangepast menu zijn. Daarnaast is hygiënisch en ordelijke werken heel belangrijk.

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag].

Ik vraag…

 • Je vindt koken leuk!
 • Je kunt best rap flinke hoeveelheden ‘snijden, roeren, kneden’
 • Je hebt gevoel voor smaak
 • Je werkt op gestructureerde wijze en bent planmatig sterk
 • Je kunt omgaan met scherpe deadlines
 • Je hebt oog voor detail waar het nodig is
 • Je bent flexibel
 • Je hebt je rijbewijs zodat je twee keer per week flink wat boodschappen kunt doen
 • Je hebt veel affiniteit de achtergrond van het Proefhotel: mij helpen mijn droom uit te proberen en de gasten een betoverende tijd laten ervaren
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ongeveer 50 uur per week voor het Proefhotel in te zetten

 Wat bied ik je?

 • Een inspirerende werkomgeving waar ik mijn droom aan het oefenen bent
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal dagen tussen 10.00-15.00 uur en 2-3 avonden
 • Een eigen kamer met gedeelde badkamer op een paar minuten lopen van het Proefhotel
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk het Proefhotel
 • Een vergoeding van 900,00 euro
 • Verzekering tijdens werkuren
 • En in je vrije uren: veel ski-, board- en andere outdoor mogelijkheden in een schitterend landschap

Reageren

Ik nodig je uit om te reageren als je van 10 februari t/m 9 maart 2019 beschikbaar bent, als het bovenstaande jou aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Mail mij uiterlijk zaterdag 20 oktober 2018 via caroline@proefhotel.nl. Ik wil graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten, waarom je in het buitenland wilt werken en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. Ik ontvang daarbij graag een duidelijke foto en je CV.

Ik ben op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. Het Proefhotel gaat op zaterdag 16 februari open; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team.

Ik kijk uit naar je reactie!

Warme groet,
Caroline