Ik heb de knoop doorgehakt

Nog precies 1 maand tot mijn Proefhotelavontuur! En ik had vooraf niet bedacht dat ik voor nog zoveel meer avonturen zou komen te staan…

 

Niet verder durven kijken

Afgelopen jaar vertel ik op verschillende plekken enthousiast over mijn plannen. Over het organiseren van mijn bijzondere vakantieweken in het Proefhotel. Uiteraard deel ik dit, behalve met familie en vrienden, ook op mijn werk met mijn collega’s en met de ouders van leerlingen. Mijn collega’s merken op dat ik begin te stralen als ik erover vertel. En sommige collega’s delen ook hun eigen dromen met mij. Zo heb ik met verschillende collega’s mooie en inspirerende gesprekken, anders dan anders.

“Ik durf geen antwoord te geven op de vraag of ik aan het einde van het schooljaar ontslag neem.”

Ik merk dat ik vooral in de beginfase nog niet verder durf te denken dan de vakantieweken in het Proefhotel. Ondanks mijn enthousiasme en energie over mijn vakantieweken. Op de vraag van collega’s ‘of ik dan aan het einde van het schooljaar ontslag neem’, kan en durf ik eigenlijk geen antwoord te geven.

Keuzes maken

Sinds ik weet dat ik het Proefhotel ga runnen merk ik dat het organiseren van de vakantieweken én mijn verantwoordelijke werk als leerkracht een pittige combinatie is. Dus de afgelopen tijd stel ik mijzelf verschillende vragen.

  • Hoe ga ik dit (school en gezinsvakanties) in de toekomst combineren?
  • Wil en kan ik dat wel combineren?
  • Kan ik van de vakantieweken alleen financieel rondkomen?
  • Ga ik echt in Oostenrijk wonen?
  • Ga ik mijn huis in Nederland dan verkopen?
  • Wat als ‘in Oostenrijk wonen’ het niet voor me is?
  • Wat als…?

Mijn gedachten draaien op volle toeren. Ik voel en merk dat ‘metLeonie’ zich verder gaat ontwikkelen en dat deze ontwikkelingen verder gaan dan alleen de vakantieweken in het Proefhotel. Mijn inzicht dat ik tijdens de meivakantie in het Proefhotel krijg, is daar een voorbeeld van.

Een proefjaar

In gesprekken met Hans en Nel, familie en vrienden heb ik het regelmatig over ‘de stip aan de horizon’. En tijdens een wandeling met Nel, in de meivakantie in Oostenrijk, bespreken we de vragen die mij bezighouden. Ik merk dat het woord ‘emigreren’ voor mij heel zwaar klinkt. “En als je nou eens voor een jaar in Oostenrijk gaat wonen?” “Wat als je voor een jaar hier in het dal zou komen wonen en je ideeën verder uitwerkt?” vraagt Nel. Dat klinkt voor mij een stuk lichter.

“Als je nou eens voor een jaar in Oostenrijk gaat wonen?”

Eenmaal weer thuis ga ik daarmee aan de slag. Hoe voelt het als ik voor een jaar naar Oostenrijk zou gaan en in Rauris zou gaan wonen? Waar ik bij Hans & Nel nog meer metLeonie-weken kan organiseren? Waar ik kan voelen hoe het is om in Oostenrijk te wonen? En waar ik mijn plannen verder kan uitwerken.

Als ik nou…

Ik zou mijn huis kunnen verhuren. Voor mij een veilig gevoel, mocht ik onverhoopt na een jaar terug naar Nederland willen.

Naast het opzetten en uitbreiden van metLeonie en de gezinsvakanties zou ik nog voor een paar uur in de week werk kunnen zoeken. Ik ben niet te beroerd om mijn handen uit de mouwen te steken.

Hoe gaat dat met familie en vrienden? Gelukkig ben ik in het bezit van reislustige familie en vrienden. En ik zou zelf ook regelmatig naar Nederland kunnen reizen.

En wat als ik ontslag neem? Ai, mijn lieve leerlingen achterlaten? Ik merk dat dát stuk mij zwaar valt. Ik zal ze missen. Maar al het gedoe van regels, administratie en omslachtige procedures er omheen absoluut niet.

Knoop

Dus hak ik de knoop door. Ik stop met mijn werk als leerkracht. En eind mei deel ik dit nieuws op mijn werk. Ondanks dat een aantal mensen wel iets had zien aankomen, is de schok groot: Leonie gaat weg. Na de zomervakantie draag ik mijn werkzaamheden over. En per november 2017 vertrek ik voor een jaar naar Oostenrijk.

“Mijn businessplannen voor de toekomst krijgen in mijn hoofd steeds meer de ruimte.
En ik kan eigenlijk niet wachten om ze verder uit te werken.”

Mijn businessplannen voor de toekomst krijgen in mijn hoofd steeds meer de ruimte en ik kan eigenlijk niet wachten om ze verder uit te werken. De voorbereidingen voor mijn drie Proefhotelweken zijn in volle gang. Ik vertrek op 8 juli naar het Proefhotel om eerst een weekend met gasten bij Hans & Nel mee te draaien. En dan maak ik me op voor drie fantastische vakantieweken. Wat een avontuur!

 

★ ★ ★

Tussen 29 juli en 12 augustus 2017 organiseer ik twee High-Five Familieweken voor gezinnen met kinderen die gaan stralen door structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. En ik pak het stap voor stap aan: de week van 22-29 juli organiseer ik voor gezinnen die lekker van de bergen willen genieten, zodat ik me met mijn team ook goed kan voorbereiden voor de twee High-Fvie Familieweken.

Ken jij mensen voor die dit interessant kan zijn? Deel dit bericht gerust!