Mijn megainzichten van de afgelopen dagen

Het wringt… Al een tijdje. En de afgelopen dagen werd me duidelijk waarom. Want soms begrijp je het pas als je het door hebt. 😉

Tijd en ruimte nodig
Dit schooljaar gaat voor mij de boeken in als mijn zwaarste ooit door alle gebeurtenissen in mijn groep op school. Ik doe mijn werk als leerkracht met heel veel toewijding en het vraagt veel van mijn tijd. In die toewijding kom ik terecht in situaties die mij verdrietig maken en me machteloos doen voelen als juf en mens. Dat in combinatie met de Proefhotelvoorbereidingen maakt het zwaar. Ik kan er veel minder tijd in steken dan ik zou willen en mis voldoende reflectietijd. De tijd glipt door mijn vingers heen…

“Ik heb het gevoel dat ik nog niet helemaal de juiste snaar raak bij de doelgroep die ik voor ogen heb.”


De juiste snaar
Daarnaast vind ik het fantastisch dat mensen mijn plannen zo omarmen en enthousiast reageren. Echt hartverwarmend. Het raakt me elke keer weer. En ik ben zo gemotiveerd om in de toekomst meer ‘met Leonie’-vakantieweken te organiseren. Toch heb ik het gevoel dat ik nog niet helemaal de juiste snaar raak bij de doelgroep die ik voor ogen heb. Ik ben ontzettend blij met de boekingen die ik al heb. Tegelijkertijd wil ik er meer, vooral ook om de gezinnen het ontmoetingsaspect echt te laten ervaren en om zelf zoveel mogelijk ervaring op te doen.

met leonie vakantie Oostenrijk proefhotel HSP Autisme ADHD PDD NOS Asperger hechtingsstoornis 2

Samen met Hans en Nel heb ik het er regelmatig over mijn vragen:

  • Klinkt ‘Autisme’ te zwaar?
  • Voelen gezinnen zich daartoe wel aangesproken?
  • Voelt het misschien te kwetsbaar richting de buitenwereld om naar een dergelijke week te komen?
  • Hebben mensen misschien het idee dat ze mij een gestelde diagnose op papier moeten laten zien om te kunnen komen? [dat is namelijk niet zo]
  • De kinderen met een te zware vorm kan ik helaas niet ontvangen. En gezinnen met kinderen met een lichte vorm gaan misschien niet naar een dergelijke specifieke vakantie?

Mijn weg naar ondernemerschap en het Proefhotelavontuur is dus een grote ontdekkingstocht, zoals veel ondernemers dat zullen herkennen. Ik voel me in deze stappen gesteund door collega’s, een liefdevol luisterend oor van mijn ouders, vrienden en familie  en door Hans en Nel.

“Waarom kom je in de meivakantie niet een aantal dagen hier in het Proefhotel focussen?

 

Focus in Oostenrijk
Dan zegt Nel half april tijdens een coachingscall: “Waarom kom je in de meivakantie niet een aantal dagen hier in het Proefhotel focussen?” Wauw… Daar hoef ik niet lang over na te denken. FOCUS: daar heb ik ontzettend veel behoefte aan. En op maandagmorgen 24 april zit ik al vroeg in de trein op weg naar Oostenrijk. Hoe verder ik van Nederland kom hoe beter ik alles wat daar is kan loslaten. Ik neem letterlijk en figuurlijk afstand. En de volgende morgen word ik er wakker met uitzicht op de bergen, een zonnetje en een blauwe lucht. Heerlijk…

“Dat vind ik echt een eyeopener; dit moet je delen!”

Na het ontbijt besluiten Nel en ik buiten wat video’s op te nemen die ik kan delen op Facebook. We raken vooral aan de praat over allerlei onderwerpen rondom rust in het gezin brengen, waarbij ik Nel elke keer hoor zeggen: “Dat vind ik echt een eyeopener; dit moet je delen!” En dan drukt ze weer op de opnameknop van mijn iPhone. Op een gegeven moment zegt ze: “Jij hebt zoveel goeie tips over het creëren van structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid voor kinderen en ouders. Waarom kijk je voor jou vakantieweken niet breder dan Autisme?”

met leonie vakantie Oostenrijk proefhotel HSP Autisme ADHD PDD NOS Asperger hechtingsstoornis


Het kwartje valt
En gedurende de dagen valt langzaamaan het kwartje bij me. Ik voel letterlijk alles in mij opengaan. Wat ik doe is structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid bieden op vakantie voor gezinnen in een prachtige omgeving. Daarmee zijn de weken inderdaad voor veel meer gezinnen interessant. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen die hooggevoelig zijn of ADHD hebben. Of voor gezinnen waarvan de ouders merken dat structuur en duidelijkheid ontzettend helpt, zonder dat er een ‘diagnose’ is. Waarbij gelijkgestemde ouders elkaar kunnen ontmoeten en ook hun vragen aan mij kunnen stellen, op een bankje in de zon met uitzicht op de bergen.
_

Structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid
Tegelijkertijd voel ik ook een belemmering: “Kan ik de weken die ik nu gepland heb nog wel omgooien? Word ik dan niet ongeloofwaardig?” Ik heb het er veel met Nel over en het voelt toch fijn om “toch nu al de focus te verleggen naar dat datgene wat ik bied in het Proefhotel [structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid] en niet specifiek en alleen maar op de doelgroep kinderen met autisme.

Dus…
Ik organiseer vakanties voor gezinnen met kinderen
die gaan stralen door structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Ik wil van alle kinderen sterren maken, of ze nu hooggevoelig zijn [HSP], ADHD of autisme hebben of ‘zonder stempel’ rondlopen. Ik wil ze een bijzondere vakantieplek bieden waar zij en hun ouders helemaal hun beste zelf kunnen zijn.


Dankbaar

Ik voel me ontzettend dankbaar voor deze 4 dagen in het Proefhotel. Ik heb de afgelopen dagen veel werk kunnen verzetten en dat voelt supergoed. En mijn belangrijkste ontwikkeling, die ik de afgelopen vier dagen heb doorgemaakt, is dat ondernemen niet ophoudt bij het bedenken en uitrollen van een concept. Ondernemen is een voortdurend ontwikkelingsproces. Je moet hulp blijven inroepen, bereid blijven om je plan bij te stellen als dat beter voelt, zonder het doel te veranderen.

“Alle kinderen worden sterren als we ze laten stralen!”
_

★ ★ ★

Na jaren met toewijding les te geven, organiseer ik vanaf de zomer van 2017 vakantieweken voor gezinnen met kinderen die gaan stralen door structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Tussen 29 juli en 12 augustus 2017 organiseer ik twee High-Five Familieweken voor deze gezinnen. Op deze manier kan ik mijn droom uitproberen en ervaren of er behoefte aan is én gezinnen blij maken met deze nieuwe vorm van vakantie vieren. En ik pak het stap voor stap aan: de week van 22-29 juli organiseer ik voor gezinnen die lekker van de bergen willen genieten, zodat ik me met mijn team ook goed kan voorbereiden voor de twee High-Fvie Familieweken.

Ken jij mensen voor die dit interessant kan zijn? Deel dit bericht gerust!