Een nieuw seizoen met nieuwe herinneringen

21 september: de herfst is vandaag begonnen en dat is in Nederland meteen te merken met dit stevige windje en de regen van vandaag. Voor mij heeft de herfst een nog veel diepere betekenis dan regen en storm…

Afscheid

Voor mij is de herfst mijn minst favoriete seizoen. Alhoewel ik oprecht kan genieten van de betovering van de prachtige kleuren die de bladeren krijgen heeft de herfst voor mij een keerzijde.

De herfst is het seizoen waarin mijn ouders zijn overleden; mijn moeder op 21 oktober 2009 en mijn vader op 9 december 1995. Terwijl de bomen hun bladeren verliezen is dit voor mij een periode om terug te blikken op vervlogen tijden met zoveel mooie herinneringen.

“Terwijl de bomen hun bladeren verliezen
is dit voor mij een periode om terug te blikken
op vervlogen tijden met zoveel mooie herinneringen.”


Mijn hart verloren aan Oostenrijk

Veel van deze herinneringen gaan over de vakanties die wij ’s zomers in Oostenrijk doorbrachten. Samen met mijn ouders, opa, oma, tantes, oom, broers, neven en nichtje klauteren door klammen, bergwandelingen maken, proberen op koeien te gaan zitten (met hilarische taferelen tot gevolg), zwemmen in meren, dammen bouwen, grotten, kastelen, gletsjers en watervallen bezoeken. Iedere dag was weer een nieuw feestje.

Deze vakanties en later de magische wintersport vakanties, waarbij ik opnieuw verliefd werd op de bergen gehuld in een dik pak sneeuw, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn B&B in Oostenrijk ga vestigen. Het land waar ik als klein meisje verliefd op werd en waar ik inmiddels van houd.

Ik vertrek naar Oostenrijk!

Ja, je leest het goed: het wordt Oostenrijk en niet Italië! Change of plans. In mijn oorspronkelijke plan wilde ik mijn B&B in Italië starten. Echter na marktonderzoek gedaan te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mij niet is weggelegd om daar een B&B te runnen.

Er zijn veel onzekerheden aangaande vergunningen etc en daarnaast zou ik een spoed cursus Italiaans moeten volgen. Mijn Duits is van een dusdanig niveau dat ik mij prima kan redden en in Oostenrijk zijn er de voordelen van een zomer- en winter seizoen waardoor ik een hogere bezettingsgraad kan generen.

Het Proefhotel blijkt nu nog méér een schot in de roos. Een mooiere generale repetitie kan ik mij niet wensen.

 

“Oostenrijk is het land waar mijn ouders mij als klein meisje al mee naar toe namen. En zo is de cirkel rond…”


De cirkel is rond

Sinds mijn start bij de DroomplekAcademie heeft mijn droom een vlucht genomen en ben ik met heel mijn hart bezig om mijn droom te gaan leven. In november ga ik een maand naar Karinthië om daar op huizenjacht te gaan en te ervaren en voelen hoe het is om daar te zijn.

Voor mij is het heel bijzonder om komend seizoen nieuwe herinneringen in Oostenrijk te maken, in het land waar mijn ouders mij als klein meisje al mee naar toe namen.

En zo is de cirkel rond…

Kom je bij me op vakantie in het Proefhotel?

En in de krokusvakantie in 2019 ga ik natuurlijk 3 weken mijn droom uitproberen: ik run dan het Proefhotel. Mocht je deelgenoot willen zijn van mijn droom en een onvergetelijke wintersport vakantie willen, dan verwelkom ik je graag in de krokusvakantie in het Proefhotel! Ik heb nog enkele kamers vrij in de week van 16-23 februari en in de week van 2-9 maart 2019. De week van 23-2 maart is al helemaal volgeboekt!

Zie ik je dan?

Warme groet,
Caroline