Maak kennis met proefhotelier Caroline #winter2019

1 augustus 2018. Hier zit ik dan op mijn bank in Amsterdam aan de vooravond van mijn vakantie naar Oostenrijk waar ik over een paar dagen Nel en Hans in levende lijve ga ontmoeten. Ruim een maand geleden had ik nog nooit van de Berghut, het Proefhotel en laat staan Nel en Hans gehoord.

Het leven zit vol verrassingen…

De wijde wereld in

Als klein meisje wist ik al dat het mijn droom was om te gaan vliegen. Opgegroeid onder de bulderbaan van Schiphol in Buitenveldert kon ik de vliegtuigen bijna aanraken. Dat zou ik later worden; stewardess. Na mijn middelbare school wilden mijn ouders graag ik dat ik een studie zou gaan doen voordat ik de wijde wereld in zou trekken. Het werd, uiteraard, een studie in het toerisme want dat sloot goed aan bij het vak stewardess.

In 1993 was het zover: ik werd aangenomen bij de KLM.
Mijn droom kwam uit!


Ski-ongeluk

Na zeven geweldige jaren spatte mijn droom, door een ski ongeluk, uiteen. Er volgden 5 schouderoperaties waarna duidelijk werd dat mijn carrière als stewardess voorbij was. De continue beweging die mijn schouder bij het uitserveren maakte was te veel van het goede. Toen rees de vraag: “Wat nu?”

Aangezien ik geen idee had van welk beroep ik verder blij zou kunnen worden kocht ik een beroepen almanak. De ziekenhuis wereld had, door alle bezoeken vanwege mijn schouder, mijn interesse gewekt. Medische programma’s zag ik graag en bloedige toestanden zijn voor mij nooit een ding geweest. Mijn keuze viel op het beroep operatie assistente.

Ik miste echter een stukje vrijheid op de OK die ik zo waardeerde toen ik nog vloog. Er kwam een functie als accountmanager bij een medisch bedrijf op mijn pad en dit bleek een schot in de roos. De combinatie van op de OK werken en mijn eigen agenda beheren bleek een prima zet. De sales en het bijbehorende relatiebeheer waren op mijn lijf geschreven en na een aantal jaren werd aan mij gevraagd of ik country manager wilde worden. Deze functie met onvermijdelijke politieke aspecten paste minder goed bij mij en de vraag rees: wil ik dit blijven doen tot aan mijn pensioen? Het antwoord was nee en ik veranderde van koers.

Mijn droomleven

Wat was dan wel mijn droomleven? Na vele gesprekken met vrienden, zelfreflectie en een nationaal dieptepunt waarbij oud zeer uit het verleden, zoals mislukte liefdes en het overlijden van mijn ouders, als een boomerang terug kwam wist ik dat ik mijn koers moest wijzigen.

Mensen helpen en blij maken loopt als een rode draad door mijn leven, eerst als stewardess en later tijdens mijn werk op de OK. Het vak ‘coach’ kwam al snel boven drijven, maar ja, er zit op iedere hoek van de straat al een coach. Hoe kon ik mijzelf onderscheiden van de rest? Pilates beoefende ik graag in de sportschool en reiki trok mijn aandacht toen ik in mijn eentje aan het detoxen was op Koh Samui in Thailand. De combinatie van deze aspecten bleek het perfecte recept voor mijn bedrijf: Rose’s Heart, dat ik ruim 2 jaar geleden heb opgericht. Ik werd coach, reiki master en Pilates instructrice en ik organiseer inmiddels retreats met diverse thema’s.

“Ik kwam erachter dat ik mensen
vanuit eerlijkheid, respect, nieuwsgierigheid en intuïtie
kan helpen inzien wat hun unieke kracht is.”

Ik kwam erachter dat ik mensen vanuit eerlijkheid, respect, nieuwsgierigheid en intuïtie kan helpen inzien wat hun unieke kracht is. Dat je door positiviteit, warmte, liefde en doorzettingsvermogen de zwaarste stormen kunt doorstaan zodat je jouw droom met heel je hart kunt leven.

Puzzelstukje

Er bleef toch iets knagen, voor mijn gevoel ontbrak er een puzzelstukje in die grote puzzel van het leven. Na weer een ski ongeluk afgelopen maart, ja, je gelooft het niet, was ik aan de bank gekluisterd. Mijn zware hersenschudding, whiplash, gekneusde wervels en verschoven bekken hadden rust nodig. Geen televisie, geen boek lezen, zeker geen activiteiten maar plat op de bank liggen en bijna niets kunnen. De radartjes begonnen te werken en weer kwam de vraag: is dit het nu?

Beetje bij beetje, ook afhankelijk van het meewerken van mijn gekneusde brein, kwam ik tot de conclusie dat ik een eigen B&B wilde starten. In een concept waarin alles samen komt waar ik zo van houd en waar ik zoveel energie van krijg. Mijn dienstverlenende skills in de vorm van gastvrouwschap, mijn liefde voor mooie dingen, mijn doorzettingsvermogen, mijn nieuwsgierigheid naar mensen, mijn empathie, mijn intens willen genieten van het leven en dit alles op een magische plek waar ik ook mijn retreats kan geven. En magisch zal het zijn!

De definitie van magie is de kunst van het toveren. Nu kan ik uiteraard niet toveren. Ik kan echter wel een plek creëren waar mensen magie ervaren in de vorm van schoonheid, liefde en aandacht, een plek waar je onder de sterren je wensen kunt uitspreken, waar het licht altijd schijnt en waar dromen uitkomen.

Deze magische plek is in Oostenrijk. Het land waar mijn ouders mij, al sinds ik een klein meisje was, mee naar toe namen en waar ik zoveel mooie herinneringen heb liggen. Vanaf mijn 19e werd ik opnieuw verliefd op de bergen, deze keer in al hun glorie bedekt onder een dik pak sneeuw met magische kristallen. Sindsdien heb ik het geluk gehad om het land waar ik mijn hart aan heb verpand vele malen te mogen bezoeken. Voor mij is er daarom geen andere plek denkbaar voor het vestigen van mijn B&B Rose’s Heart.

Mijn nieuwe droom is geboren!

 

Laaiend enthousiast

Na een zoektocht op het internet stuitte ik op het Proefhotel en ik werd direct laaiend enthousiast. Hoe gaaf zou het zijn om in het Proefhotel te leren wat het inhoudt om mijn B&B te hebben. Het beeld van mijn eigen B&B is heel helder en ik geloof in mijn concept. Ik vind het echter ook spannend. Mijn toekomstige droomplek zal ik met minimale hulp van anderen runnen. Het Proefhotel is voor mij de perfecte gelegenheid om te leren wat er bij een gastenverblijf allemaal komt kijken.

“Na een zoektocht op het internet stuitte ik op het Proefhotel en ik werd direct laaiend enthousiast. Hoe gaaf zou het zijn om in het Proefhotel te leren wat het inhoudt om mijn B&B te hebben.”

Ik heb Nel en Hans direct een mail gestuurd en een dag later was onze eerste internet call een feit. Vol enthousiasme ben ik gestart met de MASTERtraining ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’ en ondertussen waren er gesprekken over onze samenwerking aangaande het Proefhotel.

Eind juli ging de kogel door de kerk: van 16 februari t/m 9 maart 2019 ga ik gasten ontvangen in het Proefhotel. En begin augustus troffen Hans, Nel en ik elkaar bij het Proefhotel tijdens mijn vakantie in Oostenrijk. Ja, ik ben ook een echte Oostenrijk fan. Dus ik kijk ernaar uit om mijn gasten een te gekke wintersport te bezorgen!

Ik kan mij niets mooiers wensen dan samen met jou mijn droom verder gestalte te geven.

Wil jij warmte, verzorging en gezelligheid met je gezin in de sneeuw?
Wacht dan niet langer en boek bij mij het Proefhotel voor een onvergetelijke tijd waarin je de mooiste herinneringen maakt!

“The biggest adventure you can take
is to live the life of your dreams.”

Warme groet,
Caroline