Caroline blikt terug op haar Proefhotelavontuur

Precies een maand geleden rondt Caroline haar Proefhotelavontuur af. We blikken met haar terug op een succesvolle en zonrijke periode in de winter van 2019. Hoe heeft Caroline het ervaren?

Hoe ben je terecht gekomen bij het Proefhotel?
Caroline: “Op het internet was ik op zoek naar mogelijkheden om ervaring op te doen met het runnen van een gastenverblijf. Zo ben ik bij het Proefhotel uitgekomen. Ik heb Hans en Nel een mail gestuurd. In de weken die volgden hadden we regelmatig contact. Ruim een maand later bezocht ik ze in Oostenrijk en was het definitief: ik ga het Proefhotel doen!”

Waarom ben je dit avontuur ook alweer aangegaan? Wat wilde je leren en ervaren?
Caroline: “Dit avontuur ben ik aangegaan ter voorbereiding op mijn eigen B&B Rose’s Heart. Ik wilde graag ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een gastenverblijf en of dit echt mijn droom is die ik voor ogen had.”

Hoe kijk je terug op de voorbereiding van de Proefhotelweken, met het formuleren van je aanbod, de marketing, het voorbereiden op het daadwerkelijk runnen en de inwerkperiode?
Caroline: “De voorbereidingen waren erg leerzaam waarbij alle facetten van het runnen van een gastenverblijf aan de orde komen. De wekelijkse coaching calls met Nel en Hans waren een goede aanvulling op het theoretische gedeelte. De inwerkperiode heb ik als intens ervaren, omdat het hele hotel in een korte periode schoongemaakt moest worden, alle processen doorlopen werden en het team op elkaar moest inspelen.”

Wat is je het meeste bijgebleven van de voorbereidingsperiode?
Caroline: “De kick om ervoor te zorgen dat het hotel vol kwam, iedere boeking was een klein feestje.”

En toen waren je eerste eigen gasten daar… Hoe was dat?
Caroline: “De zenuwen raasden wel even door mij heen. En er spookten allerlei vragen door mijn hoofd, zoals: “Wat voor eerste indruk hebben de gasten?”, “Zou het een leuke groep zijn?”, “Zouden we het eten op tijd op tafel hebben?”, “Zouden ze het eten wel lekker vinden?” en “Wat vinden zij van de gastvrijheid?”. Ik durfde van te voren niet te dromen in wat voor warm bad ik zou stappen en hoe bijzonder de gasten waren.

Wat is de meest gestelde vraag van gasten aan jou tijdens de Proefhotelweken?
Caroline: “De meest gestelde vraag van de gasten was: “Hoe bevalt het je?”

Welke reactie uit het gastenboek heeft jou het meest raakt?
Caroline: “De reactie dat ik mensen de meest perfecte vakantie heb bezorgd en in hun hart heb geraakt is voor mij onvergetelijk.”

En wat is het meest lastige wat je hebt meegemaakt?
Caroline: “Het lastigste vond ik om tijd voor mijzelf vrij te maken en alles achter de schermen te managen. Daarnaast was het runnen van het Proefhotel met gordelroos een extra uitdaging.”

Wat zijn voor jou hoogtepunten uit je Proefhotelperiode? Welke dingen zul je niet snel vergeten?
Caroline: “Mijn hoogtepunten zijn de hartverwarmende reacties en de bijzondere gesprekken die ontstonden toen ik onder andere een avond mee uit eten werd gevraagd door gasten.”

Wat weet je nu wat je nog niet wist voordat je de 3 weken Proefhotel had gerund?
Caroline: “Het runnen van een gastenverblijf met iedere ochtend ontbijt en 4 avonden per week diner kost veel meer tijd en energie dan dat ik ooit van te voren had gedacht.”

Welke leerlessen neem je vanuit het Proefhoteltraject mee naar je eigen toekomstige B&B?
Caroline: “Door mijn ervaringen in het Proefhotel heb ik besloten om…. GEEN B&B te beginnen. Na ellenlange telefoongesprekken met mijn dierbaarste, lange wandelingen en veel zelf reflectie, heb ik besloten om voor luxueuze appartementen te gaan. Dit geeft mij meer vrijheid en levensvreugde.”

Hoe ziet je toekomstpad eruit? Kun je daar al iets over zeggen?
Caroline: “De uitstraling en inrichting is industrieel landelijk met een inspirerend uitzicht en een prachtige tuin waar een whirlpool uiteraard niet mag ontbreken. Het huis staat op loopafstand van skiliften en Therme waarbij er in de zomer volop gelegenheid is om te wandelen, golfen en mountainbiken.”

Terugkijkend: vind je jouw Proefhotelavontuur geslaagd?
Caroline: “Mijn Proefhotel avontuur is absoluut geslaagd. Het is een grote ontdekkingstocht geweest en tevens een wijze leerschool. Als ik dit traject niet had doorlopen was ik een B&B gestart en hoogstwaarschijnlijk na een paar jaar gillend gek geworden. Tevens heeft deze periode mij vleugels gegeven door te ervaren hoe enthousiast gasten zijn over mijn gastvrouwschap en mijn bezieling. Deze eigenschappen zullen uiteraard terugkomen in mijn appartementen. Een groter cadeau bestaat er niet.”

 

-> NIEUWS:
Inmiddels heeft Caroline een chalet gekocht in het mooie Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk. In 2019 gaat ze – met hulp – flink verbouwen en opent ze haar Lodge Rose’s Heart met 5 appartementen in 2020. 

Wij – Hans & Nel – zijn onder de indruk over de manier waarop Caroline het Proefhotel heeft gerund. Wat een daadkracht én aandacht. Hou haar in de gaten… Hopelijk kun je heel snel meer van die liefde voor je gasten kwijt in je eigen gastenverblijf, Caroline!

PS: Hier vind je een speciale pagina over Caroline en haar deelname aan het Proefhotel. Je kunt het verdere avontuur van Caroline volgen via RosesHeart.com, Facebook en Instagram.

Proefhotel:
Leren is proberen.

Proberen is leren.