Van burn-out naar emigratiedroom

Tien jaar geleden krijgt Patrick een burn-out. Ondanks de moeilijke tijd genieten we keer op keer van de bergen. Het voelt als ons thuis. In die periode ontstaat onze emigratiedroom naar Oostenrijk en een gastenverblijf te beginnen. Toch duurt het nog een hele tijd voordat we daadwerkelijk de stap echt durven te zetten…

Moeilijke tijd

De burn-outperiode is een moeilijke tijd. Ik – Mirjam – heb die periode het gevoel dat ik sterk moet zijn voor twee. Mijn sterke man is opeens weg. Tegelijkertijd is het ook leerzaam. Patrick leert om de dingen te doen die hij echt leuk vindt.

“Ik heb door mijn burn-out geleerd
meer te genieten van de leuke dingen in het leven.”

 
Hij leert ook duidelijke grenzen stellen bij dingen die hem energie kosten. “Ik heb geleerd om meer te genieten van de leuke dingen in het leven.”

Een middenweg

Patrick wil na zijn burn-out graag emigreren, maar ik wil nog heel graag een mooie carrièrestap maken. En zo komen we tot een compromis: ik zou nog die carrièrestap proberen te zetten, voor 5-6 jaar, en daarna zouden we emigreren.

Nog een hobbel

Maar soms lopen dingen anders. De Rabobank ondergaat een reorganisatie en de job die ik ambieer vervalt volledig. Dat is slikken, want daar heb ik jaren hard voor gewerkt en opleidingen voor gevolgd. Dit wordt duidelijk in een periode waarin ik gezondheidsproblemen krijg. Ik kan en mag een hele poos niets doen. Mijn wereld staat even op z’n kop. Maar met het wegtrekken van de narcose uit mijn lijf, ontstaat er helderheid in mijn hoofd: dit heeft misschien wel zo moeten zijn. Dit is het moment om naar ons hart te luisteren.

Emigratiebeurs

De laatste jaren bezoeken we elk jaar de Emigratiebeurs en afgelopen jaar besluiten we dat ook te doen. Veel zin had ik niet, was ook nog niet helemaal fit. Maar het blijkt achteraf wel een hele bepalende dag te zijn geweest. Wij ontmoeten Nel, van de Berghut, de DroomplekAcademie en het Proefhotel, en het klikt meteen. Onze droom komt in een stroomversnelling, zoals je in een eerder blog van ons Van Emigratiebeurs naar Proefhotel van ons hebt kunnen lezen.

proefhotel-patrick-en-mirjam

 

Proefhotel

Momenteel werken we hard aan de voorbereidingen van het Proefhotel. Om vervolgens een vliegende start te maken met ons vervolgavontuur: onze eigen droomplek daadwerkelijk vinden en vertrekken. Dat dat na 10 jaar en een aantal hobbels toch nog gaat gebeuren… Van burn-out naar vertrekdroom. Uit een diep dal naar een mooie top!

Wij hebben er hart-stikke veel zin in!
Patrick & Mirjam


Zoek je een wintersportvakantie met meer dan alleen maar skiën of snowboarden?

Wil je graag – kennismaken met – langlaufen, rodelen, sneeuwschoenwandelen en een traditionele huttenavond beleven?
En vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten?

In januari 2017 organiseren we drie SneeuwBelevenisWeken in het Proefhotel.
Een afwisselende wintersportvakantie voor actieve levensgenieters!
Waan je alvast in winterse sferen met nog meer nog meer foto’s!

 

sneeuwbelevingsweken-proefhotel-wintersport-rauris-patrick-en-mirjam