Van Emigratiebeurs tot Proefhotelavontuur!

Mirjam: “Wil je echt weer naar de Emigratiebeurs? Daar staan toch elk jaar dezelfde stands?”
Patrick: “Laten we er toch maar even heen gaan…”

En wat goed dat we toch gegaan zijn. Op de Emigratiebeurs afgelopen februari ontmoeten we namelijk Nel van de DroomplekAcademie [en de Berghut] op haar stand. We hebben direct een enorme klik. In ons gesprek vertelt ze ons ook over een van hun trainingen: het Proefhotel. We zijn meteen enthousiast en houden contact.

Kennismaken met Hans & Nel

In maart, tijdens onze zoektocht naar onze droomplek, gaan we ook even op bezoek in Rauris bij Hans & Nel. Met de laatste sneeuwhopen in de tuin praten we twee uur in de zon met elkaar. Over hun plannen rondom het Proefhotel en onze wensen om een gastenverblijf te beginnen. In de auto terug naar ons hotel kunnen we het maar over een ding hebben: “Wat voelt dit goed!!”

Wij gaan al heel wat jaren elke vakantie naar het prachtige Oostenrijk en zijn verliefd geworden op de bergen. We voelen ons daar super fijn. Meer dan tien jaar geleden is bij ons de wens ontstaan om ooit te emigreren. Dit jaar is dit in een stroomversnelling gekomen. Spannend, want wat moet je allemaal regelen? Hoe en met wie ga je in zee? En hoe werkt het allemaal?

Spannend

Het was in het begin even aftasten in de zon bij de Berghut, voor beide partijen: is die klik van de beurs er direct weer? We leerden elkaar kennen en bouwden vertrouwen naar elkaar op voor het avontuur wat we wellicht samen aan zouden gaan. Spannend voor Hans & Nel, want hoe serieus is onze belangstelling voor het Proefhotel? En spannend voor onszelf, aftastend waar je precies aan begint.

“We geven aan enthousiast te zijn,
maar kunnen geen 100% commitment geven.”

Wij geven aan enthousiast te zijn, maar 100% commitment kunnen we dan nog niet geven. Wat we wel zeker weten, is de superklik die er is en het goede gevoel wat we bij elkaar hebben – en dat vanaf minuut één!

 

Proefhotel kennismaking - Patrick en Mirjam

 

We gaan het Proefhotel runnen!

Na drie bezoeken en veel skypecontact kunnen we in juli de knoop doorhakken. We gaan het doen: in januari 2017 organiseren we drie SneeuwBelevenisWeken. En de komende maanden worden we getraind om in januari goed voorbereid onze gasten te kunnen ontvangen. Super! Oostenrijk here we come… We gaan met heel veel plezier en veel vertrouwen dit avontuur tegemoet.

Toeval?

Terugkijkend op een paar mooie intensieve maanden staan we nog eens stil bij hoe dit allemaal op ons pad gekomen is. Dat we op de Emigratiebeurs uitgerekend Nel – en niet een van de andere mensen van de stand van de DroomplekAcademie – troffen en direct met elkaar echt in verbinding waren. Toeval? Of niet….

Herz-liche Grüssen,
Patrick & Mirjam