Proefhotel winnaar VertrekNL Ondernemersprijs 2016

Elke keer als de VertrekNL Ondernemersprijs georganiseerd wordt, kijken Hans en ik elkaar aan: “Zullen we meedoen?” Eind september 2015 trekken we de stoute schoenen aan en met succes: we mogen ons de winnaars van de VertrekNL Ondernemersprijs 2016 noemen…

Het Proefhotel: een nieuw concept waarbij mensen – met serieuze plannen om te vertrekken – hun gastenconcept een paar weken lang met eigen geworven gasten gaan uitproberen op onze droomplek: de Berghut. Onderstaand filmpje zonden we in voor de prijs. We vertellen in 1 minuut over het hoe en wat van het Proefhotel.

 

Genomineerd voor de VertrekNL ondernemersprijs 2016

In januari 2016 horen we dat we één van de drie genomineerden zijn voor de VertrekNL Ondernemerprijs. Slik, en dan staan we paginagroot in de Emigratiebeursspecial van het magazine VertrekNL. Vanaf nu kunnen mensen gaan stemmen. De genomineerde met de meeste stemmen wint de Publiekprijs. Maar de échte winnaar ben je als je de vakjuryprijs wint.

Winnaar VertrekNL ondernemersprijs 2016

We krijgen meer dan 180 enthousiaste stemmen en reacties voor de publieksprijs, zo gaaf. Maar of we volgens de vakjury ook het beste idee hebben? Geen idee. Maar gistermiddag om 17 uur lazen we het bericht dat we gewonnen hebben. Echt te gek! Het plan wordt door de jury vooral geprezen om zijn slimheid.

Het Proefhotel vind ik echt een heel bijzonder idee. Een B&B of Gite in den vreemde is een droom voor velen maar, zoals ook velen weten, lastig en weerbarstig in de verwezenlijking. De formule is slim: de kandidaat-B&B’er betaalt vooral leergeld, maar dankzij de gasten komt er ook echt een inkomen binnen”, aldus mr. Aart D.G. Heering van Heering Associates.

“Slim, vindingrijk en nuttig.”

Chantal Deen, relatiemanager bij OOM Verzekeringen, onderschrijft deze slimheid: “Het idee dat mensen eerst kunnen uitvinden of een buitenlands avontuur iets voor ze is vind ik zeer vindingrijk en nuttig. Ieder jaar worden enthousiaste cijfers afgegeven over het aantal Nederlanders dat emigreert, maar de cijfers van het aantal Nederlanders dat gedesillusioneerd terugkomt horen we niet. Heel slim om dit proefhotel aan te bieden!”

 

website vertrekNL Ondernemersprijs 2016 ondernemersprijs winnende pagina VertrekNL.nl

Wat is het Proefhotel precies?

Het Proefhotel is de plek waar mensen met serieuze vertrekplannen hun gastenconcept kunnen oefenen. Een paar weken lang met eigen geworven gasten op onze plek: de Berghut.com. De Berghut is ons kleinschalige hotel met 10 gastenkamers, dat we bijna 7 jaar succesvol hebben gerund. En dan heet onze droomplek even niet ‘de Berghut’, maar ‘het Proefhotel’…

  • Wij coachen de deelnemers 9 maanden jaar lang online op weg naar het Proefhotelmoment.
  • We delen met hen alle ins en out over het runnen van een kleinschalig gastenverblijf: een hotel, Bed&Breakfast, catered chalet of pension.
  • We coachen de proefhoteliers ‘on the job’ gedurende de Proefhotel-periode.
  • We bieden de deelnemers een enorm platform en een vliegende start voor hun avontuur.

Je leert dus alles over de voorbereidingen, van A-Z, en draait een paar weken met echte gasten! En hoe je aan die gasten komt? Dat leer je ook van ons. Mocht het Proefhotel je nou niet bevallen zijn, dan bespaart dat een hoop ellende…

Wanneer gaat het Proefhotel van start?

Vanaf de winter van 2017 gaat het Proefhotel draaien. Het Proefhotel zal maximaal 3x per jaar een paar weken open zijn. Voor wat voor een vakantie je naar het Proefhotel kunt komen, hangt helemaal af van de Proefhoteliers. We zijn inmiddels met de eerste potentiële Proefhoteliers in gesprek.

Hou deze website in ieder geval in de gaten!
logo proefhotel.nl vierkant

Het Proefhotel is onderdeel van de DroomplekAcademie.
Met de DroomplekAcademie begeleiden wij – Hans & Nel – bij het realiseren van een authentiek en succesvol gastenverblijf, in balans.