Wat een uitzicht!

Wat een uitzicht.. Iedere ochtend als ik (Sietske) wakker word, kijk ik eerst even naar buiten om te zien wat het weer is. En iedere ochtend verwonder ik me weer hoe mooi het is. Voor ons is het wel duidelijk dat we vanaf nu altijd met de bergen als uitzicht wakker willen worden!

Na de eerste gastenperiode hebben we wat meer tijd voor onszelf gehad. Aan de ene kant hebben we deze tijd benut om alle ervaringen op ons in te laten werken. Aan de andere kant hadden we de kans ook de omgeving verder te ontdekken. Want naast het opdoen van ervaring met het runnen van een gastenverblijf, willen we ook graag ontdekken wat we een geschikt gebied vinden voor een toekomstige eigen plek.

Superski card

Aan het begin van ons avontuur in Oostenrijk hebben we de Superski card voor de Salzburg & Kitzbüheler Alpen aangeschaft. Hiermee hebben we toegang tot 22 skiregio’s en 2750 kilometer piste. Reden te meer om er op uit te gaan en een paar van die gebieden te ontdekken. Maar waar moet je beginnen?

“Met het oog op de toekomst, wat zouden we dan graag zelf willen?”

Nou we zijn eerst maar eens een dal verderop gaan kijken in Bad Hofgastein. Het gebied is een stuk groter dan Rauris met verschillende mooie afdalingen. En als je lange afdaling wilt, ben je hier ook aan het juiste adres. Er is namelijk een dalafdaling van meer dan 10 kilometer lang!

Wat zoeken we in een skigebied?

Nadat we in Bad Hofgastein zijn geweest, zijn we wat doelgerichter naar skigebieden gaan kijken. Met het oog op de toekomst: wat zouden we dan graag zelf willen?

“We beseften ons ineens dat het wel erg fijn is om geen doorgaand verkeer te hebben, maar juist een plek waar je ‘tegen’ de bergen aan loopt”

Met het skiën in Rauris zijn we wellicht een beetje verwend geworden. Ten eerste hoef je bijna nooit in de rij te staan. En de pistes zijn ook nog eens heerlijk lang en dat vinden we wel écht een groot voordeel. Het massatoerisme is voor ons niet weggelegd. Geef ons in de toekomst dus ook maar een kleinschalig skigebied met authenticiteit.

In het Rauriserdal gaan we regelmatig helemaal naar het einde van het dal om te sneeuwschoenwandelen. En we beseften ons ineens dat het wel erg fijn is om geen doorgaand verkeer in het dal te hebben, maar juist een plek waar je ‘tegen’ de bergen aan loopt.

Op naar de doodlopende dalen!

Zo met de kaart van Oostenrijk erbij zijn we gaan kijken wat allemaal doodlopende dalen zijn met kleinere skigebieden. Op naar het skigebied van Grossarl in het Grossarldal. En mooi skigebied, maar de pistes zijn wat kort. Maar wat is Hüttschlag een magisch plekje! Het ligt aan het eind van het dal, omringd door de witte bergen en rust.

De zoektocht naar doodlopende dalen met een kleiner skigebied heeft ons ook naar Ost-Tirol gebracht. Het Villgratendal is een prachtig dal met vele authentieke Oostenrijkse houten huizen.

Ook het skigebied van Ausservillgraten en Sillian heeft ons echt positief verrast. De rust op de pistes, maar ook de lengte van de afdalingen en de breedte van de pistes was top! En dan als kers op de taart, uitzicht op de Lienzer Dolomieten.

Onze zoektocht gaat door! Want naar de bergen willen we hoe dan ook. We zeggen nu al, na een dagje op te pad te zijn geweest: ‘Kom we gaan naar huis’. Want zo voelt het ook.

Nu nog ons eigen huis vinden ;-). Maar dat verborgen pareltje in een dal gaan we vinden.

Berggroetjes,

Bart & Sietske