De vliegende start van de proefhoteliers Paul & Janneke

Vliegende Proefhotelstart Paul & Janneke

Zo’n 24 uur onze bekendmaking van onze deelname aan het Proefhotel via Facebook Live, waren de eerste 7 boekingen binnen. Dit is natuurlijk geweldig en we zijn daar ook super blij mee. Maar het was ook even ontzettend buffelen, met ons werk en ons sociale leven daarnaast…

Overzicht behouden

Janneke: “Het was allemaal even heel erg veel. Ons aanbod op de website klaar hebben, reserveringsformulieren versturen, vragen beantwoorden, aanvragen indelen, inboeken, afstemming met Hans & Nel, reserveringen versturen… Ik wil tijdens mijn dagelijkse kantoorbaan de volledige focus daar hebben, maar ik wilde ook aandacht voor het Proefhotelwerk hebben. Die twee konden niet door elkaar gaan lopen. Ik merkte dat ik teveel aan mijn hoofd. En zoals mijn moeder altijd zegt: “Overal waar TE voor staat is niet goed, behalve tevreden.” Door het opschrijven van de acties en plannen heb ik overzicht gecreëerd: wat moet wanneer gebeuren en wie is er verantwoordelijk voor. Overdag ben ik lekker aan het werk en ’s avonds maak ik tijd voor het Proefhotel.”

Blijven praten

Paul: “Na de bekendmaking, vele boekingen en veel nieuwe informatie, was het belangrijk dat Janneke en ik goed in gesprek bleven met elkaar. In het begin was het voor ons erg wennen. Alles wat nieuw is, is ook altijd weer een beetje eng. Maar door met elkaar te blijven praten en vooral ook door naar elkaar te luisteren, staan we hier samen als een team in. We kennen elkaar krachten en weten waar we elkaar aanvullen.”

Hoe gaat het nu?

Op dit moment kunnen we volmondig zeggen dat we geland zijn. De nieuwe dingen die we hebben geleerd, hebben we ons al voor het overgrote deel eigen gemaakt. Hans & Nel hebben aangegeven dat we goed op schema lopen en dit geeft ons een rustig gevoel. Doordat er ineens zoveel op ons af kwam, hebben we er gelijk veel leermomenten uitgehaald. We hebben geleerd hoe we onze eigen grenzen kunnen bewaken, dat je goed met elkaar in gesprek moet blijven en we hebben daar gemerkt hoe belangrijk ‘balans houden’ is. Want het moet wel gezellig blijven natuurlijk.

Boekingen

Naast vele mooie leermomenten hebben we het ook al voor elkaar gekregen dat de krokusweek van 24 februari tot en met 3 maart volgeboekt is! En in de weekenden in januari zit ook al goed beweging. In de Carnavalsvakantie hebben we nog maar 2 kamers vrij. De week van Oud & Nieuw en de week van 17-24 februari zijn nog volledig beschikbaar voor groepen. Dus als je met 7 families of 20 volwassenen een onvergetelijke vakantie wilt: geef ons een seintje.

We vinden het echt te gek dat we op deze manier onze droom kunnen uitproberen. We voelen een goeie vibe, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het een top winter gaat worden!

 

Wij runnen de hele winter van 2018 het Proefhotel ín Oostenrijk gezellige winterweken- en weekenden: wintersportweken voor gezinnen, winterweekenden en bedrijfsuitjes. Hier vind je meer info over onze Proefhotelweken.