De spanning stijgt voor Paul & Janneke!

De spanning stijgt!

 

Eind maart 2017 begint het allemaal, we gaan het avontuur van het Proefhotel aan. Nadat wij terug zijn gekomen van onze vakantie en het gesprek met Hans & Nel hebben gehad, heeft Paul in samenspraak met zijn baas besloten per oktober 2017 te stoppen. Janneke moet nog iets meer als 2 maanden werken. Een turbulente tijd waarin veel staat te gebeuren!

Paul: “Gek is dit ook wel, ik heb hier ongeveer acht jaar gewerkt en weet daar natuurlijk goed hoe het reilt en zeilt. We gaan nu aan de slag om het een en ander af te ronden en mezelf ook klaar te maken voor ons avontuur. Ik vind het fijn dat ik na september de volledige focus kan hebben op het Proefhotel.”

Janneke: “Ik heb vanaf 1 december 2017 onbetaald verlof gekregen bij mijn werk, omdat ik nogal wat vakantiedagen heb staan neem ik vanaf 17 november 2017 nog wat dagen op zodat ik even echt goed los kan komen en zelf ook de volledige focus kan gaan leggen op het Proefhotel. Doordat we allebei full time werken en Paul ook veel in de avond is het soms lastiger te plannen wanneer we dingen samen willen oppakken. Dit zal vanaf oktober ook al gemakkelijker gaan.”

 

“Het is leuk om eens op een andere manier gekieteld te worden”

 

Omdat het de afgelopen tijd zo snel is gegaan vonden wij het tijd voor een terugblik op deze periode. Er is heel veel gebeurd en we hebben nu al veel geleerd. Hoe om te gaan met de reserveringen, marketing, opstellen van de vacature en het zoeken van personeel, maken van het menu (en steeds weer bijstellen), maken van de kamerindeling, maken van de stubequiz en het samenwerken als team. Voor ons nieuwe leermomenten maar zoals we tegen iedereen zeggen, “het is leuk om eens op een andere manier gekieteld te worden”.
Daarnaast hebben we onze beginners ski-week bedacht voor de tussen week bij de krokusvakanties. Wij geven mensen in deze week de gelegenheid om kennis te komen maken met wintersport. En hopelijk worden zij dan net zo’n wintersportfanaten als ons! Lijkt je dit leuk of ken je iemand die je wil enthousiasmeren kijk dan op onze website via de link onderaan deze blog.

 

We merken dat de spanning aan het stijgen is, dat waar we naartoe aan het werken zijn komt nu steeds meer dichterbij. We voelen het wel als gezonde spanning want we krijgen er ook steeds meer zin in. We gaan in november alvast een keer naar Rauris om alvast even te proeven. Paul kan dan in de keuken checken welke spullen hij nog mist en wat hij dus mee moet nemen als we in december definitief gaan. We zullen hier twee dagen verblijven en daarna gaan we nog heerlijk samen drie dagen naar Stuttgart. Zo kunnen we toch nog even samen weg voordat ons avontuur echt gaat beginnen. Nog even en dan is dit ons uitzicht:

 

Naast de voorbereiding voor het Proefhotel hebben we ook ons appartement opgezegd. Dit zorgt ervoor dat we veel moeten gaan regelen.
Janneke: “Een tijd geleden hebben we met onze huisbaas om de tafel gezeten en onderhuur was een optie. We zijn hier dan ook naar op zoek gegaan maar helaas hebben we niemand gevonden. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om het op te zeggen en gaan we voor 1,5 maand even bij mijn moeder en haar man wonen. Ze zijn het inmiddels wel gewend want als wij zijn geweest is iedereen weer een keer terug naar huis gekomen ?.”

Paul: “Doordat we het appartement hebben opgezegd moeten we ook de verhuizing gaan regelen. Waar gaan we alles opslaan, wat gooien weg en wat nemen we mee? We mogen veel spullen bij de vader Janneke opslaan, dit scheelt veel voor ons. We hebben al wat dingen ingepakt en uitgezocht en ik moet zeggen het ruimt ook wel weer lekker op!”

Er staat ons een hoop te gebeuren maar we hebben ook nog even de tijd om alles te gaan regelen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij runnen de hele winter van 2018 het Proefhotel ín Oostenrijk gezellige winterweken- en weekenden: wintersportweken voor gezinnen, winterweekenden voor beginners en gevorderden! Hier vind je meer info over onze Proefhotelweken.