Soms loopt het leven anders

Ooit kocht ik eens een armbandje met de volgende tekst en die tekst is nu meer dan ooit op mij van toepassing:

“Life’s what happens to you
while you’re busy making other plans.”


2018 zou het jaar worden waarin ik eindelijk concreet aan de slag zou gaan met mijn zo lang gekoesterde wens: een eigen gastenverblijf opzetten.
De eerste grote stap die ik zou zetten was het runnen van het Proefhotel. Met mijn eigen weken in mei en juni. Een gaaf project waar ik enorm naar uitkeek.

Eind 2017 blijkt echter dat in 2018 een misschien nog wel grotere wens in vervulling zal gaan. Namelijk het moederschap! Al jaren kijk ik uit naar de komst van een kindje en in de zomer van 2018 is het zover. Dat is waanzinnig fijn: ik kan mijn geluk niet op.

Mijn Proefhotelweken blijken echter in een vergevorderd stadium van mijn zwangerschap te vallen…

In eerste instantie dacht ik vooral in praktische oplossingen om mijn weken toch door te kunnen laten gaan. Maar Hans en Nel wezen me op de impact die het runnen van een Proefhotel heeft. Niet alleen fysiek, ook mentaal. We hebben daar veel en vaak over gesproken. Zij weten natuurlijk als geen ander wat het Proefhotel behelst.

En daarom heb ik moeten besluiten mijn Proefhotelweken te annuleren voor dit jaar. Een heel lastig en pijnlijk besluit. Want ik had nu eindelijk de stap gezet om mijn langgekoesterde gastenverblijfdroom vorm te geven. Maar ik weet dat dit het juiste besluit is: er is dit jaar iets anders op mijn pad gekomen wat mijn volledige aandacht en toewijding verdient.

Zo veel geleerd

Mijn Proefhotelavontuur is uiteindelijk dus maar van korte duur geweest. Maar jee, wat heb ik veel geleerd in die paar maanden tijd.

Ik leerde uit m’n comfortzone stappen door mijn Bergwerkplek-week te pitchen ten overstaan van een publiek van 50 voor mij onbekende ondernemers. Van te voren sliep ik er niet van, wilde het liefste afbellen. En oh wat voelde het goed toen ik het toch gedaan had. En er zelfs mijn eerste boeking aan overhield!

Ook kreeg ik veel meer beeld bij hoe je een kloppend businessmodel opzet. En deed ik een hoop inzichten op over hoe dat zit in relatie tot mijn specifieke concept en bijbehorende doelgroep. Daar heb ik ook nog wel wat denk- en rekenwerk te doen voor de toekomst. Ik ben blij dat ik dat nu al weet, nu ik nog niet geïnvesteerd heb in een eigen plek.

Het realiseren van boekingen en de (mentale) druk die dat met zich meebrengt, is iets dat me niet meegevallen is. De kick van een nieuwe boeking en het contact met mijn aanstaande gasten is enorm. Dan stroomt de energie en daarvoor spring ik uit m’n bed. Op zo’n moment word ik enorm bevestigd dat dit is wat ik wil doen in de toekomst. Elke dag. Maar tegelijkertijd de druk om je kamers gevuld te krijgen, dat is iets waar ik in de toekomst echt een manier voor moet vinden daar ontspannener mee om te gaan.

En dan waren daar nog de bijzondere ervaringen van het opnemen van een podcast en een commercial voor een grote bank. Dat had ik afgelopen zomer niet gedacht hoor, dat ik dat leuk zou vinden. Maar het waren beide fantastische ervaringen. En ik leerde dus ook hoe je je verhaal in de media kunt krijgen. Met grote dank aan Hans & Nel ook uiteraard!

Ik deed nog een handlettering workshop. Zodat ik tijdens mijn Proefhotelweken de menu’s en inspiratiequotes op mooie borden zou kunnen schrijven.

En niet op de laatste plaats leerde ik een onwijs leuke groep mensen kennen met een zelfde soort ambitie als ik: een eigen gastenverblijf. Allemaal gedreven, enthousiaste mensen die ik via Hans & Nel ontmoette. Zo leuk om te kunnen praten, delen, sparren over je gezamenlijke droom.

Dankbaar

Als ik terugkijk op  mijn Proefhotelavontuur voel ik alleen maar dankbaarheid. Voor alle enthousiaste reacties die ik kreeg op mijn plannen -van bekenden en onbekenden. Voor de lessen die ik leerde, de nieuwe mensen die ik ontmoette, de mogelijkheden die ik in mezelf ontdekte. Natuurlijk voor de mensen die hun vertrouwen in mij uitspraken door te boeken. En ook voor de vrienden die, toen zij over mijn zwangerschap hoorden, meteen aanboden te komen helpen om het toch mogelijk te maken. Dat alles heeft me enorm geraakt. Wat is het fantastisch om aan de slag te gaan met dat wat in je hart werkelijk belangrijk is en daar vervolgens zulke fijne reacties en ontmoetingen voor terug te krijgen. Ik kan dus niet anders dan enorm dankbaar zijn. Niet in de laatste plaats ook voor het kindje dat in mijn buik groeit.

Carla’s eerste Proefhotelblog: Voelen dat je leeft 

En daarom wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor het steunen, aanmoedigen, de kritische vragen, de leuke ontmoetingen, het boeken van mijn weken of welke vorm van contact dan ook dat wij de afgelopen maanden gehad hebben. En natuurlijk Hans & Nel voor hun coaching, de fijne open gesprekken, hun begrip en het delen van al hun kennis en hun netwerk! Echt heel erg fijn.

Voor nu ga ik me richten op het op de wereld zetten van een gezond kindje en mijn gastenverblijfdroom…die is niet weg. Alles op z’n tijd en hopelijk ontvang ik jullie in de toekomst alsnog op mijn droomplek. En wie weet daarvoor in het Proefhotel.

Warme groeten,

Carla