Q&A #zomer

Hoe kom je bij het Proefhotel?

  • Met de auto: zeer goed bereikbaar [1020 kilometer van Utrecht]!
  • Met het vliegtuig:
    In de lente en zomer: van Schiphol naar Innsbruck [3 uur van Rauris]. Je kunt vanaf het vliegveld met de bus + trein naar Taxenbach, waar je de taxi kunt pakken. Ben je met meer mensen, dan kun je een taxibusje nemen of een auto huren.
    Vraag ons naar de mogelijkheden!
  • Met de trein: dit is een prima verbinding, overdag of met de nachttrein. Kijk op nshispeed.nl of bahn.de [tot Salzburg en met een los kaartje naar Taxenbach-Rauris]. Vanaf Taxenbach is het nog 15 minuten met de taxi naar het Proefhotel.

Meest gestelde vragen

ETEN & DRINKEN

“Wordt er ook avondeten verzorgd in het Proefhotel?”
Ja! We verzorgen in de zomer van 2020 vier avonden avondeten: op zaterdag, maandag, woensdag en vrijdag. Op de andere dagen kun je uit eten of iets halen. We geven je graag tips voor leuke familierestaurants.

”Ik heb een dieet. Kan ik dan ook in het Proefhotel eten?”
Geef je wensen gerust aan ons door. We zullen je laten weten wat er allemaal mogelijk is.

“Kunnen we ook zelf koken in het Proefhotel?”
Helaas is zelf koken in het Proefhotel niet mogelijk.

 

ZOMERACTIVITEITEN

“Wat is er allemaal te doen in de omgeving?”
Je kunt wandelen [korte én dagvullende wandelingen], mountainbiken, zwemmen, ravotten en genieten bij een van de vele beekjes in het dal, raften, canyoning, goud zoeken, genieten van de vele klammen [watervallen], met de kabelbaan de berg op. Of iets verder: de schitterende Grossglockner Hochalpenstrasse route rijden, een dagje naar Europa’s grootste ijsgrotten of naar de hoogste watervallen van Europa in Krimml, naar een ridderkasteel of een dagje naar Salzburg. Het Proefhotel heeft ook een heerlijke, volledig omheinde grastuin, een zonnig terras, veel hoekjes om te zitten en te genieten. En voor kinderen: een schommel, glijbaan en speelhuisje een een groot grasveld voor een potje voetbal.

“Wat kun je doen bij slecht weer?”
Op een half uur rijden zijn er verschillende grote zwembaden en thermen en er zijn diverse musea in de buurt die ook leuk zijn voor kinderen en tieners. In de omgeving zijn ook diverse klammen te bezoeken. Ook leuk met een beetje regen, want dan stromen ze extra hard.

“Is er een zwembad in de buurt?”
In Rauris is een fantastisch gelegen buitenbad en op een half uur rijden zijn er verschillende grote binnenbaden, voor familie én saunabezoek.

 

HET WEER

“Hoe is het weer in de zomer?”
Die vraag krijgen we vaak. En het antwoord verbaast mensen ook vaak: goed! De afgelopen zomers is het warmer geweest dan in Nederland, veelal boven de 20 graden overdag. Met zonovergoten weken en met wisselvallige weken. De dagen dat je door het weer liever in de hut blijft, zijn op 1 hand te tellen. In de praktijk vallen slechte weersvoorspellingen hier vaak mee.

 

SPECIALE WENSEN

“Mogen we onze lieve hond meenemen in het Proefhotel? Hij is heel goed opgevoed. “
Helaas laten we in het Proefhotel geen huisdieren toe. Er is wel een hondenpension in Rauris. Je kunt ons mailen voor meer informatie.

“Is het Proefhotel toegankelijk voor rolstolgebruikers?”
Helaas zijn er geen faciliteiten voor mensen in een rolstoel. Alle kamers bevinden zich op de 1e en 2e verdieping en er is geen lift.

 

INTERNET

“Is er draadloos internet in het Proefhotel?”
Ja! Zonder extra kosten. Er zijn overigens geen tv’s in de kamers.

 

DE REIS

“Hoe lang is het rijden naar het Proefhotel?”
Dat is lastig te zeggen. Het is in ieder geval ruim 1000 kilometer van Utrecht, met veel snelweg, nog 20 minuten een doorgaande weg en 15 minuten een B-weg. Zeg tussen de 10 en 12 uur.

“Hoe laat kunnen we op de aankomstdag in het Proefhotel  terecht?”
Op de aankomstzaterdag ben je vanaf 16.00 uur welkom in het Proefhotel. Het is heel fijn om jou als gast met aandacht te kunnen ontvangen, dus we willen je vragen niet eerder te komen dan de aangegeven tijd. Dank je wel!

“Als ik eerder in Rauris ben, kan ik mijn koffers dan alvast bij jullie kwijt?”
Helaas hebben we geen geschikte ruimte om jullie koffers eerder te ontvangen.

 

RESERVEREN

“Als ik wil boeken, hoe werkt dat dan?”
Je kunt boeken door bij Kom logeren de week naar wens te kiezen. Ga bij de betreffende week naar de onderkant van de pagina. Kies de gewenste week en vul de gevraagde gegevens in. Je ontvangt dan binnen 2 dagen een reserveringsformulier. Zodra we die ingevuld terug hebben, ontvang je binnen een week de bevestiging.

“Hoe werkt de betaling?”
We vragen je uiterlijk 3 weken voor je komst het bedrag over te maken of je kunt het ter plaatse contant betalen. We werken zonder aanbetaling.

“Kan ik mijn reservering ook annuleren?”
Dat kan; er zijn alleen wel kosten aan verbonden. Onze annuleringsvoorwaarden: tot 3 maanden voor je verblijf 150 euro, 3 maanden t/m 1 maand 40%, 1 maand t/m 1 week 70%, tijdens de laatste week 90% van de verblijfskosten.

 

LEREN IS PROBEREN

“Is het Proefhotel goedkoper dan andere accommodaties, omdat het een leerplek is?” 
Het Proefhotel is niet specifiek goedkoper. De proefhoteliers worden goed opgeleid en doen hun uiterste best om je een geweldige vakantiebeleving te geven. Ze krijgen een online opleiding gedurende 6-9 maanden, worden ingewerkt én worden gedurende de weken met hun gasten begeleid en gecoacht. Overal gaat wel eens wat mis, ook in het Proefhotel. Uiteindelijk gaat het erom hoe dit wordt opgelost en of de proefhoteliers in staat zijn om elke gast tevreden naar huis te laten gaan. Leren is proberen.  Net als in het hotel van de hotelscholen in Nederland: daar wordt ook geleerd en daar betaal je ook niet minder.

“Maar was als er heel veel mis gaat?”
Het Proefhotel is een leerschool en de deelnemers zijn zoals gezegd goed opgeleid. Wij – Hans & Nel – begeleiden de proefhoteliers daarnaast ook ‘op de werkvloer’. Als er buitenproportioneel veel mis gaat, zijn wij beschikbaar om de proefhoteliers te ondersteunen. Blijkt dat er zo ontzettend veel mis gaat en dat dit werk niet weggelegd is voor een enkeling, dan weten ze dat nu. Dan is dit hun beste leerschool geweest om erachter te komen dat dit niet hun droom is.

“Kan ik mijn geld terugkijken als ik niet tevreden ben?” 
Je kunt je geld niet terugkrijgen als je niet tevreden bent. Als je zorgen hebt over de kwaliteit van het Proefhotel, is het waarschijnlijk niet de juiste plek voor jou om op vakantie te gaan. Het Proefhotel is voor mensen met lef en compassie, voor zichzelf en voor de ander. De proefhoteliers hebben lef om hun droom te oefenen en jij hebt lef als je komt. Hoe mooi is dat? Als er iets mis gaat, zou het mooi zijn als daar met begrip en compassie mee omgegaan kan worden. De proefhoteliers hebben niets anders dan goede intenties om het Proefhotel voor al hun gasten tot een succes te maken!

>>Naar de pagina Actieve Familiezomerweken 2020