Q&A winter

Hoe kom je bij het Proefhotel?

  • Met de auto: zeer goed bereikbaar [1020 kilometer van Utrecht]!
  • Met het vliegtuig:
    Transavia vliegt van december t/m maart van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven op Salzburg [ruim een uur van het Proefhotel). Je kunt vanaf het vliegveld met de bus + trein naar Taxenbach, waar je de taxi kunt pakken. Ben je met meer mensen, dan kun je een taxibusje nemen of een auto huren. Vraag ons naar de mogelijkheden!
  • Met de trein: dit is een prima verbinding, overdag of met de nachttrein. Kijk op nshispeed.nl of bahn.de [tot Salzburg en met een los kaartje naar Taxenbach-Rauris]. Vanaf Taxenbach is het nog 15 minuten met de taxi naar het Proefhotel.


Meest gestelde vragen

ETEN & DRINKEN

“Wordt er ook avondeten verzorgd in het Proefhotel?”
Ja! We verzorgen vier avonden avondeten: op zaterdag, maandag, woensdag en vrijdag. Op de andere dagen kun je uit eten of iets halen. We geven je graag tips voor leuke familierestaurants. Optioneel (onder voorbehoud van beschikbaarheid)  kun je op dinsdag een winterwonderavond boeken, dit is inclusief eten (en rodelen).

”Ik heb een dieet. Kan ik dan ook in het Proefhotel eten?”
Geef je wensen gerust aan ons door. We zullen je laten weten wat er allemaal mogelijk is.

“Kunnen we ook zelf koken in het Proefhotel?”
Helaas is zelf koken in het Proefhotel niet mogelijk.

 

WINTERSPORT

Hoe groot is het skigebied van Rauris?
Het knusse skigebied van Rauris heeft 30 kilometer skipiste. Voor gezinnen is Rauris een perfecte plek; als kinderen op skiles gaan heb je zelf toch geen zeeën van tijd om te skiën. Mocht je een keer naar een groter gebied willen: dat kan! Op een half uur rijden vind je Zell am See, Kaprun en Dorfgastein. Nog ietsje verder tref je de parel Dienten, Bad Hofgastein, Bad Gastein en Sport Gastein.

Is het gebied sneeuwzeker? 
Het skigebied ligt tussen de 950 en 2250 meter. Dat is hoger dan veel gebieden in de omgeving. De afgelopen jaren hebben we van kerst tot en met eind maart echt prima kunnen skiën!

Hoe lang is het rijden naar de skipiste?
Binnen 4 autominuten ben je bij de piste. Daar kun je ook prima – gratis – parkeren.

Kan ik ook met de skibus naar de piste?
Ja, dat kan: op 150 meter van het Proefhotel stopt de bus die je in maximaal 5 minuten naar de piste brengt.

Zijn er ook skischolen in de buurt?
In Rauris zijn drie skischolen. Wij hebben goede contacten met skischool Karl Maier. Als je naar het Proefhotel op wintersport komt, mailen we je een paar weken daarvoor met de vraag wie van jullie op skiles wil en wij kunnen ervoor zorgen dat de kids uit het Proefhotel met hetzelfde niveau zoveel mogelijk bij elkaar in de skiklas komen.

Kan mijn kind les krijgen van een Nederlandse skileraar?
Er zijn diverse Nederlandse skileraren en bij de indeling wordt er zoveel als mogelijk rekening mee gehouden.  We kunnen echter geen garantie geven. De Oostenrijkse skileraren kunnen inmiddels ook een aantal woordjes Nederlands, dus dat is fijn!

Vanaf hoe oud kunnen de kinderen op skiles?
Bij skischool Karl Maier adviseren ze om kinderen pas vanaf 4 jaar op skiles te doen. In de praktijk gaan er vanuit het Proefhotel ook kinderen vanaf 3,5 jaar en kan het zijn dat ze het leuk vinden. Je kunt het proberen door je kindje eerst een [halve] dag op Schnupperkurse te laten gaan. Mocht het bevallen, dan wordt de cursus verlengd naar een week.

Wij willen ook nog andere dingen in de sneeuw doen met onze kinderen. Kun je ook halve dagen skiles krijgen?
Deze vraag krijgen we vaker. Helaas biedt de skischool alleen hele dagen les aan. In de praktijk kun je na een paar dagen je kindje gerust een keer een middag van de les houden. Ze pakken het de volgende dag gewoon weer op.

Ik ski niet. Welke andere dingen zijn er te doen?
Je hoeft je echt niet te vervelen! Je kunt je vermaken met wandelen of sneeuwschoenwandelen, langlaufen, rodelen/sleeën,met  een paardensleetocht. Daarnaast hebben we in het dal nog twee musea.

 

SPECIALE WENSEN

“Mogen we onze lieve hond meenemen in het Proefhotel? Hij is heel goed opgevoed. “
Helaas laten we in het Proefhotel geen huisdieren toe. Er is wel een hondenpension in Rauris. Je kunt ons mailen voor meer informatie.

“Is het Proefhotel toegankelijk voor rolstolgebruikers?”
Helaas zijn er geen faciliteiten voor mensen in een rolstoel. Alle kamers bevinden zich op de 1e en 2e verdieping en er is geen lift.

 

INTERNET

“Is er draadloos internet in het Proefhotel?”
Ja! Zonder extra kosten. Er zijn overigens geen tv’s in de kamers.

 

DE REIS

Hoe lang is het rijden naar het Proefhotel?
Dat is lastig te zeggen. Het is in ieder geval ruim 1000 kilometer van Utrecht, met veel snelweg, nog 20 minuten een doorgaande weg en 15 minuten een B-weg. Zeg tussen de 10 en 12 uur.

Hoe laat kunnen we in het Proefhotel terecht?
Je bent op je aankomstzaterdag vanaf 16.00 uur van harte welkom in het Proefhotel. Voor die tijd zijn we gesloten en maken we het hotel schoon en netjes voor alle nieuwe gasten. Jullie kunnen bijvoorbeeld alvast Rauris verkennen of  jullie skispullen regelen. Om 16.00 uur zijn we er helemaal klaar voor! Op de vertrekdag zwaaien we je voor 9.00 uur weer uit.

Als ik eerder in Rauris ben kan ik mijn koffers dan alvast bij jullie kwijt?
Helaas hebben we geen geschikte ruimte om jullie koffers eerder te ontvangen. Vanaf 16.00 uur staan de deuren van het Proefhotel voor  jullie open!

Heb ik in de winter sneeuwkettingen nodig?
99% van de tijd heb je geen sneeuwkettingen nodig in de winter. Toch adviseren we je om ze mee te nemen voor mogelijk uitzonderlijke weersomstandigheden.

We willen onderweg ergens overnachten. Hebben jullie tips?
We hebben een aantal overnachtingsadresjes van gasten op de Facebookgroep het hart van de Berghut voor je!

 

RESERVEREN

“Als ik wil boeken, hoe werkt dat dan?”
Je kunt boeken door bij Kom logeren de week naar wens te kiezen. Ga bij de betreffende week naar de onderkant van de pagina. Kies de gewenste week en vul de gevraagde gegevens in. Je ontvangt dan binnen 2 dagen een reserveringsformulier. Zodra we die ingevuld terug hebben, ontvang je binnen een week de bevestiging.

“Hoe werkt de betaling?”
We vragen je uiterlijk 3 weken voor je komst het bedrag over te maken of je kunt het ter plaatse contant betalen. We werken zonder aanbetaling.

“Kan ik mijn reservering ook annuleren?”
Dat kan; er zijn alleen wel kosten aan verbonden. Onze annuleringsvoorwaarden: tot 3 maanden voor je verblijf 150 euro, 3 maanden t/m 1 maand 40%, 1 maand t/m 1 week 70%, tijdens de laatste week 90% van de verblijfskosten.

 

LEREN IS PROBEREN

“Is het Proefhotel goedkoper dan andere accommodaties, omdat het een leerplek is?” 
Het Proefhotel is niet specifiek goedkoper. De proefhoteliers worden goed opgeleid en doen hun uiterste best om je een geweldige vakantiebeleving te geven. Ze krijgen een online opleiding gedurende 6-9 maanden, worden ingewerkt én worden gedurende de weken met hun gasten begeleid en gecoacht. Overal gaat wel eens wat mis, ook in het Proefhotel. Uiteindelijk gaat het erom hoe dit wordt opgelost en of de proefhoteliers in staat zijn om elke gast tevreden naar huis te laten gaan. Leren is proberen.  Net als in het hotel van de hotelscholen in Nederland: daar wordt ook geleerd en daar betaal je ook niet minder.

“Maar was als er heel veel mis gaat?”
Het Proefhotel is een leerschool en de deelnemers zijn zoals gezegd goed opgeleid. Wij – Hans & Nel – begeleiden de proefhoteliers daarnaast ook ‘op de werkvloer’. Als er buitenproportioneel veel mis gaat, zijn wij beschikbaar om de proefhoteliers te ondersteunen. Blijkt dat er zo ontzettend veel mis gaat en dat dit werk niet weggelegd is voor een enkeling, dan weten ze dat nu. Dan is dit hun beste leerschool geweest om erachter te komen dat dit niet hun droom is.

“Kan ik mijn geld terugkijken als ik niet tevreden ben?” 
Je kunt je geld niet terugkrijgen als je niet tevreden bent. Als je zorgen hebt over de kwaliteit van het Proefhotel, is het waarschijnlijk niet de juiste plek voor jou om op vakantie te gaan. Het Proefhotel is voor mensen met lef en compassie, voor zichzelf en voor de ander. De proefhoteliers hebben lef om hun droom te oefenen en jij hebt lef als je komt. Hoe mooi is dat? Als er iets mis gaat, zou het mooi zijn als daar met begrip en compassie mee omgegaan kan worden. De proefhoteliers hebben niets anders dan goede intenties om het Proefhotel voor al hun gasten tot een succes te maken!

>> Naar de pagina Actieve Familieweken 2020/2021