Proefhoteliers winter 2018: Paul en Janneke

Als Janneke in 2009 een relatie krijgt met Paul, maakt Paul vrij snel duidelijk dat hij graag een pension in Oostenrijk zou willen beginnen. Op dat moment denkt Janneke nog: “Dat gaat vanzelf wel een keer over.” Maar het gaat niet over…

Jongensdroom

Paul skienPaul vertelt: “Van kleins af aan ben ik al helemaal gek van Oostenrijk, ik  heb me er altijd meer thuis gevoeld dan in Nederland. Op het moment dat we vroeger elke keer naar Oostenrijk gingen, was ik niet te houden. Ik zat samen met mijn zus aan de autoruit geplakt om te kijken of we de bergen al zagen! Mijn moeder is helaas op jonge leeftijd overleden. Als dit echter niet was gebeurd, dan hadden wij al in Oostenrijk gewoond. De plannen voor vertrek waren al gemaakt. Mijn moeder zou les op school gaan geven en mijn vader zou appartementen laten bouwen voor de verhuur. Ik had dus allang in Oostenrijk kunnen wonen… Tegelijkertijd: anders had ik Janneke, Toosje (‘stief’moeder) en Bart en Jaap-Jan (‘stief’broers) niet in mijn leven gehad en dat had ik ook niet willen missen.”

 

Familie en vrienden missen

Janneke: “Wij gingen vroeger ook vaak op vakantie naar Oostenrijk. Maar ik heb als klein meisje nooit het gevoel gehad dat ik ook in een ander land zou kunnen gaan wonen. Wat zou je daar dan moeten doen?! Totdat ik Paul leerde kennen. Op het moment dat hij over Oostenrijk begon, kwam er bij mij als eerst wat paniek: “Maar dan moet ik hier alles opzeggen en mijn familie en vrienden dan?” Na enige tijd landde de droom en gingen we steeds vaker naar Oostenrijk op vakantie en ook ik werd verliefd op dit land. En toen kwam de vraag: “Maar hoe dan?”


Proefhotel

Paul: “En toen kwamen we het Proefhotel tegen! Een plek waar wij ons idee kunnen uitproberen met gasten. We hebben eerst eens bij Hans en Nel geïnformeerd wat het precies inhield. Iedereen die het Proefhotel runt, volgt eerst de training ‘Creëer een Gouden Gastenconcept’ van de DroomplekAcademie van Hans en Nel en dat was een fijne manier om elkaar beter te leren kennen. Ons enthousiasme werd alleen maar groter. Belangrijker nog: het werd op deze manier echt een droom van ons samen!

We hadden ons concept ‘Gemütlichkeit’, dat echt van ons voelt, op papier staan en we hebben voor ogen hoe we het zouden willen gaan doen. Echter hadden en hebben we nog geen locatie en pension op het oog. En op papier zien oze planner er goed uit, maar hoe is het in praktijk?”

Paul en Janneke Proefhotel Haus Gemuetlichtkeit


Beren op de weg

Janneke: “Ja, er kwamen toch weer wat beren op mijn weg. Hoe moest ik het met mijn werk gaan doen en zo goed Duits/Oostenrijks spreek ik nou ook weer niet? Na de training hebben we een paar keer gesproken over het Proefhotel. En tijdens onze wintersport in Mayrhofen afgelopen maart zijn wij met de ouders van Paul richting Hans en Nel gegaan. Want zij vonden het wel slim om de locatie eerst te zien. O ja…”

Paul: “Na de rondleiding en het gesprek met Hans en Nel wilden we nog liever vandaag dan morgen beginnen! En om een lang verhaal kort te maken: eerst zouden we 3 winterweken het Proefhotel runnen, maar uiteindelijk deed de mogelijkheid zich voor om het een heel seizoen te doen. En dat leek en lijkt ons geweldig.”

Paul en Janneke Proefhotel Haus Gemuetlichtkeit Oostenrijk lederhosen

Dankbaar

Janneke: “Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat wij op deze manier onder goede begeleiding mogen gaan werken aan onze droom. We hebben het gevoel helemaal klaar gestoomd te worden om het seizoen goed te kunnen gaan draaien. Door het samen te doen en elkaar te steunen op momenten dat het nodig is weet je ook wel dat je hier door heen gaat komen. Het afgelopen jaar hebben we al heel wat hobbels overwonnen, dus dat gaat wel goed komen. Want dit is wat ik de afgelopen maanden heb ervaren:

“Hoe dichter ik bij de beren kom, hoe kleiner ze eigenlijk worden!”

 

Wij runnen de hele winter van 2018 het Proefhotel ín Oostenrijk gezellige winterweken- en weekenden: wintersportweken voor gezinnen, winterweekenden en bedrijfsuitjes. Hier vind je meer info over onze Proefhotelweken.

 

Paul en Janneke Proefhotel Oostenrijk