Proefhotel volop in de media

Maandagmorgen. Het persbericht over de website van het Proefhotel is er nog maar net uit of de eerste Proefhotelpublicaties staan op internet. HospitalityManagement.nl en BedandBreakfastnieuws.nl zijn er online als de kippen bij. BNR wil een interview in de studio en EditieNL heeft absoluut interesse, maar wil voor het item ook een stel interviewen dat gedesillusioneerd is teruggekomen. Ondertussen willen deOndernemer.nl en het AD een interview. Het Proefhotel in de media. Wat gaaf!

 

EditieNL over het Proefhotel

En dat gedesillusioneerde stel vinden ze bij EditieNL, met dank aan Ik vertrek.
Heerlijk recht door ze man, die Martien.
Hij kwam ‘met zijn gezin na een ‘Ik vertrek’-avontuur in een kasteel in Frankrijk weer snel terug.

“Had je dat van te voren niet kunnen weten”, vraagt de interviewer.
“Ik had dat inderdaad helemaal niet goed ingeschat”, vertelt Martien eerlijk.

 

Het interview is Hans zijn eerste keer op tv.
Spannend en leuk! En supergoed gedaan.

 

Het ondernemersverhaal van Hans & Nel

Aan het ontstaan van het Proefhotel is een mooi nieuw idee vast, maar ook een totstandkomingsverhaal. Wat zijn onze drijfveren geweest om van het zelf runnen van een hotel naar een bedrijf dat mensen leert en laat ervaren wat er allemaal bij het emigreren en starten van een hotel, pension of B&B komt kijken? Dat verhaal deelde Hans bij BNR.

De interviewer vroeg zich vooral af waarom we een succesvol hotel omruilde voor dit merkwaardige nieuwe concept…

 

 

Het Proefhotelnieuws staat op RTLZ.nl en ook MyEverlane.nl, een online magazine voor vrouwelijke ondernemers, deelde ons ondernemersverhaal. Waarom stopten we grotendeels met onze succesvolle Berghut? Wat is onze nieuwe droom?

“Een droom is nooit statisch;
een droom ontwikkelt zich mee met je eigen ontwikkeling.”

Een halve pagina in het AD

Vanuit het zwembad geef ik – Nel – woensdagmiddag nog de laatste aanpassingen door voor de 5 vragen die Hans beantwoord heeft in het AD. Blijkt het een halve pagina te zijn en niet alleen voor het AD, maar ook in een flink aantal regionale krant. We worden aan alle kanten bestookt met leuke reacties van bekenden en bekenden van bekenden. Overweldigend!

het Proefhotel in het AD Eindhovens Dagblad -23 juni 2016

 

Het Proefhotel op Radio 2

Je moet er wat voor over hebben om op de radio te komen: het hele vroege ochtendproces op woensdag staat in het teken van een bijdrage op radio 2. Om 6.35 uur bellen ze en om 7.10 uur is Hans te horen bij Gerard Ekdom.

“Laten jullie ook expres dingen mis gaan in het Proefhotel?”
Nee, natuurlijk niet… 🙂

 

 

Van alle kanten

Het leuke is dat het nieuws door verschillende branches wordt opgepikt: door de ondernemersbranche, de horeca- en hospitalitybranche én door de reisbranche [zoals op de website van National Geografic Traveler]. Allemaal branches die de maken hebben met het avontuur van mensen die een gastenverblijf willen beginnen, waar dan ook.  Want zo veelomvattend is deze bedrijfstak.

 

Professionalisering droomplekondernemers

We zijn ontzettend blij met de publiciteit voor het Proefhotel en daarmee ook voor de DroomplekAcademie. Er is een alsmaar groter wordende doelgroep mensen die in Nederland of in het buitenland een hotel, camping, vakantiewoningen of bed and breakfast wil beginnen. De emigratie en verbouwing zijn een pittig onderdeel, maar na de verbouwing begint het pas echt: dit gaat je leven worden. En hoe ga je dat zó doen dat het voor iedereen leuk is en leuk blijft.

“Hoe zorg je ervoor dat je droom na de verbouwing ook nog leuk blijft?”

Er was tot dusver geen opleiding voor: vaak moeten ze aan den lijve ondervinden wat er allemaal bij komt kijken. Zelf ervaren is niet erg, maar het is zo ontzettend veel bij elkaar, dat het bijna niet te overzien is. Ons advies is om voor te bereiden wat je voor kunt bereiden. Wij geven we mensen meer inzicht alle stappen van het avontuur.  Wij begeleiden deze ‘Ik vertrek’-doelgroep bij het realiseren én behouden van een authentiek en succesvol gastenverblijf op de langere termijn.

 

PS: O ja, de Telegraaf en Volkskrant willen graag langskomen als de eerste proefhoteliers gaan draaien. Boem, meteen flinke publiciteit voor jouw idee. Wie durft…?