Maak kennis met Bart & Sietske #proefhotel2020

“Samen meer in de bergen zijn, dat is de wens of droom”

Als we door de bergen lopen en lekker fysiek bezig zijn, kunnen we ECHT even alles vergeten. We hoeven met helemaal niets bezig te zijn. Boven aangekomen is het stil. We voelen de wind om onze oren suizen. En wat een uitzicht! Het geeft ons ontzettend veel voldoening om zo lekker intensief bezig te zijn en dan te kunnen genieten van deze omgeving!

Wij zijn Bart en Sietske en wij runnen in de winter van 2019/2020 het Proefhotel als groepsaccommodatie om te ervaren hoe wij leven in de bergen kunnen gaan combineren met het ontvangen van gasten. Maar waarom is het logisch dat wij het Proefhotel gaan doen?

Militair worden en je droomvrouw ontmoeten

Sietske: “Al aan het begin van de middelbare school roep ik: “Ik ga naar de Koninklijk Militaire Academie (KMA).” Ik kom uit Breda en de KMA ligt midden in het centrum. Niet wetende wat het eigenlijk precies inhoudt, blijf ik volhouden dat ik na mijn VWO daar naartoe wil. Zo gezegd zo gedaan.

Tijdens de selectieprocedure heb ik me blijkbaar goed weten te verkopen en begin 2007 krijg ik de brief op de deurmat dat ik mezelf na de zomer mag melden op de KMA. De eerste paar weken staan in het teken van militair worden, lekker door de modder kruipen en heel vaak in de voorligsteun hangen! Je weet wel een soort planken.”

“De KMA is niet de plek waar je je droomvrouw denkt te ontmoeten.”

En daar is in het tweede jaar Bart ineens. Een rustige jongen uit Bergen op Zoom met spannende verhalen over zijn jeugd in Azië. Bart: “De KMA is niet de plek waar je je droomvrouw denkt te ontmoeten, vond ik althans. Maar het is zeker een plek waar je elkaar door dik en dun, in goede en slechtere momenten leert kennen. Ook op de minder leuke momenten leer je hoe de ander is en doet.”

Sietske: “Er zijn genoeg momenten geweest waarop je er niet echt aantrekkelijk uitzien, gecamoufleerd bijvoorbeeld of uberhaupt na een velddienst. Toch heeft Bart dat niet afgeschrikt. Bart maak je ook niet zomaar gek, althans hij laat het niet zo snel blijken. Fysiek is hij sterk en communicatief is hij goed, hij lult de oren van je kop (in positieve zin :-).”

Generatie Y

Bart en ik zijn beide Millennials en wat ik al meer om me heen hoor is dat alles mogelijk is en kan. Maar het probleem is dat je soms gewoon niet meer weet wat je nu wilt, waar je blij van wordt of het gevoel hebt van ‘is dit het nou’.

“We leven in een generatie waarin alles mogelijk is en kan. Maar het probleem is dat je soms gewoon niet meer weet wat je nu wilt.”

Sietske: “Ik heb gemerkt dat ik alles wel leuk vind en wel ‘oké’ kan. Dit heeft mij aan het denken gezet over wat ik nu echt wil. Het is echt niet dat we ontevreden zijn over ons leven nu. Nee, we hebben het best goed voor elkaar. Maar toch…”

Gaat dat uitzicht ooit vervelen?

We reizen veel en raken verliefd op de bergen. In de ruim tien jaar dat we samen zijn, hebben we al heel wat tochten door de bergen gemaakt. We merken dat we echt heel erg kunnen genieten van alles wat deze omgeving biedt: de fysieke inspanning, het mentaal tot rust komen, in de natuur zijn, de eenvoud en puurheid van de bergen. Het zijn al dit soort elementen die ons aantrekken. 

Tijdens een tocht komt het dan ook regelmatig kort ter sprake hoe geweldig het zou kunnen zijn om in de bergen te wonen. Wij kunnen ons echt niet voorstellen dat het uitzicht op de bergen, of ze nou groen of grijs zijn, besneeuwd of vol bloemen, ooit gaat vervelen!

“We willen later niet moeten zeggen: “Hadden we het toch maar geprobeerd.”

Onze passie voor de bergen is de laatste jaren steeds groter geworden en de aantrekkingskracht gegroeid. Onze wens of droom is dan ook om hier samen meer te kunnen zijn en het liefst een leven op te kunnen bouwen. We willen later niet moet zeggen: “Hadden we het toen toch maar geprobeerd.”

Leven in de bergen, met welk geld?

Helaas hebben we geen geldboompje in de tuin staan. Om dus in de bergen te kunnen wonen, betekend dat ook dat we inkomen moeten hebben. Hoe tof is het dan om gasten te ontvangen en hen een beleving en ervaring in de bergen te geven! En ze daarnaast ook zelf mee de bergen in te nemen.

“Als alles mogelijk is, waarom dan niet déze wens verder onderzoeken en najagen?”

Sietske: “En dan komt de DroompleAacademie van Hans & Nel op ons pad. Bij mij valt het kwartje: “Als alles mogelijk is, waarom dan niet déze wens verder onderzoeken en najagen?”

Bart: “Ik denk vooral: “Maar waar begin je dan?” En het antwoord is voor ons: met de ‘Gouden Gastenverblijftraining’ van de Droomplekacademie. Onze eerste serieuze stap in de zoektocht naar mogelijke manieren om onze wens na te jagen. We beginnen september 2018 met de training als verkenning om te kijken of een gastenverblijf dus een optie voor ons is om ons geld in de bergen te verdienen.”

Proefhotel?

Vanaf het begin van de Gouden Gastenverblijftraining is het voor Hans en Nel wel duidelijk dat wij geen echte horecatijgers zijn. Hard werken is voor ons geen probleem, mensen blij maken doen we iedere dag op ons werk ook, maar een hotelconcept pur sang past niet echt bij ons. Daar zijn we in de training wel achter gekomen.

We hebben Nel gedurende de training ervaren als een waar creatief brein! En dan komt ze met een idee: “Hoe zouden jullie het vinden om het Proefhotel een winterperiode te runnen, maar dan als groepsaccommodatie waarin jullie een deel gastenverzorging doen, maar ook tijd overhouden om de bergen in te trekken, al dan niet met gasten?”

De ultieme kans!

Sietske: “Al tijdens de Gouden Gastenverblijtraining smeden we plannen om voor een langere periode naar de bergen te gaan om bepaalde zaken te onderzoeken. Ook is Bart er nog niet helemaal over uit of een gastenverblijf dé manier is om onze droom in de bergen te verwezenlijken. Het idee van Nel is voor ons dus eigenlijk de ultieme manier om erachter te komen en te gaan ervaren hoe het is om een gastenverblijf te runnen.”

“De keuze is dan ook vrij snel gemaakt: Let’s do this! Het Proefhotel, maar dan even anders.”

Bart: “Én het is een mooie kans om mensen mee de bergen in te nemen op sneeuwschoenen! De keuze is dan ook vrij snel gemaakt: Let’s do this! Het Proefhotel, maar dan even anders. Voor Hans en Nel is het Proefhotel als groepsaccommodatie Chalet+ ook nieuw: een groepsaccommodatie met extra service. Het aanloopproces naar het moment van bekendmaking is voor ons al super leerzaam, een echte gezamenlijke ontdekkingstocht! Want er komt echt wel wat kijken bij het in het in de markt zetten van een concept.”

Samen een heerlijke winterbeleving

Dus komende winter kun jij samen met een groep gezinnen, familie, vrienden of collega’s bij ons terecht voor een actieve winterbeleving vanuit het gezellige Proefhotel Chalet+. Wij zorgen voor een sfeervol chalet waarbij we de eerste en laatste avond voor je koken, regelen de broodjesservice, hebben suggesties voor lekker eten gedurende de andere avonden én nemen je ook graag 1 avond mee de bergen in. Wil je even iets anders dan skiën? Samen kunnen we ook met de sneeuwschoenen onder de voeten het winterse wonderland ontdekken daar waar niemand anders gaat.

Wij hebben er super veel zin in en kunnen ons niets beters wensen dan deze ervaring samen met jullie te gaan beleven!

Bart & Sietske


Wil je komende winter ook de bergen beleven? Dat kan op verschillende manieren in het Proefhotel, die in de winter van 2019/2020 als groepsaccommodatie open is:

– In de vier winterse schoolvakanties (kerstvakantie en krokusvakantie): voor bevriende gezinnen
Mogelijkheden voor  6 lange weekenden: voor vrienden, collega’s of trainingen
– Van 5-9 maart: ons sneeuwschoenwandelweekend voor sneeuwschoenwandelliefhebbers óf mensen die er kennis mee willen maken.