Q&A rondom Corona

Q&A Corona & het Proefhotel

Gelukkig heeft het Proefhotel in de zomer van 2020 met extra maatregelen en zonder problemen kunnen plaatsvinden. Maar de situatie blijft onzeker. Hoe de wintersport er in Oostenrijk in de winter 2020/2021 uit zal zien, is nog niet helder.

Onderstaand lees je info zoals we afgelopen zomer zijn omgegaan met Corona.
Zodra we meer weten over de omstandigheden in de winter, lees je het hieronder.

___

Proefhotel zomer 2020

We hebben hieronder een aantal scenario’s op een rij gezet in de vorm van vraag en antwoord en aangegeven hoe we in die scenario’s zullen handelen.

Mocht je vraag met onderstaande nog niet beantwoord zijn, laat het ons vooral weten. We houden het overzicht up to date dus zodra er meer nieuws te melden is, zullen we dat op deze pagina vermelden.

Hoe gaan jullie in het Proefhotel om met ‘het nieuwe normaal, de 1,5 meter samenleving’?

Antwoord: De Coronacrisis heeft grote impact op de maatschappij. Zoals het er nu naar uit ziet zal de 1,5 meter-regel voorlopig nog gehandhaafd gaan worden. Ook in het Proefhotel kunnen/zullen we daarmee te maken gaan krijgen. We hebben oplossingen gevonden om binnen de normen van veiligheid gezellig samen vakantie te vieren. Het zal even wennen zijn wellicht maar we gaan er voor zorgen dat de sfeer en gezelligheid, het verbinden en ontmoeten centraal blijven staan in het Proefhotel. Want ook met iets meer fysieke afstand tussen elkaar kunnen we elkaar ontmoeten en leren kennen en kunnen we jullie een onvergetelijke bergervaring bieden.

 

Is het veilig in Rauris?

Antwoord: In geheel Oostenrijk is het aantal Corona-besmettingen flink gedaald. In het Raurisertal zijn überhaupt zeer weinig Corona besmettingen geconstateerd. Rauris ligt in een doodlopend dal, dat daardoor weinig verkeer van buiten aantrekt en erg stil is. Je zit er overal midden in de natuur. Het is heel gemakkelijk om je een week in het Raurisertal te vermaken in de prachtige natuur. Vanuit het Proefhotel zijn diverse wandelingen en activiteiten te ondernemen.

 

Kunnen we nog wel wandelen en andere dingen doen in Oostenrijk?

Antwoord: Wandelen is sowieso een activiteit die je veilig kunt beoefenen en waarbij je anderhalve meter afstand van andere mensen dan je gezinsleden kunt houden. In die zin is het veel veiliger te wandelen in de bergen dan boodschappen te doen in een supermarkt b.v! De meeste toeristische trekpleisters hebben inmiddels hun deuren geopend. Het prachtig gelegen zwembad in Rauris is geopend en je kunt er zonder reservering naar binnen, de bergbanen zijn open, de Kitzlochklamm eveneens en ook raften en canyoning is mogelijk. Ook de restaurants, almhutten en terrassen verwelkomen weer gasten. Genoeg te doen voor een ontspannen vakantie.

 

Wat gebeurt er als het Proefhotel door maatregelen vanuit de Overheid (Nederlandse, Belgische, Duitse of Oostenrijkse) opgelegd, komende zomer onverhoopt niet door kan gaan?

Antwoord: Dit zouden wij uiteraard ontzettend jammer vinden en jullie vast ook. Ik dit geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten aan ons te betalen.

 

Moet ik annuleringskosten betalen als Oostenrijk de grenzen dichthoudt?

Antwoord: Als niemand van ons Oostenrijk in mag, dan kan het Proefhotel niet doorgaan. In dat geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen. Gelukkig zijn per 16 juni de Nederlandse en Belgische toeristen welkom Oostenrijk en ook de Nederlandse en Belgische Overheid hebben de grenzen geopend.

Wat nou als we niet door Duitsland (of andere buurlanden van Oostenrijk) mogen reizen?

Antwoord: Ook hier geldt dat het Proefhotel niet door kan gaan als jullie (en wij zelf) niet naar Oostenrijk kunnen komen. Dat kan komen doordat onze eigen grenzen dicht blijven, doordat Duitsland/Frankrijk/Zwitserland geen buitenlands verkeer duldt of doordat Oostenrijk niemand van buiten in het land toelaat. In deze situatie zal het Proefhotel helaas niet open gaan komende zomer en hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen. De grenzen met Oostenrijk zijn per 16 juni geopend voor Nederlanders en Belgen en per diezelfde datum hebben zowel de Nederlandse als de Belgische regering het toeristisch reizen naar Oostenrijk ook weer toegestaan.  Hiermee is de weg naar het Proefhotel geopend.

 

Eigenlijk wil ik nu annuleren om dat ik bang ben straks aan hoge annuleringskosten vast te zitten, mocht het Proefhotel onverhoopt niet door kunnen gaan (vanuit overheidswege of omdat de grenzen dichtzitten).

Antwoord: Het is niet nodig om nu te annuleren uit “angst om straks aan hoge annuleringskosten vast te zitten” als het Proefhotel niet open kan. Als het Proefhotel niet open kan hoeven jullie namelijk geen boekings- of annuleringskosten te betalen.

 

Als ik nu mijn verblijf in het Proefhotel annuleer (om welke reden dan ook), krijg ik dan straks toch nog de annuleringskosten terug in het geval dat het Proefhotel vanuit overheidswege of omdat de grenzen dichtzitten, niet doorgaat?

Antwoord: Nee, in het geval je nu annuleert (nu er nog niets te zeggen valt over of het Proefhotel open is komende zomer) dan ben je gehouden aan het betalen van de annuleringskosten en krijg je deze niet terug (dus ook niet als uiteindelijk blijkt dat het Proefhotel onverhoopt niet open kan).

 

Ik vind de hele Coronacrisis best beangstigend. Het liefste wil ik dit jaar gewoon thuisblijven. Kan dat?

Antwoord: Dat kan natuurlijk. Maar als je om die reden wilt annuleren terwijl nog niet duidelijk is of het Proefhotel open zal gaan komende zomer, dan zullen we je toch aan de huidige annuleringsvoorwaarden* moeten houden. Natuurlijk zouden we het heel erg jammer vinden als we jullie niet in het Proefhotel mogen ontvangen!

 

Als ik om een andere reden dan de Coronacrisis wil annuleren, welke regels gelden dan?

Antwoord: Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan blijven de huidige annuleringsvoorwaarden* van kracht. Mocht het Proefhotel uiteindelijk niet open mogen/kunnen dan krijg je de gemaakte kosten niet terug.

 

Als je vragen hebt, laat het gerust weten!

Zonnige groet,
Rianne & Michiel

 

>> Naar de Familie winterweken Proefhotel

 

PS: Voor de helderheid vermelden we hieronder nog even de huidige annuleringsvoorwaarden als je wilt annuleringen buiten de Corona-omstandigheden om:

  • Annulering tot 3 maanden  voor aankomst: 150 euro
  • Annulering tussen 3 maanden  en 1 maand voor aankomst: 40%
  • Annulering tussen 1 maand en 1 week voor aankomst: 70 %
  • Annulering in de laatste week voor aankomst: 90%.