Corona-info

Q&A Corona & het Proefhotel

UPDATE januari 2021

Helaas…
In verband met Covid-19 blijft het Proefhotel in de winter van 2020/2021 gesloten.
Binnenkort lees je meer over toekomstige verblijfsmogelijkheden.

 

Deze winter kun je in de kerstvakantie en krokusvakantie met je gezin op wintersport komen in het Proefhotel!

Op deze pagina vind je informatie over “Corona en het Proefhotel” komende winter. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste berichtgeving over hoe  wintersport er in Oostenrijk en specifiek in Rauris in de winter 2020/2021 uit zal zien. 

___

Proefhotel winter 2020/2021

Gelukkig heeft het Proefhotel in de zomer van 2020 met extra maatregelen zonder problemen kunnen plaatsvinden. Het mooie weer was een extra geschenk, waardoor iedereen veel buiten was. Maar de situatie blijft onzeker. We hebben hieronder een aantal vragen beantwoord en scenario’s op een rij gezet in de vorm van vraag en antwoord en aangegeven hoe we in die scenario’s zullen handelen.

Mocht je vraag met onderstaande nog niet beantwoord zijn, laat het ons vooral weten. We houden het overzicht up to date dus zodra er meer nieuws te melden is, zullen we dat op deze pagina vermelden.

Hoe gaan jullie in het Proefhotel om met Corona-maatregelen?

Antwoord:  We hebben goed gekeken hoe ze de gezinnen deze winter in het Proefhotel binnenshuis voldoende ruimte te garanderen én hygienisch kunnen laten beperken.

 • In het Proefhotel zijn maximaal 6 gezinnen aanwezig om iedereen op gepaste afstand te kunnen laten eten. [er is capaciteit voor 8 gezinnen].
 • Ieder gezin heeft een eigen tafel in de Stube waar ’s morgens en ’s avonds gegeten kan worden als gezin.
 • Er hangen in het hotel op verschillende plekken dispensers met desinfectiemiddel.
 • We zorgen voor goede ventilatie van de gezamenlijke ruimtes.
 • We desinfecteren oppervlakten in de gemeenschappelijke ruimtes een paar keer per dag.
 • Er is tijdens Corona geen gemeenschappelijk toilet beschikbaar; je maakt gebruik van het sanitair op je eigen kamer.

In Oostenrijk geldt een minimale afstand tot elkaar van 1 meter. Die regel houden we in het Proefhotel ook aan, omdat je daar buiten het Proefhotel, op de piste, bij de liften en in de supermarkt ook mee te maken hebt. Mocht je liever op 1,5 meter afstand blijven dan wordt dat uiteraard gerespecteerd.

Kortom, we hebben oplossingen gevonden om binnen de normen van veiligheid gezellig samen vakantie te vieren. We gaan er voor zorgen dat de sfeer en gezelligheid, het verbinden en ontmoeten centraal blijven staan in het Proefhotel. Want ook met iets meer fysieke afstand tussen elkaar kunnen we elkaar ontmoeten en leren kennen en kunnen we jullie een onvergetelijke winterervaring bieden.

Is het veilig in Rauris?

Antwoord: Rauris ligt in een doodlopend dal, dat daardoor weinig verkeer van buiten aantrekt en rustig is. Het skigebied is kleinschalig en met name gericht op gezinnen. Afgelopen winter zijn hier nauwelijks Coronabesmettingen geconstateerd.

Hoe is de situatie bij de skilift en op de piste?

Antwoord: Het Toerisme-bureau in Rauris heeft laten weten welke maatregelen er voor komende winter getroffen worden:

 • Om drukte bij de liften in de ochtend wat meer te reguleren gaat een aantal liften al om 8.30 uur open;
 • De Hochalmbahnen zullen naast de reguliere skipas ook een 6-daagse pas aanbieden die pas om 11.00 uur ingaat (uiteraard tegen gereduceerd tarief).
 • In de lift moet je een mondkapje of buff dragen; De cabineliften in Rauris zijn geschikt voor maximaal 6 en voor maximaal 10 personen; Je zult dus vaak alleen met je eigen gezin in een cabine zitten.
 • In de almhutten mag je alleen zittend aan een tafeltje, eten en drinken, zowel binnen als buiten.
 • De skiklasjes bestaan uit maximaal 10 kinderen.
 • Bij de skilessen wordt geen middageten aangeboden.

Wat gebeurt er als het Proefhotel door maatregelen vanuit de Overheid (Nederlandse, Belgische, Duitse of Oostenrijkse) opgelegd, komende winter onverhoopt niet door kan gaan?

Antwoord: Dit zouden wij uiteraard ontzettend jammer vinden en jullie vast ook. Ik dit geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten aan ons te betalen.

Moet ik annuleringskosten betalen als Oostenrijk de grenzen dicht doet?

Antwoord: Als niemand van ons Oostenrijk in mag, dan kan het Proefhotel niet doorgaan. In dat geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen.

Wat nou als we niet door Duitsland (of andere buurlanden van Oostenrijk) mogen reizen?

Antwoord: Ook hier geldt dat het Proefhotel niet door kan gaan als jullie (en wij zelf) niet naar Oostenrijk kunnen komen. Dat kan komen doordat onze eigen grenzen dicht blijven, doordat Duitsland/Frankrijk/Zwitserland geen buitenlands verkeer duldt of doordat Oostenrijk niemand van buiten in het land toelaat. In deze situatie zal het Proefhotel helaas niet open gaan komende winter en hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen.

Als ik nu mijn verblijf in het Proefhotel annuleer (om welke reden dan ook), krijg ik dan straks toch nog de annuleringskosten terug in het geval dat het Proefhotel vanuit overheidswege of omdat de grenzen dichtzitten, niet doorgaat?

Antwoord: Nee, in het geval je nu annuleert dan ben je gehouden aan het betalen van de geldende annuleringskosten en krijg je deze niet terug (dus ook niet als uiteindelijk blijkt dat het Proefhotel onverhoopt niet open kan).

Als ik om een andere reden dan de Coronacrisis wil annuleren, welke regels gelden dan?

Antwoord: Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan blijven de huidige annuleringsvoorwaarden* van kracht. Mocht het Proefhotel uiteindelijk niet open mogen/kunnen dan krijg je de gemaakte kosten niet terug.

Als ik moet annuleren omdat iemand uit ons gezin Corona heeft, moet ik dan annuleringskosten betalen?

Antwoord: Ja, in dat geval gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden*.

 

Als je vragen hebt, laat het gerust weten!

Zonnige groet,
Rianne & Michiel

>> Naar de Familie winterweken Proefhotel

 

PS: Voor de helderheid vermelden we hieronder nog even de huidige annuleringsvoorwaarden als je wilt annuleringen buiten de Corona-omstandigheden om:

 • Annulering tot 3 maanden  voor aankomst: 150 euro
 • Annulering tussen 3 maanden  en 1 maand voor aankomst: 40%
 • Annulering tussen 1 maand en 1 week voor aankomst: 70 %
 • Annulering in de laatste week voor aankomst: 90%.