Je moet je eigen slingers ophangen

Uitkijkend over de wit bedekte bergen en de witte naaldbomen schrijf ik dit blog. Je kunt het slechter treffen zullen, we maar zeggen. Hoe ben ik hier ook alweer terecht gekomen? Ik vertel je graag over een nieuwe fase in mijn Oostenrijk trip en mijn merkwaardige avonturen…

Klaar voor een nieuw avontuur
Begin november vertrok ik voor een half jaar naar Oostenrijk. Ik begin mijn trip in Karinthië waar ik een maand verblijf. En eind november prop ik mijn hele hebben en houden weer in mijn Polo’tje voor een nieuw avontuur.

Voordat ik 1 februari aankom in het Proefhotel, waar ik een paar weken mijn B&B-droom ga uitproberen, ga ik eerst nog 2 maanden in Königsleiten werken, bij Sport 2000 als verkoopmedewerkster. En daar kom ik vol excitement op 30 november aan: kom maar op!

Het word een magische avond
Onderweg in de auto naar Königsleiten denk ik terug aan mijn maand in Karinthië. Het is 1 groot feest: ik ontdek gave huizen en pensions voor mijn B&B-droom, bezoek steden en dorpjes, maak mooie wandelingen en ik leer Ron en Nicole kennen, hele lieve mensen met een pension in Gmünd.

“We voelen ons weer even twee giechelende pubers, heerlijk!”

Op één van mijn laatste dagen en op de verjaardag van mijn overleden vader rijden Nicole en ik naar Katschberg en lopen we de Advent route. Het is sprookjesachtig, lachen tranen met tuiten, eten in een Almhut, maken een sneeuwengel, zien vallende sterren en worden door een arrenslee opgepikt. We voelen ons weer even twee giechelende pubers, heerlijk!

Pittige overgang…
Ik sta open voor het nieuwe avontuur in Königsleiten, maar ik kan je vertellen dat het best wennen is. Op dit moment zijn de wintersportdorpen, zoals het hier heet, ‘Geisterdörfer’, oftewel: spookdorpjes. Er is werkelijk niets te doen en je kunt er een kogel afschieten.

Ondertussen houd ik mij bezig met dozen, heel veel dozen, uitpakken en producten prijzen bij Sport 2000. Iets wat mijn rug overigens niet kan waarderen.

Mien Dobbelsteen
Als kers op de taart krijg ik een onderkomen wat ik eerst van top tot teen moet soppen. Als ik het via internet aan een vriend in Nederland laat zien, vertelt hij dat gedetineerden in Nederland nog luxer zitten…

“Een vriend verzekerd me dat gedetineerden in Nederland er luxer bij zitten van ik…”

Ik deel dit huis met een echtpaar dat de ene na de andere sigaret opsteekt. Mijn humeur, dat over het algemeen best goed is, daalt. Gelukkig kan ik nieuwe huisvesting regelen via mijn bazin van Sport 2000.

Op 5 december pak ik mijn koffers weer en ga ik vol goede moed naar mijn andere onderkomen. Hoop ik… Maar dit verblijf is zo mogelijk nóg smeriger: de afgeknipte nagels liggen ‘keurig’ in het laatje van het nachtkastje. De overige details zal ik je besparen. Maar je kunt je er vast iets bij voorstellen. 😉

Het heerlijk avondje is gekomen
Na een hele dag gepoetst te hebben, zit ik eindelijk om 18.00 uur met een biertje aan de keukentafel. En dan realiseer ik me opeens dat het Sinterklaasavond is. Toch best een raar gevoel dat er nu zoveel mensen in Nederland Sinterklaas aan het vieren zijn en ik daar in mijn eentje aan een vreemde keukentafel zit, op een plek die voor 2 maanden mijn thuis moet gaan worden.

“Toch best een raar gevoel dat er nu zoveel mensen in Nederland Sinterklaas aan het vieren zijn en ik hier in mijn eentje aan een vreemde keukentafel zit.”

Het geweldige idee van een vriendin
Ik spreek mijzelf even toe en met wat schemerlampjes uit een slaapkamer en wat kaarsjes wordt het best gezellig. Zo lijkt het toch nog iets ;-). En opeens bedenk ik mij dat ik toch een beetje Sinterklaas kan vieren…

Ik schenk mijzelf een glas wijn in en ik haal het verrassingscadeautje van één van mijn beste vriendinnen tevoorschijn. Zij heeft me diverse cadeautjes meegegeven voor speciale data tussen november en mei. Echt een geweldig idee!

Sinterklaasavond is zo’n speciale datum. Vol verwachting klopt mijn hart. Er zit een heerlijke zak met pepernoten in en een super lieve kaart. Zo heeft de Sint toch mijn huisje in Oostenrijk weten te bereiken.

Je eigen slingers ophangen

Ik zeg altijd: “Je moet je eigen slingers ophangen.” En dat doe ik dus ook hier. Over 2 weken begint het seizoen en dan is alles weer helemaal anders. Hoop ik 😉

Tot die tijd geniet ik van de witte wondere wereld en proost ik aan mijn keukentafel op het leven.

Warme groet,
Caroline

 

 

P.s:Ik heb inmiddels nog maar 2 kamers beschikbaar tussen 16 februari en 9 maart.

Wil je meer van mijn avonturen lezen dan kan dit op de facebook pagina van het Proefhotel