Hoe hangt de vlag erbij?!

Het is alweer even geleden dat we onze deelname van het Proefhotel bekend hebben gemaakt. De periode die hierop volgde, was intensief. Hoe gaat het nu met ons en met de voortgang van het Proefhotel? We praten je even bij!

Volop beweging

We hebben afgelopen periode hard gewerkt aan onze zichtbaarheid voor onze Proefhotel winter. Het leuke is dat er vanuit verschillende hoeken veel interesse en belangstelling is voor onze Proefhotelweken en weekenden. Teams en trainingen in de weekenden en gezinnen en families in de weken. Op het moment van schrijven is er nog ruimte in de oud & nieuw-week en in de Krokusvakantie van 15 t/m 22 februari. Ook zijn er nog enkele mogelijkheden in de weekenden.

We merken dat best wel wat mensen interesse hebben om in ons eigen weekend van 5-9 maart langs te komen. Echter merkten we ook dat er een drempel was als heel het weekend in het teken staat van sneeuwschoenwandelen. Daarom hebben we besloten van dat weekend een ‘actief winterweekend’ te maken. Wij gaan alsnog sneeuwschoenwandelen en iedereen is vrij om aan te sluiten, maar er is ook ruimte om bijvoorbeeld een dag te gaan skiën.

Blogserie

Extra leuk is dat we een serie blogs op Oosterhoutnieuws mogen delen, waarvan de eerste vorige week geplaatst is. We hebben hier super leuke reacties op gekregen.

En als je ons via social media volgt, heb je misschien meegekregen dat ik (Sietske) onze bergavonturen ook via het platform Mountainreporters.com deel. Dit is een website waar door middel van unieke reisverhalen, foto’s en video’s de passie voor natuur, outdoor en bijzondere ervaringen gedeeld wordt met andere outdoorliefhebbers. Voor ons een van dé doelgroepen om aan te spreken! Gelukkig krijgen we deze kans ook en wordt ons verhaal ook via dit platform binnenkort gedeeld.

Positieve reacties

De reactie die we veelal krijgen als we vertellen wat we komende winter gaan doen is: “wat ga je doen?”. Met een beetje toelichting, krijgen we daarna eigenlijk alleen nog maar positieve reacties. Iedereen vindt het erg dapper dat we dit zo ondernemen, maar er is vooral veel bewondering voor de aanpak die we hebben: 3 maanden ontdekken wat we mogelijk in de toekomst in de bergen kunnen gaan doen als we er willen gaan wonen. Daar hoort het ervaren hoe het is om gasten blij te maken bij.

“Wat een mooie droom, heel veel succes en ga daar zeker genieten”

Of

“Super tof! Mooi dat je zo kunt uitproberen of dit de manier is om je droom waar te maken”

Het is mooi om te zien dat iedereen zo enthousiast is! Ook zie je de mensen vaak denken ‘wow, dat is eigenlijk nog geen eens zo een slecht idee’. Ondanks dat ik (Sietske) wel impulsief kan zijn, zijn we niet het type dat zomaar hun spullen pakt en vertrekt. Deze aanpak is voor ons daarom ook heel logisch, het past bij ons.

Wat we afgelopen periode ook gemerkt hebben, is dat mensen heel open en bereidwillig zijn om te helpen. Als je een droom hebt, is het best eng om in die ‘arena’ te gaan staan en te vertellen wat je wilt gaan doen. “Wat denkt men daar wel niet van?” Voor ons was het dus wel echt een eyeopener dat het vertellen van je verhaal juist ook heel positief kan uitpakken.

Intensief

Het concept voor het Proefhotel als groepsaccommodatie is voor zowel Hans & Nel als voor ons nieuw. We hebben ervoor gekozen, omdat het beter past bij het concept dat we in de toekomst mogelijk willen realiseren dan full swing verzorging.

Dat maakt het aan de ene kant extra avontuurlijk. Anderzijds vraagt het iets meer geduld en afstemming. We moeten nu niet alleen ons eigen sausje aan het Proefhotel geven, maar we leren eigenlijk echt een nieuw concept weg te zetten. Dat in combinatie met onze ‘normale’ dagelijkse werkzaamheden maakt het best intensief. Het is echt een proces van ‘leren is proberen; proberen is leren’. En dat is ook wat we wilden!

Bijkomend voordeel is dat het voor onszelf steeds helderder wordt wat we nu echt willen. Dat maakt het nog eens extra waardevol.

What is next?

Ons doel is om de winter volgeboekt te zijn, dus we gaan lekker verder met de promotie. En met de eerste sneeuwval op vele plekken in Oostenrijk en het dichterbij komen van de winter kunnen we over steeds meer praktische zaken in het Proefhotel na gaan denken.

Zo verzorgen we op de aankomst- en avond voor vertrek een maaltijd en de afwas voor onze gasten om ze te ontzorgen. Maar wat gaan we dan op tafel zetten? Ook dat gaan we voorbereiden. En we zoeken voor een paar zaterdagen nog mensen om ons te ondersteunen op de wisseldag.

Wij gaan dus nog even hard aan de bak voordat we onze eerste gasten in december mogen ontvangen.

Auf Wiederschnitzel!
Bart & Sietske


Wil je komende winter ook de bergen beleven? We hebben nog enkele mogelijkheden:

  • In de Oud&Nieuw-week en krokusvakantie van 15 t/m 22 februari: voor bevriende gezinnenWil je in een van deze winterse schoolvakantie graag naar het Proefhotel komen, maar krijg je geen grote groep bij elkaar. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Mogelijkheden voor nog enkele lange weekenden in januari voor vrienden, collega’s of trainingen
  • Van 5-9 maart: ons winterweekend voor bergliefhebbers die graag samen actief willen zijn op sneeuwschoenen of op de pistes.