Hoe gaat het nu met Caroline?

[note d.d. 8 december: onderaan dit blog staan nieuwe foto’s over vordering van de verbouwing]

Een hele grote wens van Caroline was vorig jaar in haar Proefhotelwinter dat ze deze winter met haar eigen Lodge Roses Heart open zou kunnen gaan. En… dat gaat lukken!

Met kerst 2019 opent Caroline haar schitterende luxe Lodge Rose’s Heart in Bad Kleinkirchheim (Oostenrijk) waar volwassenen vakantie kunnen vieren en waar ze retreats gaat organiseren. Er moet alleen nog wel wat gebeuren voordat ze haar eerste gasten over 5 weken kan ontvangen…

Wat een enorme klus! Gaat het lukken, met de kerst open?
“Het is alle hens aan dek en keihard doorwerken, maar zoals het er nu naar uit ziet gaat het lukken om met de kerst mijn eerste gasten te ontvangen!”

Hoe ben je aan je droomplek in Karinthië gekomen?
“Misschien weten mensen nog wel dat ik tijdens de Proefhotelperiode een objekt op het oog had in Karinthie. Ik had me voorgenomen om niets te kopen voordat ik het Proefhotel had afgerond. Het was bijna rond met dit pension, maar ik heb er op het laatste moment toch vanaf gezien.

Na het Proefhotel heb ik een paar dagen in het dorpje waar dat pension stond verblijven, maar ik voelde dat ik er niet gelukkig zou worden. Dat was even slikken, maar als vrij snel wees mijn makelaar me op een appartementenchalet in Bad Kleinkirchheim met in totaal 6 appartementen. Het huis zag er niet uit, maar toen ik deze ‘ruïne’ voor de eerste keer zag, wist ik meteen: dit huis heeft potentie.”

Toen je deze plek ging bezichtigen, was het niet helemaal jouw stijl, om het zacht uit te drukken. Wat maakte dat je hier je droomplek voor je zag (en nog steeds ziet?)?
“De inrichting was van 60 jaar terug en ik zag dat het helemaal gestript moest worden. Maar de indeling en de ligging van het huis zijn super, dus ik wist dat ik er iets moois van kon maken. Alleen moest de bank er nog even JA tegen zeggen. Gelukkig hebben ze dit gedaan.

Ik heb het huis helemaal gestript, met hulp natuurlijk. En er komende twee prachtige lofts en vier sfeervolle appartementen voor terug, waaronder een woning voor mezelf.”

Kunnen we spreken van een verbouwing op rolletjes of zou het een smeuïge Ik Vertrek zijn geworden?
“Mijn verhaal zou absoluut een publiekstrekker zijn geworden bij , ook al had ik dit van tevoren niet zo kunnen bedenken. Een oud huis geeft vaak verrassingen en ook ik ben daar tegenaan gelopen. Het beton in de badkamers moest vervangen worden, zodat er nieuwe leidingen gelegd konden worden. En toen bleek dat de vloeren op de begane grond totaal niet geïsoleerd waren en de vloer uit zand bestond. De ramen zijn ook vervangen, alleen hebben ze even vergeten om erbij te vermelden dat de ramen totaal niet afgewerkt worden, dus ook hier heb ik extra mankracht voor in moeten huren.

Maar hetgeen waar ik echt tegenaan ben gelopen is de cultuur in Oostenrijk. Met veel dingen ga je 30 jaar terug in de tijd en ik heb onderschat hoe moeilijk het zou zijn om mannen aan te sturen. Ze nemen simpelweg geen ‘orders’ aan van een vrouw en ze zijn super eigenwijs. Best frustrerend dat je alles 4 keer moet vragen en dat het dan vervolgens niet wordt opgevolgd. Het enige wat dan werkt. is hun baas bellen en zeggen dat je niet betaald, dan blijkt opeens alles mogelijk.

Heb je nooit gedacht: ik hou ermee op?
“Ja, zeker. Eind oktober kreeg ik te horen dat alle binnendeuren pas in januari geleverd zouden worden, terwijl de opening op 21 december is. En er lag een gepeperde rekening voor de extra werkzaamheden op de deurmat. Dit was het moment dat ik even dacht: “Waar ben ik aan begonnen, ik kap ermee.” Uiteraard is opgeven geen optie en na een paar baaldagen heb ik mijn schouders er weer ondergezet om weer op volle kracht vooruit te gaan. Toen bleek dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en dat de deuren toch op tijd geleverd gaan worden.”

Wat heeft je al die tijd op de been gehouden?
“Mijn droom om mijn eigen Lodge op deze magische plek te realiseren en mijn positiviteit hebben mij op de been gehouden. Hiernaast heb ik veel steun gekregen van de lieve mensen om mij heen die altijd in mij zijn blijven geloven. Dit heeft mij de kracht gegeven om door te gaan.”

Wat is de grootste leerles die je meegenomen hebt uit het Proefhotel?
“Mijn grootste leer les uit het Proefhotel is geweest dat ook aan hele hectische tijden een einde komt en dat je er na afloop met een enorme glimlach op terug kan kijken.”

Je nodigt gasten uit hun droom te leven. Misschien is het een slechte timing om middenin de verbouwing met een deadline de vraag te stellen, maar: heb je het gevoel dat je je droom aan het leven bent?
“Er zijn tijden geweest dat ik het gevoel had in een nachtmerrie terecht te zijn gekomen. En tegelijkertijd heb ik het eindbeeld voor ogen en zie ik hoe mooi alles wordt. Deze verbouwing is tijdelijk en als dit achter de rug is, kan ik mijn echte droom gaan leven.

Ik voel me thuis hier, met de energie van deze plek op het zuiden voelt goed met uitzicht op de bergen. Alle appartementen en lofts #adultsonly hebben een balkon of tuin. De rustige locatie op loopafstand van de piste en de Therme is uniek en zomers zijn er ook zoveel mogelijkheden met een golfbaan om de hoek en magische meren op 15 minuten rijafstand.

Ik zie mijn gasten hier echt vakantie vieren of genieten van een retreat. Ik heb het huis zo ingericht dat tijdens een retreat een van de appartementen een gezamenlijke ruimte is en daar zit ook een geweldig groot balkon bij. Ik zie het al helemaal voor me en het gaat ook gebeuren. De eerste aanvragen voor de kerstvakantie en voor retreats zijn al binnen!”

Wat is op dit moment je grootste wens?
“Mijn grootste wens op dit moment is om mijn eerste gasten te ontvangen in mijn unieke Lodge en hen een onvergetelijke vakantie ervaring te bezorgen met magische herinneringen. Dan hef ik met een gerust hart het glas en toast ik op de goede afloop. O ja, een een wirlpool en overdekte Pilatespleateau met uitzicht op de bergen, maar dat komt dit voorjaar. Eerst genieten van de winter!”

Wil jij in de kerstvakantie samen met Caroline toasten en alle eerste genieten in een van haar appartementen komende winter? Dat kan met een speciale openingskorting! Je kunt tijdens de kerst of oud&nieuw-week met maarliefst 40% introductiekorting in Lodge Roses Heart verblijven.

Heb je interesse? Stuur een mail naar Caroline@rosesheart.com of bekijk haar website in progress: LodgeosesHeart.com

___

Zaterdag 7 december waren wij een dagje bij Caroline om haar te helpen. Begin september waren we er ook om 2 dagen te helpen. En wow, wat heeft Caroline keihard gewerkt en wat wordt het mooi! Ik (Nel) maakte een kort video compilatie

En hieronder vind je een paar sfeerfoto’s van hoe Lodge Roses Heart aan het worden is.