Hoe gaat het nu met Patrick & Mirjam?

“Hoe gaat het nu met jullie?” Waarschijnlijk is dat wel de meest lastige vraag die ons de laatste maanden is gesteld. Waar staan we, wat is er allemaal gebeurd en hoe ziet onze toekomst er uit? Vragen waar we zelf lange tijd het antwoord ook niet precies op wisten…

Hans en Nel nemen aan het einde van de tweede krokusweek in het Proefhotel afscheid van ons, met de overhandiging van ons Proefhoteldiploma met daarop onder andere de tekst: “Heel veel succes op jullie verdere ontdekkingstocht.” En een ontdekkingstocht, dat is het ook geworden.

Korte terugblik

Patrick: “Helaas ga ik in de eerste voorjaarsvakantieweek van het Proefhotel naar huis. Het gaat gewoonweg niet met mijn hernia. Een flinke domper, voor mij natuurlijk, maar ook voor Mirjam, het team en de gasten. We willen niet dat de gasten er ‘last’ van hebben en dat is echt super gelukt. We zijn ons Proefhotelteam enorm dankbaar. Er is hard met elkaar gewerkt. Maar we hebben ook veel lol gehad en zijn heel dankbaar voor alle mooie reacties van onze gasten.”

Mirjam:
“Ik wist echt even niet meer wat ik wilde
en waar ik gelukkig van werd.”

Mirjam: “Onze plannen zijn wat doorkruist door Patricks gezondheid bij het Proefhotel, maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan. We hebben al flinke hobbels overwonnen en er zullen altijd hobbels komen. Bij thuiskomst nemen we echt de tijd om opnieuw te kijken wat we uit het Proefhotel hebben gehaald voor ons eigen concept met Hartje Oostenrijk. Het missen van familie en vrienden, maar ook het repeterende werk heeft meer impact op mij dan ik zelf vooraf had voorzien. Ik wist echt even niet meer wat ik wilde en waar ik gelukkig van werd. Daarnaast duurt het herstel van Patrick zijn rug lang.”

Telegraaf VRIJ Proefhotel 4 februari 2017

Waar staan we nu?

Mirjam: ”Ik ben er de laatste maanden achter gekomen dat ik niet volledig kan en wil emigreren naar Oostenrijk. Dat vond ik niet makkelijk om te vertellen, zeker als je samen zo lang bezig bent en zo ver in het traject staat. En Patrick heeft een grote emigratiewens, dus hij vond het niet makkelijk om dit te accepteren.

Ik ben blij en supertrots op ons dat we samen deze ontdekkingstocht hebben gelopen en een nieuwe mooie toekomst zien. Een toekomst waarbij we naast ons bestaan in Nederland ook heel geregeld in Oostenrijk zullen zijn. Eind vorig jaar ben ik gestopt met werken vanwege onze plannen. Maar we gaan dus niet emigreren en thuis zitten is echt niet mijn ding. Ik heb nu een tijdelijke opdracht voor vier maanden bij de Rabobank. Daar kan ik heerlijk mijn energie en expertise in kwijt.”

Patrick:
“Die slaapkamer was ik meer dan zat.”

Patrick: “Na de verkoop van ons huis midden 2016, huren we tijdelijk een huis in Nederland. Nu we weten dat we niet gaan emigreren, zijn we op zoek gegaan naar opnieuw een koopwoning en die hebben we gevonden. Ik kan gelukkig weer steeds meer. We kunnen er nu ook weer lekker op uit om leuke dingen te doen. Die slaapkamer van het op bed liggen was ik meer dan zat.”

Onze plannen voor de toekomst

Patrick: “Vanaf eind september starten we met het leeghalen van het huis wat we gekocht hebben. Daarna gaat de aannemer het opknappen. Nederland wordt onze basis. Maar naast ons huis in Nederland gaan we een appartementengebouw kopen in Oostenrijk. Voor Hartje Oostenrijk zoeken we daarom nog naar een mooie locatie om een appartementengebouw te starten in een vier seizoenengebied. Een gastenverblijf waar onze gasten een fijne vakantie hebben. We zullen onze droomplek voor het grootste deel vanuit Nederland gaan runnen. En ik zal geregeld naar Oostenrijk gaan om bijvoorbeeld special weeks te begeleiden.”

Mirjam: “Ik ga regelmatig tijdelijke opdrachten doen in Nederland in een van mijn oude vakgebieden. Ik wil daar graag mijn energie en expertise in kwijt. Maar ik zal ook in Oostenrijk te vinden zijn tussen mijn opdrachten door en in vakanties of weekenden. Niet alleen om dan samen Hartje Oostenrijk te runnen, maar ook om samen de bergen in te trekken waar wij zo verliefd op zijn.”

Maar eerst…

Patrick: “Ja, eerst even iets anders! We hebben een intensieve periode gehad met veel veranderingen. We hebben een unieke kans gehad om als eerste Proefhoteliers aan de slag te gaan met ook unieke aandacht van de pers. Dat is enorm gaaf geweest en heeft ons veel leerlessen opgeleverd in het proces naar, tijdens en na het Proefhotel. We gaan deze periode afsluiten door vanaf medio oktober een paar maanden met een camper Europa door te trekken. En daar hebben we enorm veel zin in! En wie weet kunnen we daarna ook al iets meer vertellen over waar Hartje Oostenrijk zich gaat settelen.”

Herz-liche Grüße,
Patrick & Mirjam