Een onverwachte wending

Mijn laatste blog schreef ik uitkijkend over de met sneeuw bedekte bergen, dit blog schrijf ik uitkijkend over een gracht in Amsterdam. Ik hoor je bijna denken: “Wat is er gebeurd?”

Met gierende banden naar Karinthië
Zoals je wellicht weet, ben ik na mijn Karinthië avontuur in Königsleiten gaan werken en zou ik sowieso t/m 1 mei in Oostenrijk zijn. Het werk was allesbehalve een succes: de woonruimte was niet alleen uitermate beroerd, maar mijn werkgever had ook een aparte manier van communiceren. Na dit enkele weken te hebben aangezien en aangehoord èn nadat mijn rug er ook nog de brui aangaf, heb ik mijn hele hebben en houden weer ingepakt en ben ik met gierende banden teruggegaan naar Karinthië.

De deur van het pension van Ron en Nicole, die ik in november heb ontmoet, stond wagenwijd open en zo geschiedde dat ik de kerst in Gmünd heb gevierd. Het was genieten samen met lieve mensen, met lange wandelingen in de sneeuw en borrelen in de kroeg met vreemden. Het blijft een feestje om te ontdekken hoe aardig de Oostenrijkers zijn en hoe zij oprecht moeite doen om iemand te leren kennen.

Een onverwachts oud & nieuw
Aangezien mijn rug na mijn skiongeluk vorig jaar maart toch echt een probleem vormt, is er een MRI in Oostenrijk gemaakt en naar aanleiding van deze MRI wordt er op dit moment in Nederland het een en ander uitgezocht. Zo kwam het dat ik op 30 december in het vliegtuig stapte en oud en nieuw met vrienden in Amsterdam kon vieren.

Ieder nadeel heb z’n voordeel
Het is eigenlijk best een beetje raar om hier te zijn. Het is fantastisch om mijn lieve vrienden weer te zien en over de grachten te zwieren. Aan de andere kant mis ik de bergen en het gemoedelijke van Oostenrijk. Nooit gedacht trouwens dat ik dit als rasechte Amsterdamse zou zeggen. Het is fijn om te ontdekken en te ervaren dat ik de juiste keuze heb gemaakt om naar Oostenrijk te gaan om mijn B&B Rose’s Heart te beginnen.

Het aftellen is nu ECHT begonnen
Maar…. Eerst staat het Proefhotel op de agenda! De laatste weken staan niet alleen in het teken van genieten in Amsterdam en werken aan mijn gezondheid, maar ook in het teken van het voorbereiden van 3 geweldige, onvergetelijke Proefhotelweken. Over iets meer dan een maand, op 16 februari, staan mijn eerste gasten op de stoep. En dat zijn er heel veel, want het Proefhotel zit helemaal VOL!

Ik heb zo’n vermoeden dat er geen gebrek aan sneeuw zal zijn ;-). Uiteraard houd ik je via social media verder op de hoogte van de, ongetwijfeld, nieuwe avonturen die er gaan komen.

Warme groet,
Caroline