De kracht van samen

Afgelopen jaar volg ik de avonturen van de DroomplekAcademie op de Emigratiebeurs via social media en twee weken geleden sta ik zelf in de stand. Samen met Hans, Nel en een aantal andere deelnemers van DroomplekAcademie-trainingen spreken we – verdeeld over twee dagen –  ruim 250 mensen met een vertrekdroom in de stand. De twee presentatiezalen waarin Hans zijn persoonlijke vertrekervaringen deelt, zitten beide keren bomvol!

Wauw, wat een bijzondere en leerzame ervaring… Leermomenten, bewondering en verwondering wisselen elkaar tijdens het weekend af en deze momenten deel ik graag met je.

 

1. Uit je comfortzone stappen brengt zoveel moois
Bezoekers lopen niet ‘zomaar’ een beursstand binnen, dus het is de bedoeling dat we als stand crew ook op mensen afstappen. En dat terwijl ik afstappen op onbekenden niet heel gemakkelijk vind. Dus ik ga vol uit de comfortzone… Maar wat krijg ik er deze dagen ontzettend veel moois voor terug!

“Mensen komen lachend en enthousiast op mij af:
“We kennen je hoor! We volgen je op Facebook!”

 

2. Zichtbaarheid werkt
Mensen komen lachend en enthousiast op mij af: “We kennen je hoor! We volgen je op Facebook!” En ze vertellen hoe mooi ze mijn plannen vinden: vakantieweken organiseren voor gezinnen met kinderen die een vorm van autisme hebben. Ik vind het soms nog best lastig om met mijn plannen zichtbaar te zijn en dat te blijven doen. Maar ik vind het heel bijzonder om te merken dat het delen van mijn plannen dus werkt. Het wordt niet ervaren als ‘daar heb je haar weer’, maar ‘het is juist gewenst’. Dit is voor mij een extra stimulans om consistent zichtbaar te blijven.

3. Mensen vinden me inspirerend
Ik geniet van de gesprekken. Vooral als ik de verbinding kan maken, als ik kan enthousiasmeren en dat ik als ‘solo-vertrekker’ én als proefhotelier hen zelfs kan inspireren. Wat een cadeau!

 

leonie verhaal delen proefhotel Emigratiebeurs droomplekacademie

 

4. Mensen nemen me in vertrouwen en delen hun verhaal
Wat ik ook bijzonder vind is dat de bezoekers hun eigen vertrekdroom met mij delen. Uit ervaring weet ik hoe kwetsbaar het kan voelen om je droom te delen. Maar ik merk hoe fijn mensen het vinden dat ze gehoord en bevraagd worden.

5. In beweging blijven als je een droom hebt is het beste dat je kunt doen
Ik bewonder ook de mensen die heel zeker van hun zaak hun gastenconcept met mij delen, maar na het gesprek tot de conclusie komen hun concept toch nog maar eens tegen het licht te moeten houden. En ik bewonder de mensen die nog meer gedreven en vastberaden de stand verlaten. Het is allebei goed. Er vindt in beide gevallen beweging plaats.

6. Ook de mensen zonder duidelijk plan kan ik inspireren
Ik verwonder mij ook over de mensen die – opvallend genoeg vooral op de zondag – de stand bezoeken en geen idee hebben naar welk land ze willen emigreren, wat ze willen gaan doen en op welke manier. Gelukkig hangt er in de stand op de muur een mooi tegeltje met daarop ‘Volg je je hart of ben je op de vlucht’. Ook die gesprekken nemen vaak een mooie wending, want: waarom willen ze eigenlijk vertrekken?

volle stand leonie proefhotel Emigratiebeurs droomplekacademie

7. Mensen trekken mensen aan
Het valt de bezoekers en andere standhouders op dat er veel aanloop is in onze stand. Hoe doen we dat toch? Mensen trekken mensen aan, vertelt Nel me eerder. En daar waar reuring is, willen mensen zijn. En ik zie het gewoon voor mijn neus gebeuren. Een goed gevuld restaurant is tenslotte ook interessanter om binnen te lopen, dan een leeg restaurant.

8. Gelijkgestemden opzoeken werkt zo stimulerend
De mensen met een vertrekdroom die we dit weekend spreken kunnen zich een jaar lang gratis aansluiten bij de online DroomplekCommunity, het nieuwe online platform van de DroomplekAcademie waarin vertrekkers met een gastenverblijfdroom en mensen met een gastenverblijf die al vertrokken zijn tips en adviezen kunnen uitwisselen. Veel bezoekers van de stand maken gebruik van het aanbod. In de community vind je immers gelijkgestemden en mensen met dezelfde drive. Het werkt enthousiasmerend en inspirerend, kan ik absoluut beamen.

9. Solo en tóch samen
Ik kijk terug op het weekend als één brok positieve energie. En dat geldt niet alleen voor mij. Hans, Nel, mijn medecursisten op de stand én de bezoekers hebben de beurs vol energie verlaten. Samen stralen we uit waar de DroomplekAcademie volgens mij voor staat. Dit weekend deelden we, we hebben verbonden en keken naar mogelijkheden. Precies waar de DroomplekAcademie volgens mij voor staat.

Ik ben een ‘solo’-vertrekker, maar we hebben allemaal zo onze eigen kwetsbaarheid en allemaal onze eigen vertrekdroom. Ik voel dat we het met elkaar doen. En dat voelt zo sterk!

“Ik ben een ‘solo’-vertrekker,
maar we hebben allemaal zo onze eigen kwetsbaarheid
en allemaal onze eigen vertrekdroom.”


10. High-Five Vakantiecommunity
In onze laatste skypegesprekken stimuleren Hans & Nel me om mensen om me heen te verzamelen om samen de droom voor gezinsvakanties voor gezinnen met autistische kinderen te realiseren. En na mijn ervaringen op de Emigratiebeurs voel ik hoe krachtig het is om het met elkaar te doen. De kracht van samen.

Dus ken jij een organisatie of mensen die mij zouden kunnen ondersteunen bij de High-Five Familieweken? Laat het me weten! Dan gaan we met elkaar bouwen aan de droom van vele gezinnen: samen een fijne vakantie hebben die gestructureerd en voorspelbaar is.

Dank je wel!

Groetjes,
Leonie 


★ ★ ★

Na jaren met toewijding les te geven, organiseer ik vanaf de zomer van 2017 vakantieweken voor gezinnen met kinderen die een vorm van autisme hebben.
Tussen 29 juli en 12 augustus 2017 organiseer ik twee High-Five Familieweken voor gezinnen met autistische kinderen in het Proefhotel.
Op deze manier kan ik mijn droom uitproberen en ervaren of er behoefte aan is én gezinnen blij maken met deze nieuwe vorm van vakantie vieren. En ik pak het stap voor stap aan: de week van 22-29 juli organiseer ik voor gezinnen die lekker van de bergen willen genieten, zodat ik me met mijn team ook goed kan voorbereiden voor de twee High-Fvie Familieweken.
Ken jij mensen voor die dit interessant kan zijn? Deel dit bericht gerust!

vakantie wintersport met autische kinderen Oostenrijk metLeonie.nl