De belevingswereld van Bart

“Ik heb ons droomhuis gevonden!”

Klink er voor de zoveelste keer vanaf de bank… Het wordt een opknap huis in Piemonte Italië met 5 hectare grond en de mogelijkheid om een vervallen schuur om te toveren tot B&B. Het enige dat ik op dat moment denk is: “Dat is leuk, maar hoe gaan we aan inkomsten komen?”

Beiden op ons eigen tempo

Het overwegen van een andere levensstijl is een proces. Het is een weg die je samen bewandeld, maar niet altijd op hetzelfde tempo. Je ziet hem al aankomen: ik lag inderdaad achter. Het begon z’n twee a drie jaar geleden. Het programma Ik Vertrek was wekelijkse prik. Sietske was toen al begonnen aan haar wens richting een andere manier van leven. De maanden die daarop volgden, hebben we het regelmatig gehad over werk, wonen en hoe leuk we het vinden om in de bergen te zijn.

“Hoewel ik het idee van leven in de bergen best zag zitten, strandde ik door de nodige belemmeringen”

Hoewel ik het idee van leven in de bergen best zag zitten, strandde ik (zoals velen vermoed ik) door de nodige belemmeringen. Sietske zat in een hele andere fase, het werk viel tegen en ze vroeg zich af of we op deze manier de rest van ons leven wilde voortzetten. Dit is in mijn optiek het moment dat de bal echt is gaan rollen.

De Droomplek Academie

Voordat ik het in de gaten had, was Sietske al weer met het volgende project bezig: de Droomplek Academie. Nadat ze voor de derde avond meer dan een uur lang met oortjes naast mij op de bank zat, was ik wel benieuwd waar ze nou eigenlijk mee bezig was. “Ik luister naar Nel die aan het vetellen is hoe het is om je eigen droomplek te creëren, ze hebben dit zelf al gedaan.” Wat? “Ben je serieus anderhalf uur per dag aan het luisteren naar iemand die aan praten is over een gastenverblijf?”

“Mijn eerste gedachte: we hebben er voor betaald dus we gaan er maar iets mee doen”

Ik snapte het niet en wilde het ook niet snappen. Totdat Sietske ons aanmeldde om de Gouden Gastenbedrijf cursus van Hans en Nel te gaan volgen. Mijn eerste gedachte was: “We hebben er voor betaald, dus we gaan er maar iets mee doen.”

Voor het eerst samen

Dit is eigenlijk het eerste moment geweest waarop wij samen de reis zijn gaan maken. Hoewel Sietske mijlen voorop lag, begon ik mijn inhaal race. Je moet van elkaar accepteren dat je in andere fases van het proces zit. Sietske deed een stapje terug, ik een tandje erbij. Het gat is naar mijn gevoel nooit écht gedicht, maar dat hoeft niet. Het belangrijkste is dat we samen keuzes hebben gemaakt, samen onze ideeën, gevoelens, zorgen en positieve punten hebben kunnen delen. Het was niet meer alleen de droom van Sietske; het was inmiddels ONZE droom geworden.

Werken aan de training van het Gouden gastenconcept

De scepsis is weg

Gaandeweg het proces heb ik gemerkt hoe waardevol het is mijn gedachte met anderen te delen. Zo ben ik over mijn scepsis heengestapt en sluit ik nu zelf ook aan bij de online coachingscalls van de DroomplekAcademietraining.

“Ik heb gemerkt hoe waardevol het is om mijn gedachte met anderen te delen”

Het lastigste vond ik in eerste instantie het delen van mijn ‘droom’; dit voelt toch kwetsbaar. Eenmaal over dat punt merk ik dat de coachingscalls me stof tot nadenken geven. Het is immers vaak de plek waar ik mijn nieuwste gedachte als eerste bespreek.  

Samen onze droom verkennen

De ultieme kans

Deze winter hebben wij in het Proefhotel de unieke kans om te gaan ervaren hoe het is om voor langere tijd te verblijven, werken en leven in de bergen. Het is een kans die wij met beide handen hebben aangegrepen en elke dag een beetje meer naartoe leven. Alles wat ik in de training heb gedaan, of in mijn geval soms heb overgeslagen, komt nu tot leven. Het conceptuele is er af; het is tijd om mijn – en onze ideeën, plannen en persoonlijke touch toe te gaan passen in de praktijk. Het avontuur is begonnen en dat doen we gelukkig samen.

Bart


Wil je komende winter ook de bergen met ons beleven? Dat kan op verschillende manieren in het Proefhotel, dat wij in de winter van 2019/2020 als groepsaccommodatie runnen:

– In de vier winterse schoolvakanties (kerstvakantie en krokusvakantie): voor bevriende gezinnen
– Mogelijkheden voor een van de  6 lange weekenden: voor vrienden, collega’s of trainingen
– Van 5-9 maart: ons sneeuwschoenwandelweekend voor sneeuwschoenwandelliefhebbers óf mensen die er kennis mee willen maken.