Eerste Proefhotelblog Carla: Voelen dat je leeft 

Carla - Proefhotelier mei en juni 2018Wat een rollercoaster sinds ik vier weken geleden besloot om in 2018 Proefhotelier te worden. Er is sinds die tijd zo veel gebeurd dat ik het soms zelf niet eens precies kan bevatten. De komende maanden hou ik je op de hoogte van mijn avonturen, maar eerst even een kleine ‘voorstelronde’. 

Kriebels in m’n buik

Zo’n 20 jaar geleden ging ik met m’n vwo diploma op zak, studeren aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Mijn klasgenootjes van de middelbare school begrepen dat niet zo goed. Zij kozen voor studies als bedrijfskunde, rechten, geneeskunde of economie in Groningen. “Wat moet je nou met een toeristische opleiding?” Dat kon ik niet goed uitleggen, dat was gewoon een gevoel. Een kriebel in m’n buik.

In Breda ontstaat het idee: “Later als ik groot ben, heb ik mijn eigen gastenverblijf. Een fijne plek in de natuur, waar alles klopt. Waar je je even helemaal laat verwennen, waar je niets hoeft en waar alles mag.” 

Racen, opladen en door…

Dat idee bleef jaren en jaren ergens achter in m’n hoofd zitten. Zo ver weg gestopt dat ik het vaak zelfs vergat. En als het toch naar boven kwam, dan liet het zich ook weer trouw wegstoppen door argumenten als: te vroeg, te duur, te ingewikkeld, niet realistisch. Terwijl ik druk bezig was in mooie banen als communicatieadviseur en later als marketingmanager in het bedrijfsleven.  

In 2015 ging het licht uit 

Relax - Proefhotel 2018

Ik woonde midden in de stad, had een hectisch leven, de nodige stress, veel uitdaging op m’n werk en een druk sociaal leven. Ik rende door, dacht nauwelijks nog aan mijn droom en beetje bij beetje putte ik mezelf uit. Om op de been te blijven, boekte ik mooie reizen naar verre landen. Ik vloog de halve wereld over om mezelf zo nu een dan op een yogaretreat of detoxweek te trakteren. Even een week ademhalen en bijkomen om vervolgens de rest van het jaar weer door te racen. In 2015 ging het licht uit.  

Mijn droom herontdekt

Ik had mezelf opgebrand en realiseerde me dat het tijd werd om meer rust in te bouwen. Meer aandacht te besteden aan dat wat voor mij echt belangrijk is. Ik ontdekte dat ik in de natuur echt op adem kom. En dat dat niet aan de andere kant van de wereld hoeft te zijn. Nederland heeft gelukkig ook zoveel prachtige plekken waar je ongestoord van de natuur kunt genieten.  

Én ik stofte mijn droom af. Ik pakte hem er weer bij en verrijkte hem met de ervaringen die ik inmiddels had opgedaan. Ik wil een plek creëren – in Nederland – waar je tot rust kunt komen en goed voor jezelf kunt (laten) zorgen. Een duurzame plek in de natuur. Waar je heerlijk kunt slapen, gezond en lekker kunt eten, waar je mag doen waar jij behoefte aan hebt. Yoga, wandelen, een boek lezen, een fijn gesprek voeren met andere leuke mensen of gewoon helemaal niets? Kan allemaal. Het wordt een plek waar je af en toe gewoon even naar toe kunt gaan om bij te komen van de hectiek van alle dag. Een plek om ruimte te maken en te houden in je hoofd. Zodat je daarna weer energie hebt en houdt om datgene in de wereld te zetten wat voor jou belangrijk is.  

Precies op het juiste moment

Het Proefhotel van Hans & Nel kwam deze zomer precies op het juiste moment op mijn pad. Ik was op zoek naar een manier om mijn concept te testen, voordat ik ga investeren in een eigen plek. Om te leren, eventueel nog aanpassingen te doen in mijn concept en vervolgens goed beslagen ten ijs te komen. Het Proefhotel! Het had niet op een beter moment voorbij kunnen komen.  

Na twee maanden contact en een bezoek aan het Proefhotel in Oostenrijk, besluit ik half september: “Ik ga het doen: ik ga mijn droom daadwerkelijk uitproberen om te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken.” 

Zorgen voor mijn droom blijkt zorgen voor mezelf. Ik leer, ik groei, ik gloei, ik straal. En geniet. Omdat ik eindelijk oprecht aandacht geef aan dat wat voor mij zo belangrijk is. Mijn vertrouwen groeit met de dag dat ík in staat ben om mijn droom te realiseren. En dat maakt me trots. Omdat ik ervan overtuigd ben dat mijn droom iets belangrijks toevoegt aan deze wereld. 

Mijn drie Proefhotelweken

En dus organiseer ik in mei in juni 2018 drie weken voor mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte in hun hoofd, op een prachtige plek met uitzicht op de natuur. Ik bied twee varianten aan voor de doelgroepen die ik in de toekomst op mijn droomplek graag wil ontvangen: 

Sinds ik aan het Proefhotelavontuur begon voel ik aan alles dat ik leef. Het is spannend om de plannen, die zo dicht bij mijn hart liggen, naar buiten te brengen. De positieve reacties die ik erop krijg, maken dat mijn hart een sprongetje maakt. Keer op keer. Mijn eerste boeking is zelfs al binnen: dat geeft zoveel energie!  

Carla’s eerste Proefhotelblog: Voelen dat je leeft 

Ik voel hoe we veel voor elkaar kunnen betekenen. Ik wens jou voldoende rust en ruimte in alle hectiek. En door de rustmomenten die ik jou kan bieden komend voorjaar in het Proefhotel help jij mij mijn droom verder te onderzoeken.  

Heb je vragen? Laat het me gerust weten. 

Warme groet,
Carla 

carla[at]proefhotel.nl