Aftellen tot het Proefhotel…

Over iets meer dan een maand vertrekken we naar het Proefhotel… Het gaat bijna gebeuren! Zullen we het Proefhotel helemaal gevuld krijgen zodat we voluit kunnen ‘leren en proberen’?

Dag vaste baan
Mirjam: “Nadat Patrick sinds begin oktober niet meer in loondienst werkt, ben ik inmiddels ook uit dienst. Afscheid nemen was niet makkelijk. Ik heb altijd fijne collega’s gehad en ben heel trots op mijn team. Maar nu hebben wealle ruimte voor de voorbereidingen voor het Proefhotel.”

Tegenslag
Patrick: “Ik had ook gehoopt om alle ruimte te voelen na het afscheid van mijn werk. Ik stond te popelen om me vanaf begin oktober op het Proefhotel te storten. Maar begin oktober maakte ik tijdens een wandeling in de bergen een kleine misstap met een fikse hernia tot gevolg. Ik ben gelukkig weer aan het opkrabbelen. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb veel plat gelegen en veel minder kunnen doen dan ik wilde. Dus dat heeft ook veel van Mirjam gevraagd. Ik vind het enorm balen om niet voluit te kunnen gaan. Maar dit hoort er ook bij.”

“Enorm balen om niet voluit te kunnen gaan. 
Maar dit hoort er ook bij.”

Promotie & boekingen
Mirjam: “Na wat aanscherpingen van ons aanbod gaat het lekker met de boekingen. De januari-weken liepen niet helemaal zoals we wilden. Was het de warme nazomer in Nederland? Zijn we te laat begonnen met de promotie van dit soort compleet nieuwe weken? Is januari toch een lastige maand? Leren is proberen en ontwikkelen, en dat hebben we gedaan. We hebben besloten de krokusvakantie erbij te nemen – dat kon gelukkig ook bij Hans & Nel – en we hebben van de januariweken twee weekenden gemaakt.

We hebben op het moment van schrijven nog 3 kamers in de krokusvakantie week van 18-25 februari vrij; de tweede week is vol! En voor het laatste weekend van januari – het SneeuwBelevenisWeekend – hebben we ook nog maar 3 kamers beschikbaar. Daar zijn we superblij mee! Voor het weekend van 2-6 februari zijn we in gesprek geweest met een bedrijf. Dit is niet doorgegaan. Gezien het herstel van Patrick zijn rug hebben we besloten het tweede weekend niet door te laten gaan en zo uitgerust aan de drukke krokusvakantie te beginnen.”

Pers
Patrick: “Wat we ook superleuk vinden is dat er in het laatste weekend van januari twee journalisten van verschillende media komen voor een reportage over onze eerste gastenervaring in het Proefhotel. Spannend én gaaf!”


Reserveringsproces
 
Mirjam: “Ondertussen zijn we lekker druk om alle boekingen te verwerken en vragen te beantwoorden. En dan bedoel ik niet alleen de mails, maar ook de hele administratie. Een flinke klus, maar ik vind het belangrijk om alles netjes op orde te hebben. Gelukkig ben ik een beetje een controlfreak, dus dat komt goed.”

Training Proefhotel runnen
Mirjam: “Maar we worden door Hans & Nel ook goed voorbereid op het runnen van het Proefhotel in onze gastenweken. We hebben inmiddels gedetailleerde planningen gemaakt: van dag tot dag, van uur tot uur. En we hadden verschillende afstemmomenten met Petra en Mario van de skischool en Clemens, de masseur die in het Proefhotel komt masseren. Wij vinden het zelf ook heerlijk om een massage te krijgen als we gaan skiën, dus die mogelijkheid gunnen wij onze gasten ook.”

“We zijn ons team aan het samenstellen;
we zijn bijna rond!”

Team Proefhotel
Patrick: “We zijn ook ons team aan het samenstellen. Zo leuk om te doen en gaaf om met elkaar straks het Proefhotel te draaien. We zijn bijna rond met het team. We gaan met meer ondersteuning aan de slag dan we vooraf hadden gepland. Want we moeten er rekening mee houden dat ik niet full-swing mee kan draaien in de Proefhotelweken. We zoeken nog een keukenondersteuner.

Sushi maken en tennis
Mirjam: “Ondertussen maken we ook tijd om met vrienden en familie leuke dingen te doen. Ik sta geregeld op de tennisbaan met een vriendin, ga wandelen met een vriendinnetje en de hond of ik ga op bezoek bij een andere vriendin van wie haar zoontje al weer één is. Maar ook met familie doen we leuke dingen: zo heb ik met mijn zus Sushi gemaakt voor de trouwdag van mijn ouders. En we hebben Sinterklaas gevierd bij mijn schoonouders. Fijn om daar ook nu tijd voor te hebben, want straks wordt dat echt anders. #wennen

skiën Rauris wintersport Proefhotel Berghut

De pistes bij het Proefhotel zijn open
Patrick: “En niet onbelangrijk: de pistes in Rauris zijn inmiddels open! Hans & Nel hebben ons laten weten dat ze al een aantal uur heerlijk hebben geskied en dat de sneeuw super is. We kijken op afstand een beetje jaloers mee… Maar nog even wachten en dan is het zover. En wie weet ook voor jou?”

We hebben er ontzettend veel zin in! Onze grootste wens voor nu is een vol hotel zodat we het grootste leereffect in het Proefhotel kunnen ervaren én een onvergetelijke ervaring voor en met onze gasten kunnen neerzetten.


>> Meer info over het SneeuwBelevenisWeekend

>> Meer info over de SneeuwFamilieWeken