8 Coole activiteiten in het Rauriserdal!

Houd je niet van skiën, maar wil je wel naar de sneeuw? Of wil je eens een dag iets anders doen dan skiën of snowboarden? Wij hebben een aantal alternatieve activiteiten voor je op een rijtje gezet die je vanuit het Proefhotel, dat wij in de winter van 2020 runnen, naast het skiën en snowboarden ook kunt ondernemen in het Rauriserdal.

1. IJsklimmen

Klimmen op de rotsen in de bergen is je waarschijnlijk wel bekend. In de winter wordt dit wat lastig met al die sneeuw, daarnaast worden je handen ook nog eens ontzettend koud! Wil je toch wat klauteren? Dan kun je op bevroren watervallen klimmen, ofwel ijsklimmen. In het Rauriserdal hoef je geen prof te zijn om te gaan ijsklimmen. Je kunt bijvoorbeeld een starterscursus doen bij het Naturfreundehaus. Hier hebben ze een 13 m hoge ijstoren staan. Heb je het al vaker gedaan? In Kolm Saigurn zijn 13 ijswatervallen waarop geklommen kan worden op verschillende niveaus. Wij hebben zelf nog nooit ijs geklommen, maar we nemen zeker onze stijgijzers en klimharnas mee om de uitdaging aan te gaan!

2. Winterwandelen

Winterwandelen is niets anders dan wandelen in de sneeuw. Het is een laagdrempelige manier om de wintersport op en top te beleven. In de winter wordt door heel het dal maar liefst 35 km aan winterwandelwegen geprepareerd om te genieten van de natuur en frisse berglucht. Afgelopen winter hebben wij een aantal wandelwegen al verkend en het mooie is dat je vanuit het Proefhotel meteen kunt gaan wandelen!

3. Sneeuwschoenwandelen

Je kent ze waarschijnlijk wel uit films, de grote rackets waarmee men zich vroeger door de sneeuw verplaatsten. Ondanks dat de sneeuwschoen al oud is, is het een relatief nieuwe vorm van wintersport. Het mooie van sneeuwschoenwandelen is dat iedereen het kan en je kunt op de meest geweldige plekken komen, waardoor je de rust en de stilte van de natuur in de winter echt intens kunt ervaren. Hoog tijd dus om de omgeving op sneeuwschoenen te ontdekken! Omdat je je op afgelegen plekken buiten de pistes begeeft, is het wel aan te raden om op gemarkeerde sneeuwschoenpaden te blijven.

Lijkt het je leuk om dit een keer te doen? Wij laten je tijdens het verblijf in het Proefhotel graag de winterse wereld buiten de piste zien.

4. Paardensleerit

Dit is misschien wel de meest romantische activiteit die je in het Raurisdal kunt doen: een richt op een paardenslee met uitzicht op de besneeuwde bergen.

5. Rodelen

Een activiteit die in onze ogen tijdens een wintersport zeker niet mag ontbreken, is rodelen! Wat het verschil is tussen rodelen en sleeën? Rodelen is niets anders dan ‘langebaan sleeën’. Je kan met een aardige vaart de berg af roetsjen op een houten slee. Voor de veiligheid is het aan te raden om een hel op te zetten! Vanaf de Kreuzboden hut kun je met de hele familie van de 2 km lange rodelbaan sleeën. Daarnaast is de rodelbaan twee keer per week in de avond geopend.

Kom je naar het Proefhotel en ga je mee op winterwonderlandavond, dan gaan we na het eten ook rodelen helemaal achter in het Rauriserdal!

6. Paragliden

Je ziet ze in de zomer wel boven de bergen zweven, paragliders. Grote vliegers waar je als persoon onder hangt. Het is super gaaf om te doen omdat je de bergen als een vogel van boven ziet! Wij hebben het zelf in de zomer ook een keer gedaan, helaas liep dit bij Bart wat minder goed af. Zijn vlieginstructeur werd wat fanatiek met de acrobatische bewegingen waardoor Bart een beetje misselijk werd.. Hoe vet is het om dit te doen maar dan in de winter!?

7. Langlaufen

Langlaufen is weer een andere manier van voortbewegen op latten door de sneeuw. Het wordt veelal gedaan op een vlak of licht glooiend terrein. Vaak wordt gedacht dat dit een sport is voor de 60+, maar het kan ook zeker intensief zijn! Ook deze vorm van wintersport kan je in het Rauriserdal beoefenen over de 30 km geprepareerde langlaufloipe.

Bron: www.hochalmbahnen.at

8. Toerskiën

Uitdagende beklimmingen, mooie uitzichten en fantastische afdalingen, dat is toerskiën in de Goldberg bergketen. Toerskiën in het Rauriserdal en dan in het specifiek in de Kolm-Saigurn vallei, is een verborgen parel met voor ieder wat wils! Is toerskiën dan niet hetzelfde als een toer maken op ski’s door een skigebied? Nee, met toerskiën loop je namelijk met vellen onder de ski’s de berg op. De vellen zorgen voor grip als je de berg op loopt en de ski’s zitten aan de achterkant los om makkelijker omhoog te lopen. Als je boven aankomt, klik je je skischoenen vast en kun je genieten van maagdelijke sneeuw om door naar beneden te skiën.

Kom jij deze winter bij ons als gast en wil jij één van deze activiteiten ondernemen? Wij geven je graag wat meer informatie en vertellen je waar je je plekje kunt reserveren voor deze toffe activiteiten!

Auf Wiedersehen!
Bart & Sietske


Wil je komende winter ook de bergen beleven? We hebben nog enkele mogelijkheden:

  • In de krokusvakantie hebben we nog ruimte van 15 t/m 22 februari: voor bevriende gezinnenWil je in een van deze winterse schoolvakantie graag naar het Proefhotel komen, maar krijg je geen grote groep bij elkaar. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Voor een lang winterweekend in januari, met vrienden, familie, collega’s of trainingen.
  • Van 5-9 maart: ons winterweekend voor bergliefhebbers die graag samen actief willen zijn op sneeuwschoenen of op de pistes.