Onze 1e Proefhotelweek! #Paul&Janneke

Wauw, we zijn nog steeds aan het nagenieten van onze eerste gastenweek: de gezellige familie winterweek. Wat was het een leuke week. We waren allebei toch wel zenuwachtig voor deze week. Doen we het wel goed, wat vinden de gasten van het eten, wat vinden de gasten van ons? Allemaal hersenspinsels die de aftrap van zo’n week nog spannender maken! Het grootste deel is nieuw en zoals Janneke altijd zegt: “nieuw is eng”. 

De eerste dag breekt aan..

Uiteindelijk breekt zaterdag 30 december aan en vanaf half 4 kunnen onze gasten inchecken. Op het moment dat de eerste gasten binnenkomen is het ‘game on’! De eerste gasten maken om 15.15 uur al hun entree. Oeps! Nog even snel een toast met Hans, Nel, Leonie & Willeke op de aftrap van het seizoen en we gaan er wat van maken.

Iedereen staat op scherp en wil er wat van maken. We werken ook nog maar net samen met Willeke dus dat is natuurlijk ook even wennen, maar uiteindelijk brengen we de avond tot een goed einde. De kop is eraf en dit zorgt er voor dat er wat spanning verdwijnt.

De volgende dag staan we echter wel gelijk voor een nieuwe uitdaging: Oud & Nieuw. Normaal gesproken zouden we op de zondagavond  geen eten verzorgen, maar met Oud & Nieuw willen we onze gasten een gezellige avond bezorgen. Daarbij komt dat ze elkaar nog maar net kennen. Hoe gaan we dit doen? Dit is iets wat we bijvoorbeeld we uitgebreid met Hans en Nel bespreken. We maken de Stube in ieder geval gezellig met muziek en verschillende gasten verzamelen zich om het kampvuur. Met het vuurwerk van Paul om 00.00 uur als knallend hoogtepunt.

We merken dat we al snel onze weg vinden in het Proefhotel. We komen gedurende week weer nieuwe dingen tegen; andere dingen beginnen we te herkennen en worden eigen.  Vooral alles rondom de keuken, de bediening en het contact met de gasten is ons erg mee gevallen. In het begin zijn we een beetje aan het zoeken geweest hoe om te gaan met gasten maar we hebben gemerkt dat als we dit op de natuurlijke manier doen dat wij dan in onze kracht staan. We zijn altijd in voor een goed gesprek, maar zijn ook zeker van de grapjes tussendoor. Tijdens deze week hebben we ervaren dat dit erg klikte.

Leerpunten

Natuurlijk hebben we ook nog onze leerpunten. Op het gebied van marketing en de boekhouding zijn we zeker nog lerende. Zoals we al wel eerder hebben aangegeven, komt er veel meer kijken bij een gastenverblijf dan alleen de schoonmaak en het horeca gedeelte. 

Wij zijn daarom heel blij dat Hans & Nel ons hierin willen begeleiden. Als we dit namelijk allemaal zelf moet ontdekken dan sta je hier toch heel  anders in. We moeten er nog aan werken dat alles net wat meer als een geoliede machine mag gaan lopen. Het is wel begrijpelijk dat dit na een week nog niet gelijk kan. Maar als team kunnen we werken aan onze samenwerking. Een goede afstemming met elkaar zal ervoor zorgen dat we steeds meer als een geoliede machine zullen gaan samenwerken.

Alles een eerste keer

Deze week ervaren we alles voor een eerste keer. Zo hebben we voor de eerste keer de winterse avondactiviteit waarbij onze gasten met een sneeuwscooter naar een berghut om vervolgens na het eten rodelend naar beneden te gaan. De reacties die we na deze avond terug kregen waren geweldig. Ze vonden het “magisch”, “super gaaf”, “iets dat je meegemaakt moet hebben” en ze zijn allemaal een ervaring rijker.

Deze activiteit bieden wij niet alleen tijdens de familieweken aan,
maar ook tijdens onze gezellige wintersportweekenden.

Het afscheid

We merken dat we steeds meer een band opbouwen met de gasten waardoor onze gezellige sfeer steeds meer naar voren komt. Bij ons geldt echt “Niets moet alles mag”. We willen onze gasten op een ongedwongen manier laten genieten van hun vakantie.

Uiteindelijk breekt daar dan ook de laatste dag van de vakantie aan van onze gasten en dit betekent dat we weer afscheid van ze mogen gaan nemen. We merkten toch dat dit ons wat meer deed dan we vooraf gedacht hadden. We hadden die avond daarvoor allemaal mooie reacties in ons gastenboek en op ons evaluatieformulier gehad en dit doet ons dan toch goed. Wij vonden het zelf een hele leuke en gezellige groep, dus al met al was het naar ons idee een zeer geslaagde eerste week.

Nadat iedereen is vertrokken, breekt de grote schoonmaak aan. Samen met Willeke hebben we ervoor gezorgd dat het Proefhotel weer helemaal netjes is. We hebben wel gemerkt dat we het heel stil vonden toen de gasten eenmaal weg waren.

Upcoming: het eerste weekend

Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen van het eerste lange gezellige winterweekend. Dat is meteen een special: het Braboweekend. We weten nu een beetje hoe alles reilt en zeilt. We hebben er alle vertrouwen in. Laat de gasten maar weer komen!

 

We hebben nog wat plaatsen vrij in het weekend van 25-29 januari [last minute aanbieding!] en van 22-26 maart 2018. Ben jij enthousiast geworden na deze blog en heb je zin om te komen genieten van een gezellig weekendje weg bij ons? Kijk dan hier voor meer info.